El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Millo assegura que es “veien d’amagat amb Puigdemont”
  • CA

 

 

L’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha volgut trencar el seu silenci des que va deixar el càrrec. Ho ha fet en un entorn amic, l’escola d’estiu de Societat Civil Catalana, en una ponència que s’ha celebrat aquesta tarda.  Millo ha explicat que es va reunir “vàries vegades d’amagat” amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. “No volia que se sabés per “mantenir el relat que no hi havia diàleg”. Unes trobades que no es feien al seu despatx oficial i que ha apuntat que se celebraven al Palau de Pedralbes. 

 

Amb el títol, “El derecho a explicar la verdad”, Millo ha narrat detalls de les seves vivències durant la prèvia de l1-O i el dia del referèndum. Millo ha enfatitzat que va mantenir una reunió formal a Palau de dues hores i mitja. “El cap de protocol entrava de tant en tant per saber si passava alguna cosa perquè era llarga”, ha destacat Millo. 

 

 

Per altra banda, el delegat del Govern s’ha desentès d’haver donat ordres a la policia o a la Guàrdia Civil durant l’1-O perquè “ja eren policia judicial” i, per tant,  responien davant els jutges. De fet, Millo ha sentenciat que només es va utilitzar la força en “12 o 13 escoles” però que “posades en bucle semblen moltes”.

 

 Millo ha definit el seu any i mig al càrrec com “intens” amb 109 visites de ministres.  També ha subratllat que Soraya Saenz de Santamaria només es va reunir dues vegades amb Oriol Junqueras i “va veure que no hi havia res a fer”. Millo també ha constatat que insulten a la seva família, als seus fills i a si mateix. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa