El PPC nega que les eleccions siguin plebiscitàries: “Això ho decideix la gent”

Fernández està disposat a parlar amb l'oposició per un candidat instrumental si no es converteix en acte electoral

El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que les pròximes eleccions al Parlament siguin plebiscitàries, tal com planteja JxCat. “Ningú ho decideix per mutu propi. Ho decideix la gent“, ha argumentat en una entrevista a TV3. I és que, segons Fernández, les eleccions del 2017 van ser claríssimament plebiscitàries però ara “l’electorat té altres coses sobre la taula” en un context de crisi per la covid-19. D’altra banda, el líder dels populars catalans s’ha mostrat obert a parlar amb l’oposició per un candidat instrumental a la presidència de la Generalitat si no es converteix en un acte preelectoral. Per tant, ha considerat que no s’hi podria presentar un cap de llista a les pròximes eleccions.

Pel que fa a l’objectiu de l’independentisme de superar el 50% dels vots, Fernández ha avisat que no seria el mateix que s’aconseguís superar aquest llindar amb una participació baixa del 65%. Això, segons el president del PPC, trauria “legitimitat” al que es vulgui plantejar.

Pel que fa a una possible coalició electoral constitucionalista de cara a les eleccions, Fernández ha descartat una triple aliança amb PSC i Cs i, fins i tot, ha dit que hi ha un “gran interrogant” sobre com interpretaria l’electorat una coalició de Cs-PP. I és que, segons el president dels populars catalans, ara Cs està més a prop del PSOE que del PP.

Nou comentari