Nogueras: “La carta de Junqueras és incompatible amb l’acord signat entre ERC i Junts”

Per la portaveu de JxCat al Congrés, renunciar a la unilateralitat és renunciar a la independència

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha avisat que la carta de Junqueras en què sosté que la via unilateral no és “viable ni desitjable” és “incompatible” amb el pacte de Govern signat per ERC i Junts. “L’acord és incompatible amb la renúncia a la via unilateral”, ha insistit Nogueras en una entrevista a Ràdio 4 i La 2, en què ha posat de relleu que el document “diu clarament que no es descarta cap via”. Per Nogueras, renunciar a la unilateralitat és renunciar a l’Estat propi: “Que m’expliquin com es pot fer la independència si no és unilateralment quan al davant tens l’Estat espanyol“, ha conclòs.

Sobta que els discursos en campanya siguin uns, llavors siguin uns altres… Jo crec que hem de mantenir una coherència sobretot per mantenir la credibilitat”, ha declarat la diputada de Junts al Congrés. Nogueras també ha afirmat que és “obvi” que ni Unidas Podemos ni el PSOE “ajudaran a fer la independència”, per la qual cosa ERC ha de debatre internament sobre l’estratègia que vol seguir.

Comentaris

  Català 09/06/2021 2:16 pm
  Doncs, bé que ha durat. Jo pensava que duraria una setmana com a molt, el pacte.
  Doctor Strangelove 09/06/2021 12:19 pm
  La dona que té l'EGB dixit. I encara diuen que EEUU és el país de les oportunitats! I una merda, és Catalunya, car en qualsevol altre país aquest individu estaria a la cua de l'atur! Doc.
  Pepet 09/06/2021 12:12 pm
  Puigdemont no ha paït la derrota electoral i no pot suportar que hi hagi un president de la Generalitat fora del seu control. Utilitza els seus ninots per fer una oposició frontal al govern, cosa típica d'aquest nefast personatge que mai dóna la cara.
  Inca Capac 09/06/2021 11:56 am
  Doncs sortiu del govern, maca, ja trigueu. Que facin un tripartit amb PSOE i Comuns, que aquest era el seu objectiu inicial.

Nou comentari