El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PPC creu “desconcertant” el canvi d’actitud de Cs
  • CA

El diputat del PPC al Parlament Santi Rodríguez ha criticat les “ziga-zagues” de Cs de les darreres setmanes, en què ha abandonat la línia d’oposició dura a la Generalitat i al govern espanyol i ha adoptat “una actitud de mà estesa que és bastant desconcertant”. Així ho ha dit aquest divendres en una entrevista amb Ràdio 4 en què ha demanat “claredat d’idees i programa” al partit taronja si vol que prosperi l’aliança electoral que ambdues formacions s’havien proposat. Els dos partits s’havien mostrat favorables a una coalició, però van deixar-la aparcada a l’espera de les eleccions a Galícia i al País Basc, que finalment se celebraran aquest estiu després de ser posposades per la pandèmia de covid-19.

“Tot això quedarà sotmès a com avancin els esdeveniments els propers mesos”, ha explicat Rodríguez, que ha advertit que “Cs ha fet un gir i segons quins girs no acaben de ser compatibles amb els objectius del PPC”. “Nosaltres proposàvem una gran operació a nivell d’Espanya per construir una alternativa sòlida i ferma al PSOE i Cs està actuant de crossa del PSOE. Això és el que fa dubtar”, ha argumentat.

El diputat popular també s’ha pronunciat sobre l’horitzó electoral català i ha vaticinat que, “abans que hi pugui haver una sentencia del Tribunal Suprem el president, Torra convocarà eleccions”. Ho creu així perquè si el TS inhabilita Quim Torra per la pancarta amb un llaç groc que va penjar al balcó de la Generalitat, “qui tindria la clau electoral seria el president del Parlament”, Roger Torrent, i Rodríguez opina que JxCat no vol deixar-ho en mans d’ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa