El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Apareixen pintades de “feixista” i “traïdor” a casa del rector de la UAB

Pintades de “feixista”, “traïdor” i “col·laborador” han aparegut a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente. Segons informa l’agència ACN, les pintades han estat reivindicades per un grup anomenat Acció per la Independència (AxI). El grup qualifica “d’infame” l’acte a la UAB del “grupuscle espanyolista” S’ha acabat de fa uns dies, amb el suport de PP, Cs, Vox i SCC. I critiquen que el rector “autoritzés” l’entrada dels Mossos d’Esquadra, que van acabar carregant contra els concentrats independentistes.

Per això, AxI consideren Lafuente un “col·laborador necessari” per permetre l’acte espanyolista i l’actuació policial, i li demanen la dimissió immediata. “Serveixi aquesta petita i simbòlica acció, no deixen de ser només unes pintades a casa seva, per demostrar tant a ell com als organitzadors que veritablement s’ha acabat, que la permissivitat als ultratges i provocacions de l’espanyolisme més ranci, així com el col·laboracionisme, no quedarà sense conseqüències”, afegeix el comunicat. “La pintura és només un exemple i un avís de la nostra capacitat; arribin vostès a les conclusions que s’han d’extreure”, conclou el comunicat segons informa ACN.

Per la seva banda, S’ha acabat s’ha solidaritzat amb el rector i la seva família, ha condemnat de forma rotunda i sense pal·liatius els “actes vandàlics i les pintades intimidatòries”, “especialment greus”. Per això, demanen a tots els grups del parlament, al ministre d’Universitats i a la consellera d’Universitats una condemna explícita dels fets i reafirmen el seu compromís amb “la llibertat, la responsabilitat institucional i la pau social a Catalunya”. Per últim, recorden al rector que “permetre actituds violentes de l’independentisme a la UAB o a qualsevol altre lloc acaba tenint conseqüències greus al llarg del temps, ja que el separatisme antisistema és un moviment polític de naturalesa violenta i venjativa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 08, 2021 | 21:32
    Gonzalo desembre 08, 2021 | 21:32
    Y luego os hacéis los ofendiditos cuando os llamamos por vuestro nombre: LAZISNAZIS DE MIERDA. Adolfito, mussolini y el tío Paco estarían orgullos de vosotros, fascistas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa