Montero destaca que les autonomies disposaran de 162.000 milions el 2021

La ministra d'Hisenda diu que ja s'han assignat 2.112 MEUR dels fons europeus a les comunitats

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha destacat que les autonomies disposaran de més de 162.000 milions d’euros el 2021 i ha afirmat, en una compareixença aquest dijous a la tarda al Congrés, que es tracta d’una xifra “rècord”. En concret, Montero ha sumat els 113.729 milions del sistema de finançament, una dotació addicional de 13.486 milions, els 7.000 milions del fons d’ajudes directes, 9.760 milions per finançar polítiques d’habitatge, els 8.000 milions del fons REACT-EU i 10.793 milions de la part dels pressupostos generals de l’Estat a càrrec als fons europeus de recuperació. D’aquesta última quantitat, 2.112 milions ja s’han assignat a les autonomies a través de les conferències sectorials.Montero ha recordat que enguany Brussel·les ha suspès les regles fiscals i ha esperat que també ho faci el 2022 encara que ha destacat que la decisió encara no està presa. “Seria prematur tornar al pacte d’estabilitat el 2022”, ha opinat la ministra d’Hisenda, que ha explicat que la decisió s’haurà de prendre abans del mes de juny.

“La nostra posició és mantenir els estímuls econòmics tot el temps que sigui necessari i no produir una retirada prematura“, ha afirmat Montero. La ministra d’Hisenda també ha garantit que s’enviarà a la Comissió Europea el pla de recuperació en els pròxims dies.

Reforma fiscal

Montero ha negat de nou que pretengui augmentar impostos a curt termini i ha argumentat que l’objectiu de l’executiu espanyol és preparar una reforma fiscal per aplicar-la “en el moment oportú”. La ministra d’Hisenda ha retret al PP que usi “eslògans” sobre baixades d’impostos quan és els populars “han apujat impostos més que qualsevol altre partit a Espanya”.

Rescat de Plus Ultra

Sobre el rescat de l’aerolínia Plus Ultra, investigat per un jutjat de Madrid, Montero ha afirmat que “no donar una ajuda a una empresa que compleix els requisits és prevaricació” i ha lamentat les acusacions del PP, a qui ha retret que és un partit que “no sap fer oposició”.

Nou comentari