Dues enquestes contradiuen el CIS i alerten d’un govern del PP amb Vox

El PP podria tornar a governar Espanya, i ho faria amb l’ajuda de Vox. Així ho indiquen dues enquestes que contradiuen de ple el que afirmava el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) aquesta darrera setmana. El diari La Razón publica aquest dilluns una enquesta d’NC Report en la qual es calcula que el PP obtindria entre 127 i 129 escons i Vox n’aconseguiria entre 47 i 49 si a dia d’avui se celebressin unes eleccions generals a l’Estat espanyol. Aquest diumenge, per altra banda, l’ABC va publicar un baròmetre de GAD3 en el qual al PP se li atribueixen 125 escons; i a Vox, 51.

Enquesta d’NC Report
Enquesta d’NC Report

Totes dues enquestes coincideixen que, amb tota probabilitat, Pablo Casado seria el proper president del govern espanyol, i que ho aconseguiria gràcies al suport de Santiago Abascal. Aquests baròmetres, però, no coincideixen gens amb el que va publicar el CIS la setmana passada. Allà es calculava que el PP retallava distàncies amb el PSOE, però que els socialistes espanyols seguirien sent els clars vencedors en cas que avui se celebressin uns comicis a l’Estat espanyol: calculava una intenció de vot pel PSOE del 28,5%, un 22,1% pel PP, un 13,2% per Vox, un 11,8% per Podemos, i un 6% per Ciutadans.

Enquesta de GAD3
Enquesta de GAD3

En tot cas, totes dues enquestes que publiquen aquests dos mitjans de la dreta madrilenya pronostiquen que Ciutadans està en clares vies d’extinció. NC Report calcula que, amb un únic escó, Inés Arrimadas es quedaria sola a l’hemicicle del Congrés dels Diputats, mentre que GAD3 calcula que només l’acompanyaria un company, assolint únicament 2 diputats. Per altra banda, les dues enquestes coincideixen que Esquerra Republicana de Catalunya seguiria tenint força importància al Congrés, amb 13 de diputats. Junts per Catalunya n’obtindria 8. De totes maneres, el paper que podrien tenir no seria gaire rellevant, ja que el partit de Pablo Casado podria governar gràcies al suport de l’extrema dreta.

Comentaris

  Tano Octubre 18, 2021 | 10:07
  La basura anda suelta. Fascismo puro y duro.
  Luisnomeacuerdo Octubre 18, 2021 | 11:07
  Tic tac tic tac tic tac se acaba el recreo a los fascistas independentistas vascos y catalanes. Vais a er la luz al fin en vuestras tristes y grises vidas.
   GAVANENC Octubre 18, 2021 | 12:50
   Si, si....Espera sentado Luisito....que los fatxas nunca van a gobernar...
  Veterà antifranquista. Octubre 18, 2021 | 11:23
  Doncs, no crec pas què anessim molt pitjor que ara
  Doctor Strangelove Octubre 18, 2021 | 12:04
  A veure si és veritat, i acabem amb aquesta comèdia barata! Ordre, aquest país necessita ordre, i sobren comunistes i indepres! Doc.

Nou comentari