El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez avisa que el PSOE va “a totes” de cara a les eleccions del 2023
  • CA

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha emplaçat el seu partit a “ficar una marxa més” i accelerar de cara a les eleccions del 2023: locals i autonòmiques –en algunes comunitats– a la primavera i espanyoles en acabar l’any. Ho ha dit durant la seva intervenció al Comitè Federal del PSOE d’aquest dissabte, que ha ratificat els canvis proposats per Sánchez a l’Executiva del partit.

Així, la ministra María Jesús Montero substituirà Adriana Lastra com a vicesecretària general i la també ministra Pilar Alegría serà la nova portaveu del PSOE, lloc que ocupava Felipe Sicilia. El president del PSC i ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, passa a ser secretari de Memòria Democràtica i l’exlehendakari i expresident del Congrés dels Diputats Patxi López assumirà el rol de portaveu a la cambra baixa espanyola.

Sánchez ha agraït la feina als càrrecs sortints i també “als companys que ocuparan les posicions” i els ha instat a tots a treballar “perquè Espanya segueixi avançant”. “Ara toca ficar una marxa més. Queda un any i mig fins a les eleccions generals i molts reptes”, com els comicis locals i autonòmics de finals de maig.

El dirigent socialista ha reivindicat el llegat de la socialdemocràcia i, en particular, del PSOE, i ha assegurat que un govern de dretes a La Moncloa no hauria promogut una reforma laboral “dialogada”, o l’aposta pels crèdits o els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que va promoure l’executiu espanyol amb l’arribada de la pandèmia. “No hi hauria protecció per als més vulnerables”, ha advertit.

Ha afirmat que “la socialdemocràcia és el motor que sempre ha fet avançar les societats” i que el PSOE ha “treballat per l’interès general” i per al “95% d’espanyols que guanyen menys de 100.000 euros l’any”. Per això, ha fet una crida a “tots els progressistes”: “Anem a totes”.

Illa celebra que Iceta formi part de l’executiva del PSOE

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que el PSOE “sortirà avui més reforçat per seguir governant i afrontar el cicle electoral amb més garanties”. Ho ha afirmat a les portes de la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid, abans de participar al Comitè Federal, informa l’agència ACN.

Ens canvis també inclouen la incorporació del president del PSC i ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, a l’Executiva del PSOE, “una bona notícia no per al PSC, sinó per al PSOE”, segons Illa, ja que “Iceta és un valor segur i farà aportacions de molt nivell i solidesa”. En aquest sentit, el líder socialista català ha dit que el PSC està disposat a “donar un cop de mà” en el que calgui i que donaran suport als canvis proposats pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

“Pensem que el PSOE sortirà reforçat d’aquest Comitè Federal per fer dues coses: seguir governant fent polítiques útils per millorar la vida de la gent i per afrontar amb més garanties el cicle electoral”, ha reflexionat Illa en declaracions a la premsa. Ha reconegut que són “moments difícils” per la situació econòmica, però ha demanat “fixar un rumb” com el que creu que va assenyalar Sánchez al debat de política general al Congrés: “Sortir tots junts d’aquesta situació pensant en els treballadors i les classes mitjanes i populars”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vas a juliol 23, 2022 | 12:46
    Vas juliol 23, 2022 | 12:46
    Us fotreu una hostia que se sentirà de les Bahames. La política de dretes que heu aplicat no ha servit de res, perquè encara hi ha gent més feixista que vosaltres. Els vostres amiguets del pp i vox us passaran per sobre.
  2. Icona del comentari de: ERC UN PSOE de morts de gana i ineptes españols a juliol 23, 2022 | 13:37
    ERC UN PSOE de morts de gana i ineptes españols juliol 23, 2022 | 13:37
    Sort en teniu del putrefacte Junqueras de España, de Ferrovial y del PSOE.GAL.MARAGAL
    • Icona del comentari de: Prou lladres psoe.erc a juliol 23, 2022 | 16:43
      Prou lladres psoe.erc juliol 23, 2022 | 16:43
      Esquerres de lladres, fins quan Pedrito del Bombo? La gent arruinada i tu forrat com un Junqueras de Ferrovial, fills de lladres
  3. Icona del comentari de: Vli a juliol 23, 2022 | 15:53
    Vli juliol 23, 2022 | 15:53
    El feixisme que heu abanderat els ultims anys, sobretot contra Catalunya, us ha passat factura. Esteu destinats al desastre. Els feixistes de tota la vida, com pp, vox, gal, us guanyaran
  4. Icona del comentari de: ton c. a juliol 23, 2022 | 16:51
    ton c. juliol 23, 2022 | 16:51
    jo sempre he sigut de l´opinió que a Madrid i van els catalans mes tontos del PSC, Corbacho, Montilla, Illa, Iceta, etc.
  5. Icona del comentari de: Observador a juliol 23, 2022 | 20:31
    Observador juliol 23, 2022 | 20:31
    Més rucs o més F.de P.
  6. Icona del comentari de: Observador a juliol 24, 2022 | 02:45
    Observador juliol 24, 2022 | 02:45
    Doncs, no sé...... Els partitis seudoindep0endentistes ho han fet prou espés com per desencisar una bona part de l'electorat..... i si aquest es queda a casa.........

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa