El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP retalla distàncies amb el PSOE, segons el CIS
  • CA

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions espanyoles en cas que se celebressin avui, però els socialistes cada cop tenen menys distàncies amb el PP, que mica en mica es va apropant i fent que el lideratge del partit de Pedro Sánchez no sigui tan ampli. Segons publica aquest divendres el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el PP ja es troba només a 6,4 punts del PSOE, mentre que en el darrer baròmetre la diferència era de 9,1 punts.

Així doncs, el baròmetre del CIS d’aquest setembre pronostica que en cas de celebrar-se uns comicis a l’Estat a dia d’avui, el PSOE tornaria a ser el gran vencedor de les urnes, amb una estimació de vot del 28,5%, per davant del 22,1% que obtindria el partit encapçalat per Pablo Casado. Vox tornaria a ser la tercera força del Congrés dels Diputats, amb una estimació del 13,2% dels vots, mentre que Podemos se situaria com a tercera força (11,8%) i Ciutadans com a cinquena (6%). Esquerra Republicana de Catalunya aconseguiria un 3,1% dels vots de tot l’Estat i passaria a ser la sisena força del Congrés dels Diputats, mentre que Más País i Compromís obtindrien un 3%, situant-se a la cua de tots aquests partits.

El sondeig que ha publicat aquest divendres el CIS es va realitzar coincidint amb la celebració de la Convenció Nacional del PP, l’anunci de l’acord al govern espanyol entre PSOE i Podemos pels pressupostos de l’Estat i la llei d’habitatge que regularà el preu del lloguer, i la detenció i posterior alliberament del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a Itàlia. Aquestes enquestes del CIS també es van fer durant uns dies en els quals el volcà de La Palma i la destrucció que ha comportat ocupaven molts titulars dels mitjans de comunicació, a més d’una caiguda històric de les dades de l’atur a l’Estat espanyol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A l'aguait a octubre 15, 2021 | 13:41
    A l'aguait octubre 15, 2021 | 13:41
    Doncs si guanyen vots amb aquells fulanos que no saben ni gestionar un "master" vol dir que són un país amb nivell de comprensió baixíssim. O potser que com que sempre ha estat així i amb els mateixos, es tracta d'un país bananero.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 15, 2021 | 15:19
    ciutadà octubre 15, 2021 | 15:19
    I doncs?. Espanya ha estat, és i serà una casa de barrets, un reialme bananes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa