El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PP, Cs i Vox tornaran a demanar explicacions sobre els indults al Congrés
  • CA

El PP, Vox i Ciutadans volen aprofitar la sessió de control a Govern al Congrés per tornar a demanar comptes al president de govern espanyol, Pedro Sánchez, i quatre dels seus ministres pels indults als presos polítics. Tal com han fet en les últimes sessions de control, la seva intenció és insistir en l’assumpte aquest dimecres. La diferència pot ser que, en aquesta ocasió, la mesura de gràcia ja pot ser una realitat, ja que una de les dates que s’estudia per a la seva concessió per part del Consell de Ministres és dimarts. De fet, el PP ha preparat una ofensiva de preguntes sobre aquests procediments també per al Ple del Senat, previst per al dimarts a la tarda.

S’hagin o no concretat els indults, de ben segur que el tema sortirà en el cara a cara que enfrontarà el líder del PP, Pablo Casado, amb el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui preguntarà “quines raons el porten a governar d’esquena de Parlament” espanyol.

També vol parlar sobre Catalunya amb el cap de l’Executiu la portaveu de Junts, Miriam Nogueras, que el reptarà a aclarir si la “solució” que oferirà per a Catalunya a la taula de diàleg que es reactivarà amb el nou Govern serà una simple reforma de l’estatut d’autonomia, com va suggerir la setmana passada el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta.

De la seva banda, el popular Juan José Matarí aspira a que el titular d’Interior, Fernando Grande Marlaska, li expliqui si, al seu parer, “un pres que no mostra penediment i anuncia la seva voluntat de reincidència es reinsertará després de ser indultat” .

A la ministra de Defensa, Margarita Robles, li ha dirigit la seva pregunta el dirigent de PP Antonio González Terol, amb la intenció que aclareixi “per què es nega a valorar la concessió dels indults als condemnats per sedició”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juny 20, 2021 | 15:13
    Ramon juny 20, 2021 | 15:13
    La catalanofòbia no sé si ens farà lliures però segur que ens permetrà no morir. O sia com sempre.
    • Icona del comentari de: Lisa a juny 21, 2021 | 08:43
      Lisa juny 21, 2021 | 08:43
      Aja...i no demanaran que s'investigui els contes del putero, o el beneficiari del preparat, les clavagueres de estat (si, no! que són ells), o perquè encara no se sap qui és el tal M. Rajoy dels papers d'en Bárcenas, O qui era el sr. X del Gal...encara que tots ja ho sabem, però ells ho volen continuar amagant i quina millor cortina que el tema dels indults?
  2. Icona del comentari de: X2 a juny 20, 2021 | 17:47
    X2 juny 20, 2021 | 17:47
    Estos indultos son un invento del gobierno para tratar de aliviar a estos jueces ignorantes, ineptos i fascistas de las cagadas de sus sentencias, frente a las democracias europeas. Para los presos políticos son una amenaza mas, "si seguis pensando igual, os volvemos a encerrar". Puras mentiras como siempre , como todo lo que viene de España.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa