El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC, Cs i PP demanen el desplegament de l’exèrcit espanyol a Catalunya
  • CA

El PSC, Cs i PP han exigit aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, que demani el desplegament de l’exèrcit espanyola a Catalunya per lluitar contra el coronavirus. Així ho han expressat en les seves intervencions telemàtiques el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, i el diputat del PP, Daniel Serrano. El Comuns també han fet una demanda semblant.

Iceta ha apostat perquè el Govern demani la col·laboració de l’exèrcit “per desplegar hospitals de campanya o fer tasques de desinfecció”. Carrizosa, de la seva banda, ha demanat la intervenció de l’exèrcit en hospitals i residències i també en la construcció d’hospitals de campanya com s’ha fet a Madrid.

Per part del PSC, Iceta ha demanat a Torra la “màxima col·laboració entre institucions i suport al personal sanitari”, a la vegada que ha reclamat que es faci “un debat polític constructiu i de propostes”. El socialista li ha retret al president que polemitzi i que trobi que tot el que fa el govern espanyol està mal fet.

El PP també ha demanat a Torra que demani ajuda urgent a la UME i que es deixi estar de “fòbies”. El diputat Daniel Serrano ha exigit a Torra que gestioni la crisi de forma “seriosa” i li ha retret l’entrevista a la BBC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa