L’exministre d’Exteriors amb el govern del PP José Manuel Margallo ha declarat que si es confirmés la hipòtesi que darrere l’espionatge sense consentiment al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, i havia el CNI s’estaria davant “d’un cas gravíssim, pràcticament un cop d’estat contra el govern per part del servei que té per funció espiar els dolents i no els bons (en aquest cas el govern, s’entén)”. En declaracions al programa Hora 25 de la Cadena SER, Margallo ha dit que si es tractés d’una “cortina de fum” per “desviar l’atenció del que està passant” també li semblaria “gravíssim” i li “xocaria”.

Margallo, que ara és eurodiputat a Brussel·les, ha advertit que si l’espionatge il·lícit és obra del CNI “estaríem davant d’una ruptura de confiança sense precedents”. L’eurodiputat ha assenyalat que cal esperar les dades que sorgeixin de les compareixences previstes de la directora del CNI i de Margarita Robles. Margallo també ha dipositat confiança en la missió del Parlament Europeu que es desplaçarà a Espanya “per veure què ha passat i de la qual formarà part Puigdemont”. L’eurodiputat ha dit que el president a l’exili tindria immunitat “com a membre de la comissió” perquè “està cobert i és perfectament possible, sempre que s’entengui que la immunitat l’empara com a membre de la missió i no tingui més desplaçaments que el que tingui la delegació com a tal”.

A favor d’espiar legalment independentistes amb Pegasus

L’exministre d’Exteriors ha dit que si l’espionatge a independentistes s’ha fet amb l’autorització del jutge del Tribunal Suprem encarregat de fer-ho no tindria “res a objectar”, però si s’ha fet sense aquest consentiment, “estem davant d’una violació de l’estat de dret”. Margallo ha recordat que el CNI té per encàrrec “prevenir actes que siguin contraris a la integritat d’Espanya, està per això i seria estrany que no ho hagués fet [espiar independentistes]”.

“El que ens preocupa als demòcrates i liberals és l’estat de dret en tota la seva integritat i en totes les ocasions”, ha subratllat l’exministre, abans de dir que el cas Pegasus “ha danyat la reputació d’Espanya”. Margallo ha recordat que “estem sent investigats al costat de dos països que no són en res exemplars pel que fa al compliment de la legalitat i les regles, com són Polònia i Hongria, això als espanyols que estem a Brussel·les ens resulta extraordinàriament incòmode”.

Sublevació els serveis d’intel·ligència

En el cas que l’espionatge sense permís fós del CNI cap al president del govern i la ministra, Margallo ha afirmat que “estaríem davant d’una sublevació en tota regla del servei d’informació” i el cas seria “extraordinàriament seriós”. L’exministre ha dit que aquesta hipòtesi l’ha posat sobre la taula l’exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias i que “és una hipòtesi a efectes d’especulació que es pot mantenir, però a parer meu és insostenible i no és imaginable”.

En el mateix programa, l’exvicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha expressat també la seva preocupació pel fet que Espanya sigui investigada al costat de Polònia i Hongria. “Em preocupa que a les institucions europees Espanya estigui amb països que no donen la talla en altres assumptes; no em sembla francament que sigui una situació bona que tinguem en Puigdemont, amb la trajectòria que té, que ha hagut de fugir del seu país i de la justícia espanyola, donant lliçons de legalitat de cap tipus”.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo | ACN
L’exvicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo | ACN

Calvo ha dit que entén, per exemple, que es pugui queixar de l’espionatge Jon Iñarritu d’EH-Bildu per haver estat espiat amb Pegasus. “Ho puc entendre, però que Puigdemont s’erigeixi en una espècie de cànon de la legalitat d’aquest país té el seu què”, ha afegit l’exvicepresidenta del govern espanyol. Calvo va participar en el programa Hora 25 de la Cadena SER al costat de Margallo i l’exvicepresident Pablo Iglesias. Tant Calvo com Iglesias estaven encara en el govern quan es van produir els atacs amb Pegasus al govern. Els dos han dit que la revisió dels telèfons de Sánchez i Robles probablement s’han examinat després que hagi arribat l’informe del Catalangate.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 03, 2022 | 09:28
  Ricard maig 03, 2022 | 09:28
  Garcia és un cínic intolerable. És el ministre d'agredir catalans perquè gosaven votar, el ministre amb un col·lega que conspirava amb la col·laboració de l'oficina antifrau, el ministre que deia bestieses arreu del món per desacreditar fraudulentament el moviment independentista, entre d'altres. Ara ens ha d'alliçonar sobre espionatges, quan el seu govern ens va espiar manifestament, il·legalment o no segons l'Estat pancastellanista? De veres? Miserable.
 2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 03, 2022 | 09:35
  Doctor Strangelove maig 03, 2022 | 09:35
  Sí, sí que vingui el batxiller! Doc.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 13:46
   Anònim maig 03, 2022 | 13:46
   🥱
  • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a maig 03, 2022 | 17:28
   Lionel Mandrake maig 03, 2022 | 17:28
   Millor el jovenet Margalló...Doc
 3. Icona del comentari de: Gonçal a maig 03, 2022 | 09:35
  Gonçal maig 03, 2022 | 09:35
  Aquest tio encara pinta algo en política? No va aprofitar les portes giratories per estar en cap consell d’administració cobrant una millonada?
 4. Icona del comentari de: Gavanenc a maig 03, 2022 | 09:46
  Gavanenc maig 03, 2022 | 09:46
  Però, què volen aquesta gent ? A què juguen, a veure qui és més cínic ? Cap agressió des d'Espanya sense resposta pacífica i no violenta.
  • Icona del comentari de: Fat boy a maig 03, 2022 | 18:01
   Fat boy maig 03, 2022 | 18:01
   Aixo depen de l,agressio.
 5. Icona del comentari de: Nada bueno... a maig 03, 2022 | 10:10
  Nada bueno... maig 03, 2022 | 10:10
  La Calvo diu: “Ho puc entendre, però que Puigdemont s’erigeixi en una espècie de cànon de la legalitat d’aquest país té el seu què”. I tant que té els seu qué, i aquest què se'n diu Drets Fonamentals, i dret a la llibertat, i dret a la dignitat com a indivíduu!. Escoltant a l'exministra es veu el què és España. I encara empitjorarà més, no tenen aturador ni vergonya.
 6. Icona del comentari de: Ricard a maig 03, 2022 | 10:39
  Ricard maig 03, 2022 | 10:39
  Com es pot ésser tant descarat i cínic, si el CNI espieta massiu i el lawfare de la justícia espanyola van començar quan aquest individu era membre de ple dret del govern espanyol...? I l'expresidenta espanyola el mateix. Ens cal un estat propi, és fa més evident, quan aquests personatges ja no manen i aleshores no amaguen res. Els catalans per una altra banda som mesells i ens ho deixem dir i fer tot, no som capaços encara de reaccionar a tanta infàmia i aixecades de camisa.
 7. Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 11:08
  Anònim maig 03, 2022 | 11:08
  Expaña te una reputación ben clara Margallo, es la puta del rei i 500 famílies "aristocràtiques" res més. Monarquia dictatorial bananera nord-africana.
 8. Icona del comentari de: Espia a maig 03, 2022 | 12:11
  Espia maig 03, 2022 | 12:11
  El president Puigdemont se'n va anar tan tranquil per la frontera. La senyora Calvo no té una particular simpatia vers el president, cosa que honora aquest. Per cert, ara no recordo bé on estava (treballant) la senyora quan els ERE d'Andalusia, assumpte amb el que ella segur que no hi té res a veure, ja que els malfactors condemnats de renom foren els expresidents del PSOE Chaves i Griñán. La merda embruta la sabata de qui la trepitja.
 9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 13:09
  Pere Llimonera i Citronell maig 03, 2022 | 13:09
  'Mare meva', no cambian... Vaya titulo que se han sacado de la manga: un 'Clickbait' para atraer separatas suprematas, que luego, quizás, se den cuenta de que el articulo va de otra cosa... te desc🥚j🥚nas, si no fuera porque todo el panorama y todo lo que hace el secesionismo supremata es patético y desolador... Bueno, en todo caso, los indepas ya saben que todo este asunto de Espionaje telefónico del SupremataGate N0 ha lugar... Ahora ya sabemos que en toda España se están produciendo los ataques y espionaje de fuerzas externas: Marruecos, Rusia, China y hasta Israel (que teniendo el Software de origen, seguro que espía a todos, y no dice nada a nadie); y también los "aliados" UK, USA y Francia... Ya ven los separatas, que al final se ha desenmarañado el asunto; así que que hay que parar de "embolicar' mas las cosas... En este momento de graves transformaciones, de Guerra, conflictos y de establecimiento de un Nuevo Orden Mundial Multipolar, están atacando a España por todos lados... a España y a su economía, que es lo importante finalmente. Y eso quiere decir que están atacando también, obviamente, a Catalunya y su economía que un pilar de la Economía Española. No tanto como antaño, que durante 2'5 siglos ha sido la Crema de España, pero sigue siendo un Bastión muy importante para todos en la "Pell de Brau"... Así pues, no queda mas que estar todos vigilantes y no andarse con mojigaterías ni haciendo el moñas mas tiempo... Se trata de actuar al unisono por los intereses comunes, atendiendo a la racionalidad, el pragmatismo, la hermandad, la fidelidad y el buen entendimiento y buena marcha de las cosas... Apa, Bon dia!
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 13:45
   Anònim maig 03, 2022 | 13:45
   💩
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 15:20
   Anònim maig 03, 2022 | 15:20
   Mai a la vida tindrem cap interès comú amb tu ni amb qui treu conills de plàstic de la chistera. I recordar per sempre més: Mai ens fareu espanyols.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 01:15
    Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 01:15
    Ya sois españoles... de siempre los Catalanes han sido españoles... que algunos catalanes N0 quieren serlo, que se consideran supreriores, ario-Nivelungos, Noruegos del Sur, yoquese; allá ellos... otra cosa N0 va a haber. Eso está escrito ya en el firmamento... El que No este contento, siempre puede coger la carretera y la manta... El que es consideri guiri, occità o gabatxo té via lliure... "Bon vent i barca nova..."
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 16:57
   Pere Llimonera i Citronell maig 03, 2022 | 16:57
   Este comentario no es del Pere Llimonera autentico, que soy yo. Supongo que lo abran notado.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 20:59
    Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 20:59
    No lo han Notado... porque tu eres el TRoLL separata supremata que Usurpa mi Nombre para comentar...
 10. Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 13:13
  Anònim maig 03, 2022 | 13:13
  Em pensava que un "golpe de estadi" era organitza un referèndum.
 11. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a maig 03, 2022 | 13:16
  De Roquetes vinc maig 03, 2022 | 13:16
  Inepte ! ja n'heu fet diverses de cops d'estat. Desde el 36 fins el 155. Tu mateix n'has fet de ben grosses en favor de vuestra sagrada unidad.
 12. Icona del comentari de: Jm a maig 03, 2022 | 13:35
  Jm maig 03, 2022 | 13:35
  Margallo no serà recordat com demòcrata, només com un personatge del PP que suportava la corrupció i treballava per les clavegueres de l'estat espanyol.
 13. Icona del comentari de: fat boy a maig 03, 2022 | 13:42
  fat boy maig 03, 2022 | 13:42
  De teves a meves, oi Margallo?. Per cert, que hi ha dels atemptats de Barcelona?. A quant us van sortir?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa