El PPC obre la porta a presentar-se a les eleccions amb Cs

Alejandro Fernández veu "difícil" el pacte perquè darrerament Ciutadans "ha prioritzat la relació amb els socialistes"

El president del PPC, Alejandro Fernández, descarta una coalició entre el partit socialista i Ciutadans però no tanca la porta a presentar-se a les pròximes eleccions amb la formació taronja. En una entrevista al programa ‘Faqs’ de TV3, Fernández ha assegurat que estan disposats a “establir espais de col·laboració amb el PSC com es va fer el setembre de fa tres anys amb la Llei de transitorietat” però que no es veuen anant de la mà a les eleccions perquè són “dos projectes polítics diametralment oposats”. Per ara, el president del PPC diu que està “estudiant” presentar-se amb la formació taronja però ha matisat que veu “difícil” el pacte perquè darrerament Ciutadans “ha prioritzat la relació amb els socialistes en tots els nivells”.

Alejandro Fernández ha recordat que “des de fa un temps Cs ha prioritzat la relació amb el partit socialista fins i tot en l’aprovació dels pressupostos i gairebé a totes les votacions del Congrés”. “Això fa que la coalició sigui difícil“, ha conclòs tot afegint que pot ser que tinguin “la capacitat de col·laborar després de les eleccions” si tenen “l’oportunitat de sumar majories”.

Aquestes eleccions no són tan plebiscitàries com fa tres anys i això fa que el model econòmic i social també tinguin rellevància“, ha reflexionat en veu alta. “Aquí hem d’analitzar si la barreja de sigles funciona electoralment o no”, ha afegit en ser preguntat per si es presentaria als comicis amb la formació taronja.

Fernández ha posat en dubte que les eleccions a Catalunya siguin el 14 de febrer perquè “en política quatre mesos són molt“. En aquest sentit ha dit que en aquest temps “l’escenari i la conjuntura pot canviar tant que l’aposta o no per coalició també pot canviar”. En ser preguntat per qui encapçalaria la coalició entre populars i socialistes ha considerat que “hauria de ser la millor persona, independentment de les sigles”.

 

Carrizosa, obert a no encapçalar una llista amb PPC i PSC

Per altra banda, el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que no posaran com a requisit que el seu partit lideri la candidatura conjunta que proposen al PSC i al PPC. “No ens asseuríem sota aquesta condició”, ha afirmat en una entrevista amb l’ACN. El dirigent taronja ha considerat “prematur” parlar de caps de llista però veu Cs amb “moltes possibilitats d’encapçalar qualsevol tipus de coalició constitucionalista“. Tot i que ha reivindicat “el pes” i “l’obra” de Cs a Catalunya, ha declinat que el lideratge taronja d’aquesta aliança recaigui necessàriament sobre el seu partit.

 

Nou comentari