El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE amplia la seva distància respecte el PP, segons el CIS
  • CA

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions espanyoles i ho faria a força distància del PP, segons el darrer baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) de desembre, que s’ha publicat aquest dilluns. Així doncs, l’últim estudi pronostica que els socialistes espanyols aconseguirien el 28% dels vots en cas que ara mateix es tornessin a celebrar uns comicis generals. El PP, en canvi, s’hauria de confirmar amb el 20,8%.

Tenint en compte l’historial de baròmetres del CIS, el PSOE ha guanyat quatre dècimes en relació al baròmetre del passat mes de novembre. Els populars, en canvi, han perdut una dècima. Ara bé, cal recordar que el passat mes d’octubre el partit de Pablo Casado va aconseguir retallar tres punts al de Pedro Sánchez, tot i que aquest sigui el segon mes consecutiu que la distància entre les dues principals forces espanyoles augmenta.

Imatge d’arxiu de l’hemicicle del Congés dels Diputats | ACN
Imatge d’arxiu de l’hemicicle del Congés dels Diputats | ACN

L’extrema dreta de Vox es manté com a tercera força més votada a l’Estat espanyol, amb un 14,6% d’estimació de vot, tres dècimes més que un mes enrere. Unides Podem també creix i passa del 13,6% al 13,7%. Ara bé, tots els partits independentistes catalans perden suport a la cambra baixa espanyola, ja que ara Esquerra Republicana obtindria el 2,5% dels vots (una dècima menys), Junts per Catalunya un 1,4% (una dècima menys que el novembre) i la CUP el 0,8% menys (dues dècimes menys).

Per altra banda, Ciutadans ha aconseguit recuperar dues dècimes i actualment se situa en un 5,9%, Més País obtindria un 2,2% dels vots, mentre que el PNB un 1,2%, Bildu un 0,8%, BNG un 0,6%, CC-NC un 0,4%, Na+ un 0,4%, el PRC un 0,2% i Teruel Existe un 0,1%.

Cal assenyalar que aquest baròmetre s’ha realitzat just enmig de la legislatura, i deixa els pres partits de dretes (PP, Vox i Cs) amb el 41,7% dels vots. Així mateix, el PSOE i Podemos sumen el mateix percentatge de vots, però amb els socis de la investidura se situen al llindar del 50%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Abstencionista. a desembre 20, 2021 | 15:24
    Abstencionista. desembre 20, 2021 | 15:24
    De partits independentistes poc que n'hi han. DEls seudoindependentistes, ben segur que perden suport; començant pel meu. Que em matin si torno a anar a votar.
  2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 20, 2021 | 17:24
    Anònim desembre 20, 2021 | 17:24
    Algú té somnis humits....
  3. Icona del comentari de: Ñ a desembre 21, 2021 | 12:51
    Ñ desembre 21, 2021 | 12:51
    Huele a cocido madrileño: me lo guiso me lo como...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa