Pablo Hasél es tanca al rectorat de Lleida per complicar la seva detenció

El raper convida la ciutadania a "donar un cop de mà" per evitar el seu empresonament

El raper Pablo Hasel s’ha tancat al rectorat de la Universitat de Lleida per complicar la seva detenció si la policia el vol dur a la presó. Ho ha informat ell mateix al seu compte de Twitter, on ha convidat la ciutadania a “donar un cop de mà“. “M’he tancat amb bastants solidaris; hauran de rebentar la porta per detenir-me i empresonar-me”, ha informat a les xarxes socials. La plataforma “Llibertat Pablo Hasel” ha fet una crida a anar al rectorat per donar suport al raper, que està condemnat a presó per escriure cançons en les que carregava contra el rei emèrit, Joan Carles I, i la corona espanyola.

Per la seva banda, el Consell de Direcció de la Universitat de Lleida (UdL) ha manifestat el seu suport a la llibertat d’expressió “com a universitaris i com a ciutadans”, però ha exigit al grup organitzador de la protesta que aquesta garanteixi els drets dels estudiants i del personal de la UdL, així com la integritat de la mateixa institució. A més, ha emplaçat els organitzadors de la tancada a dialogar per a una resolució “ràpida” d’un conflicte “que ni ha originat la UdL, ni la UdL té cap atribució legal per a resoldre’l”. La universitat ha destacat la seva defensa de la llibertat d’expressió en línia amb les sentències ja emeses pel Tribunal Europeu dels Drets Humans, que ha advertit de la irregularitat que significa la pervivència de disposicions legals contràries a la doctrina europea de respecte als drets humans, entre ells el d’associació, manifestació i expressió. Ara bé, ha rebutjat que el personal i els estudiants de l’edifici de Rectorat i de la Facultat de Lletres de la UdL hagin de veure “greument afectades” les seves activitats acadèmiques, administratives i de servei com a resultat de la forma en què, avui i en el passat, s’organitzen aquestes protestes.

Comentaris

  LSO 15/02/2021 7:28 pm
  Pablo Hasél, tiene el solo mas dignidad que todos nuestros políticos indepes. que se entregaron voluntariamente, en vez de encerrarse en el Parlament, y que los sacaran por la fuerza, ahora Rusia tendría mejores argumentos para escupírselos a la falsa Unión Europea. quim Torra, tambie´n tenía que haberse quedado en el Palau, y que lo sacaran por la fuerza esa imagen es mas poderosa que la de salir voluntariamente. Si no son capaces de hacer esto para que se meten en este berenjenal. Hasél está muy por encima de todos ellos juntos sobretodo de Junqueras, que encima dice que los ama a quien le desea lo peor. Por cierto no descarto que lo secuestren durante la madrugada, para evitar un espectáculo vergonzoso para un estado que finge ser demócrata.
  Doctor Strangelove 15/02/2021 4:55 pm
  Prou, aquest paio no té cap mena d'estudis, per tant que coi hi fot a una Universitat, encara que sigui la de Tractòria? Ja vam deixar entrar batxillers a fer-hi xerrades, i com diu el savi "de estos polvos vienen estos lodos". I és que al final, fins i tot i podran entrar cabres, i si hi entren, com deia un amic meu, poden arribar a rectors! Doc.
  Queda't al rectorat de la Universitat de Lleida, Hasél 15/02/2021 4:14 pm
  Seràs com un Assange però en lleidatà i raper.
  PEP 15/02/2021 2:37 pm
  Bravo Pablo, així es com s'aconsegueixen les coses, i no intentant dialogar amb un enemic qua MAI et veurà com un igual
  On esta la boleta?? 15/02/2021 2:29 pm
  Aixó es el que haurien d'haver fet els bufons de la villa i corte dels processites i no lliurar-se amb salutacions i somriures de kreti.
  Doctor Strangelove 15/02/2021 2:11 pm
  A la Universitat de Tractòria (així els anomenen els habitants de Tabàrnia) hi deixen entrar de tot! En fi.... Doc.
  Jo pensava que Hasél era un adult 15/02/2021 1:40 pm
  Però és un nen petit. No es pot ser més infantil amb tot el que està fent.
  Joan 15/02/2021 12:54 pm
  Al margen de otras cuestiones, lo que está intentando este tio es vender su imagen. Invirtiendo en su futuro y rizando el rizo hasta que un par de collejas lo devuelvan al sitio del que no debió moverse. Haz lo que debas y crees, pero con dignidad. Todo esto es de payasos.
  15
  83
  Respon
  Anònim 15/02/2021 12:53 pm
  Al margen de otras cuestiones, lo que está intentando este tio es vender su imagen. Invirtiendo en su futuro y rizando el rizo hasta que un par de collejas lo devuelvan al sitio del que no debió moverse. Haz lo que debas y crees, pero con dignidad. Todo esto es de payasos.

Nou comentari