El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE promet impulsar una llei per abolir la prostitució
  • CA

El PSOE s’ha compromès a impulsar durant aquesta legislatura una llei per abolir la prostitució que inclourà sancions als clients, enlloc de centrar-se com fins ara només en el proxenetisme. Es complementarà, a més, amb un marc normatiu. L’objectiu d’aquesta llei presentada a la ponència política del 40è Congrés Federal és posar punt i final al tràfic de dones amb finalitats d’explotació sexual. La resolució sobre prostitució és fruit de diverses esmenes presentades al congrés celebrat aquest dissabte a València que han quedat sintetitzades en un text que aposta per transformar el compromís en una llei integral que s’ha d’aprovar aquesta legislatura.

El PSOE es compromet a impulsar-la i preveu incloure-hi sancions als clients. El text recupera la figura penal de la terceria lucrativa, és a dir als negocis que tenen com a objectiu l’obtenció de beneficis a través de la prostitució. La llei anirà acompanyada de reformes per dotar de normatives altres administracions com els municipis. La ponència marc declara el PSOE com a partit abolicionista de la prostitució. “Anhelem una societat on les dones i les nenes no siguin prostituïdes ni els seus cossos objectes de consum”, diu la ponència, perquè “el nostre model de societat és un on els homes i les dones són iguals i lliures, i aquesta idea és incompatible amb la prostitució i la tracta d’éssers humans”.

La direcció del PSOE també ha comunicat que el portaveu adjunt del PSOE al Congrés dels Diputats, Felipe Sicilia, serà el nou portaveu de l’Executiva socialista en substitució d’Oscar Puente.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a octubre 16, 2021 | 22:40
    Vendetta octubre 16, 2021 | 22:40
    El unic ke fareu será mes clandestinitat burros mes ke burros reguleu com a Holanda y finito problemo
  2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 17, 2021 | 06:18
    ciutadà octubre 17, 2021 | 06:18
    L'any 1956 també es va abolir. Resultat; la cosa va seguir igual, només que d'amagat, sense cap mena de control. Va passar com amb la Llei Seca als Estats Units, fou pitjor el remei que la malaltia. A veure si hi tornen.
  3. Icona del comentari de: Teix a octubre 17, 2021 | 09:03
    Teix octubre 17, 2021 | 09:03
    Això, si va endavant, serà com la llei seca del sexe pagat. Sembla pretensiós que una llei impulsada en un festival PSOE pugui arribat a terminis. No tinc per què dir-ho però no he visitat mai una prostituta encara que no estic en contra –ni a favor- de l’ofici més vell del món. Matiso això: sempre que sigui una opció voluntària de les persones, dones o homes – i les variants, sense ombra de força o explotació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa