El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es personarà com a acusació popular en els processos pel Pegasus
  • CA

El Govern ha autoritzat aquest dimarts la compareixença dels advocats de la Generalitat de Catalunya, com a acusació popular, per emprendre les accions legals oportunes en tots els procediments del cas Pegasus que se segueixin davant de la Fiscalia i dels tribunals relacionats amb el possible espionatge i intromissió en la privacitat, per mitjans tecnològics, de líders polítics, activistes socials, professionals i altres membres de la societat civil, ha anunciat en roda de premsa la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja.

Segons el Govern, l’Estatut estableix que els poders públics de Catalunya han de “promoure el ple exercici de les llibertats i els drets de la ciutadania i també han de promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat dels individus i dels grups siguin reals i efectives; i que han de promoure, entre altres valors, el de la llibertat, la democràcia, la igualtat, el pluralisme, la pau, i la justícia”.

Una actuació basada en el mandat de l’Estatut

L’executiu defensa a més que els poders públics també han de fomentar que les tecnologies de la informació es posin al servei de les persones i no afectin negativament els seus drets. A l’empara d’aquest mandat estatutari i al marge de les diferents querelles que les persones afectades presentin, la Generalitat ha decidit que es personarà com a acusació popular en tots els procediments que se segueixin en relació amb el CatalanGate.

El Govern en direcció a la reunió de cada dimarts / ACN

La intenció del Govern amb aquesta decisió, ha afegit Plaja, és que totes les persones responsables d’aquests fets assumeixin les responsabilitats que els pertoquin, “així com protegir els servidors públics i defensar-ne tots els drets que els són propis”. En aquest sentit, el Govern ja va encarregar al Gabinet Jurídic la coordinació de totes les accions que correspongui davant les instàncies judicials pertinents per a la defensa de la Generalitat i dels seus servidors.

L’anunci que la Generalitat es personarà en els processos pel CatalanGate ha estat aprofitat per part de Plaja per reclamar explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Preguntada sobre una possible reunió entre Pere Aragonès i Sánchez divendres, coincidint amb el Cercle d’Economia on podrien coincidir, Plaja ha dit que no hi ha trobada prevista. En tot cas creu que aquell context no és l’idoni, però al mateix temps la portaveu ha dit que Sánchz no hauria de marxar de Catalunya sense donar explicacions sobre el cas.

El Govern lamenta la negativa a crear una comissió d’investigació

Plaja ha lamentat breument la negativa del PSOE, PP, Vox i Cs a que el Congrés dels Diputats creï una comissió d’investigació pels espionatges amb el programari Pegasus i el ‘Catalangate’. El vot contrari d’aquests grups a la Junta de Portaveus ha evitat que la comissió tiri endavant, i Plaja s’ha preguntat quins deuen ser els motius. “Quin problema hi ha en que hi hagi una comissió per esclarir-ho? Qui té por que surti a la llum alguna cosa? En una democràcia plena no es pot fer una comissió per a investigar un escàndol que ja és internacional?”, ha qüestionat en ser preguntada sobre el tema en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un republicà empedreït a maig 03, 2022 | 12:59
    Un republicà empedreït maig 03, 2022 | 12:59
    I…?
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 16:21
      Pere Llimonera i Citronell maig 03, 2022 | 16:21
      Es cierto lo que dices... Ja, ja, ja... N0 se cansan de hacer el RiDíCul0... es patético el infantilismo al que son capaces de llegar... esto es de recreo de patio de Colegio... "Mareando la Perdiz" y Gastando dinerales, y pegándose la Vida L0Ka por t0L morro mientras el pueblo paga impuestos (la Autonomía Regional con MAS impuestos de todas y mas altos); y ellos nada mas que al runrún y al mono-tema... te desc?j?narías, si no fuera porque todo el panorama y todo lo que hace el secesionismo supremata es patético y desolador... Bueno, en todo caso, los indepas ya saben que todo este asunto de Espionaje telefónico del SupremataGate N0 ha lugar... Ahora ya sabemos que en toda España se están produciendo los ataques y espionaje de fuerzas externas: Marruecos, Rusia, China y hasta Israel (que teniendo el Software de origen, seguro que espía a todos, y no dice nada a nadie); y también los "aliados" UK, USA y Francia... Ya ven los separatas, que al final se ha desenmarañado el asunto; así que que hay que parar de "embolicar' mas las cosas... En este momento de graves transformaciones, de Guerra, conflictos y de establecimiento de un Nuevo Orden Mundial Multipolar, están atacando a España por todos lados... a España y a su economía, que es lo importante finalmente. Y eso quiere decir que están atacando también, obviamente, a Catalunya y su economía que un pilar de la Economía Española. No tanto como antaño, que durante 2'5 siglos ha sido la Crema de España, pero sigue siendo un Bastión muy importante para todos en la "Pell de Brau"... Así pues, no queda mas que estar todos vigilantes y no andarse con mojigaterías ni haciendo el moñas mas tiempo... Se trata de actuar al unisono por los intereses comunes, atendiendo a la racionalidad, el pragmatismo, la hermandad, la fidelidad y el buen entendimiento y buena marcha de las cosas... Apa, Adeu...
      • Icona del comentari de: Pera Llimonera a maig 03, 2022 | 18:50
        Pera Llimonera maig 03, 2022 | 18:50
        Completament d’acord amb tu. L’estat feixista espanyol no para de fer el ridícul. Que gran que ets quan dius que la independència és la única solució. Un país com Espanya que sol viu de les colonies està destinat a morir.
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 12:59
    Pere LLimonera i Citronell maig 03, 2022 | 12:59
    Pegaso, pegaso, que pasa? no podemos espíar agusto? siempre tenemos que pedir permiso para espíar? qué ya no vivimos en una democrácia? es que sois fascistas lazinazis!
    • Icona del comentari de: No cola a maig 03, 2022 | 15:08
      No cola maig 03, 2022 | 15:08
      Doncs sí, s'ha de demanar permís, si vols viure en una democràcia. Si no és que vius en una dictadura ñola
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 03, 2022 | 15:15
      Gonçal maig 03, 2022 | 15:15
      Tu no ets el Pere Llimonera! Aquest escriuria un paragraf enorme ple de merda! El que dius aquí també és per vomitar, però no és el teu estil. Escoria feixista
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 17:23
      Pere Llimonera i Citronell maig 03, 2022 | 17:23
      Este comentario de "Pere LLimonera i Citronell maig 03, 2022 | 12:59" y otros cuantos mas en varios Artículos, N0 S0N Míos, sino del TR0LL separata supremata de patrias inventadas que comenta sandeces USuRPaNDo mi Nombre... O se dedica a copiar comentarios míos modificándolos con ch0rradas y cambiando el orden de las frases y los envía Usurpando mi Nombre, como hace tantas veces... Como siempre la "Ética" y la "Democracia" de los suprematas dejando mucho que desear... "es su "particular "Ética" y "Democracia", es su 'Cultura' supremata y Anti-Democrática, y hay que respetarla"...
      • Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 20:39
        Anònim maig 03, 2022 | 20:39
        I tu parles de democràcia nord-africà? Però si et mola el franquisme i la monarquia bananera corrupta i comisionista que et roba cada dia. I tu vinga llepar-los el cul com a bon súbdit que ets.
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 13:25
    Pere Llimonera i Citronell maig 03, 2022 | 13:25
    Pero, que ganas de dar la bulla y de montar el PoLL0, por 4 naderías, que se sabe ya hoy, ademas, que es un asunto de países extranjeros espiando a políticos españoles de diversas comunidades autónomas y amenazando los intereses nacionales... N0 se explica el comportamiento cerril y la falta de colaboración en todo del Govern, en estos momentos en que hace falta hacer frente a todos los retos y las crisis que se vienen encima como consecuencia de la Pandemia del Covid, la Guerra en Ucrania y la evolución y amenazas Geopolíticas mundiales, la inflación y posibles daños económicos mayores ante todas las crisis encadenadas, etc. Hombre, es en estas ocasiones donde mas hay que mostrar entereza, espíritu de colaboración y dejarse de Fantasías e inventos exóticos basados en ficciones y con muy poco o sin ningún recorrido... Venga, 'nois', vamos a lo serio; que hay que dejarse de chiquilladas y de crear tensiones continuamente basadas en nada o en infundios, ficciones e imposturas Históricas, culturales y de todo tipo, y malentendidos o alegaciones sin pruebas ni confirmacion... Que pintan 'Bastos' para la Economía y para todo el país, y para toda Europa, cuando la economía empiece a resentirse mas aun a partir del 2° semestre... es hora de mostrar enjundia y "seny"...
    • Icona del comentari de: Pera Llimonera a maig 03, 2022 | 15:07
      Pera Llimonera maig 03, 2022 | 15:07
      Què bé que parles! Estic totalment amb tu que aquesta crisi d’espionatge no es pot deixar passar, sobretot perquè l’estat feixista espanyol té un clat objectiu: l’independentisme. Penso com tu que s’ha de continuar assenyalant Espanya com el culpable.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 15:12
      Anònim maig 03, 2022 | 15:12
      "enjundia" i seny són dues coses oposades. Igual que espiar ilegalmente es cosa de dictadures de monarquies bananeras i fer-ho amb ordre judicial, sobre una persona concreta, es cosa de democràcies. En els països suposadament demòcrates, quant sèpia ilegalment, hi ha dimissions, igual que va passar amb l'ex president Nixon. Es normal que tu no en sàpigues la diferencia, et bé de fàbrica.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 21:00
        Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 21:00
        Como siempre Anon sin 0, hablas desde el fanatismo y la abducción, sin tener ni idea de lo que dices... Que ""enjundia" i seny són dues coses oposades"... ja, ja, ja.. como siempre, ni idea... son dos cosas diferentes, pero de opuestas, NaDA... Mare meva... Claro, con ese nivel que exhibes, N0 es de extrañar que estés metido a fondo en el páramo de locura indePendenciera...
  4. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 14:03
    Pere LLimonera i Citronell maig 03, 2022 | 14:03
    Mierda Cataluña Pero, que ganasreses nacionales... N0 se explica el comportamiento cerril y la falta de colaboración en todo del Govern, en estos momentos enflación y posibles daños económicos mayores ante todas las crisis enn que hace falta hacer frente a todos los retos y las crisis que se vienen encima c de dar la bulla y de montar el PoLL0, por 4 naderías, que se sabe ya hoy, ademas, que es un asunto de países extranjeros espiando a políticos españoles de diversas comunidades autónomas y amenazando los inteomo consecuencia de la Pandemia del Covid, la Guerra en Ucrania y la evolución y amenazas Geopolíticas mundiales, la icadenadas, etc. Hombre, es en estas ocasiones donde mas hay que mostrar entereza, espíritu de colaboración y dejarse de Fantasías e inventos exóticos basados en ficciones y con muy poco o sin ningún recorrido... Venga, 'nois', vamos a lo serioy"...; que hay que dejarse de chiquilladas y de crear tensiones continuamente basadas en nada o en infundios, ficciones e imposturas Históricas, culturales y de todo tipo, y malentendidos o alegaciones sin pruebas ni confirmacion... Que pintan 'Bastos' para la Economía y para todo el país, y para toda Europa, cuando la economía empiece a resentirse mas aun a partir del 2° semestre... es hora de mostrar enjundia y "senMierda Cataluña
    • Icona del comentari de: Pera Llimonera a maig 03, 2022 | 15:09
      Pera Llimonera maig 03, 2022 | 15:09
      Així es diu Pere! Cal seguir denunciant totes les accions antidemocràtiques del govern feixista espanyol. Que bé que parles! Amb tu sempre!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 03, 2022 | 17:17
      Pere Llimonera i Citronell maig 03, 2022 | 17:17
      Este comentario de "Pere LLimonera i Citronell maig 03, 2022 | 14:03" y otros cuantos mas en varios Artículos, N0 S0N Míos, sino del TR0LL separata supremata de patrias inventadas que comenta sandeces USuRPaNDo mi Nombre... O se dedica a copiar comentarios míos modificándolos con ch0rradas y cambiando el orden de las frases y los envía Usurpando mi Nombre, como hace tantas veces... Como siempre la "Ética" y la "Democracia" de los suprematas dejando mucho que desear... " es su 'Cultura' supremata y Anti-Democrática, y hay que respetarla"...
  5. Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 15:14
    Anònim maig 03, 2022 | 15:14
    Espero que també ho facin pels delictes d'odi, sobretot de la dreta i ultradreta espanyola, cap a les escoles, els mestres i la immersió lingüística. Els de Sant Andreu de la barca, entre d'altres, fa temps que esperen.
  6. Icona del comentari de: ERC les nines del Sanchez de Franco a maig 03, 2022 | 16:09
    ERC les nines del Sanchez de Franco maig 03, 2022 | 16:09
    Junqueras es el ninot del Sanchez, pura vedette del feixisme eel PSOE.GAL.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 03, 2022 | 20:42
      Anònim maig 03, 2022 | 20:42
      Torneu els calers del Palau corruptgents juntaires
      • Icona del comentari de: Junqueras fill de sa madre española a maig 04, 2022 | 08:24
        Junqueras fill de sa madre española maig 04, 2022 | 08:24
        Junquerillas de españa, indult a canvi de destruir Catalunya, quin fill de Putin, quin franquista pudent
  7. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 03, 2022 | 17:51
    Veterà antifranquista. maig 03, 2022 | 17:51
    Aixó és vellíssim; jo vaig tenir el telèfon punxat- el fixe, encara no hi havia mòbils- m'obrien la correspondència i em vigilaven la casa la policia. Per cert, vaig parlar amb el cap e correus local i m'ho confirmà, m'obrien la correspondència, diguè que si s'hi negava, el farien fora i n'hi posarien un altre. Així anaven les cose. I van.
  8. Icona del comentari de: Preguntes freqüents a maig 03, 2022 | 23:58
    Preguntes freqüents maig 03, 2022 | 23:58
    Encara voleu fer jocs olípics mafiosos que trinxen el territori i beneficíen als venuts de sempre? Encara feu pactes amb qui ens assasina en tots els sentits? Encara manteniu pactes amb els representants del estado podrit? Encara ens veneu diàleg amb qui ens fot bombes a casa? Amb qui ens aixafa la llengua, ens saqueja i ens apallissa? Per que carall us votem? Actueu o plegueu.
  9. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 04, 2022 | 00:27
    Luisnomeacuerdo maig 04, 2022 | 00:27
    Me encanta ver a estos fascistas independentistas de tractoria pidiendo amparo a la justicia de su nación, España. Es para mear y no echar ni gota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa