El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acord entre Junts i Roigé a Tortosa que deixa el PDeCAT amb un únic bastió

Junts per Tortosa i Junts per Catalunya han acordat presentar-se en coalició a les eleccions vinents municipals, segons un comunicat conjunt fet públic per les dues formacions. L’acord, afegeixen els dos partits, permetrà donar continuïtat al projecte que lidera l’alcaldessa actual del municipi, Meritxell Roigé. El pacte ha estat exposat a les assemblees dels dos partits aquest dijous a la nit. “És molt més el que ens uneix que el que ens separa”, han afirmat fonts de les dues formacions, que alhora han assenyalat que el pacte “beneficia clarament” la ciutat.

Meritxell Roigé, diputada de JxSí pel PDECat
Meritxell Roigé, diputada de JxSí pel PDECat

Exnúmero 2 de Ferran Bel

Tal com detallen des de Junts per Catalunya, l’acord ha estat “molt complicat” i és que hi ha hagut mesos d’intenses negociacions entre el partit de Turull i una de les dirigents que quedaven al PDeCAT, fins al punt que, en algun moment, s’havien trencat. De fet, el diputat al Congrés espanyol del partit de Bonvehí, Ferran Bel, havia estat alcalde de la capital del Baix Ebre i Roigé va ser-ne número dos.

Reunificació de l’espai convergent

Junts governa en solitari a Tortosa, malgrat tenir un govern en minoria, després de les eleccions del 2019. Roigé compta amb 7 diputats, mentre que els comuns en tenen 5. ERC compta amb 4 regidors i el PSC amb 3. Roigé és un dels actius de l’espai convergent de cara a les municipals, juntament amb d’altres com el d’Igualada, Marc Castells, o el de Martorell, Xavier Fonollosa. En aquest intent de reflotar l’espai convergent des de Junts a través de les municipals, també hi ha els pactes amb Impulsem Lleida o Impulsem Penedès, així com l’obtenció d’algunes candidatures provinents del PDeCAT i que han aconseguit que el seu alcalde no repeteixi: com ara a Vilafranca amb Pere Regull o Puigcerdà amb Albert Piñeira. A hores d’ara el PDeCAT es queda amb un únic gestió a l’espera de les negociacions amb Trias: Mollerussa, amb l’alcaldia del secretari general adjunt del partit de Bonvehí, Marc Solsona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FartCat a març 24, 2023 | 16:54
    FartCat març 24, 2023 | 16:54
    PedoCat: foteu pena. La política no hauria de ser una professió, només un servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa