El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Míriam Nogueras abandona la direcció del PDeCAT
  • CA

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha abandonat la direcció del PDeCAT, tal i com ha pogut saber El Món. De fet, és la primera de les dimissions del sector ‘Puigdemontista’ del partit, i durant el dia d’avui es preveu que es produieixin noves baixes de membres de la Direcció Executiva Nacional (DEN). 

La també diputada al Congrés espanyol ja és associada del nou partit que lideren el president a l’exili, Carles Puigdemont, i Jordi Sànchez, en nom de la Crida, i de fet, Nogueras conserva la militància al PDeCAT, com a mínim fins que la direcció, controlada per Bonvehí, Castells i Solsona, del corrent ‘Pascalista’, decideixi si expulsa o no els militants que també s’hagin associat a Junts.

Nogueras va ser un dels membres de la direcció del partit que va votar a favor -amb 8 membres més- del document presentat pels presos polítics, en què reclamaven confluir amb el nou partit i donar suport a Puigdmeont. La proposta va ser tombada per la majoria controlada per Bonvehí. I a partir d’aquí, va evidenciar-se l’inici del camí del trencament. Amb tot, l’aparell del partit insisteix a no tancar la porta a un acord amb Junts sempre que això suposi mantenir la identitat ideològica -reivindica el llegat de Pujol i una política de centre-dreta- del partit dins de Junts. És més, el president del PDeCAT ha insistit en els darrers dies que el partit es presentarà a les eleccions, ja sigui en solitari o en coalició. Però Junts rebutja el sistema de coalició, de manera que la via que quedaria seria amb el partit de Marta Pascal.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa