El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Mesa presentarà una denúncia a la Fiscalia perquè investigui el 17-A
  • CA

Dia de reaccions a les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo sobre el 17-A al Parlament i al Govern. Concretament, la Mesa ha anunciat aquest dimarts que presentarà una denúncia a la fiscalia espanyola perquè investigui les declaracions de Villarejo que relacionen el CNI amb els atemptats del 17-A a Catalunya. Tots els grups amb representació han votat a favor menys el PSC, que considera que ja s’ha fet una comissió d’investigació al Parlament. Fa pocs dies, quan Villarejo va declarar a l’Audiència Nacional, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va explicar que havia encarregat un informe amb la intenció de fer aquesta denúncia a la fiscalia.

“Va ser un error greu de Félix Sanz Roldán -el general director del CNI- que va calcular malament les conseqüències per fer un petit ensurt a Catalunya”, va assegurar Villarejo a preguntes del ministeri fiscal durant la seva compareixença en seu judicial. Aquestes declaracions van aixecar polseguera i aquest dimarts el Govern ha anunciat un acord aprovat aquest dimarts, a proposta del Departament de Justícia que insta l’Estat espanyol a obrir una comissió d’investigació sobre els atemptats i la implicació de l’Estat.

Els dos socis de Govern també han acordat demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que informi el president Pere Aragonès de les actuacions d’investigació que s’han iniciat o s’iniciïn en les reunions bilaterals entre la Generalitat i l’Estat. Al mateix temps, Plaja ha dit que s’exigeix al govern espanyol la modificació de la llei de secrets oficials amb l’objectiu de reduir els terminis de durada d’una matèria com a secreta o reservada i reconeixent expressament la facultat del Congrés i el Senat i dels tribunals de tenir accés a la informació que considerin necessari reclamar.

Plaja ha explicat que el Govern està desconcertat per les “alarmants declaracions de l’excomissari Villarejo sobre els atemptats del 17-A”. El Govern ha volgut avisar però que la seva demanada no implica que es cregui les afirmacions de Villarejo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 18, 2022 | 18:15
    Ricard gener 18, 2022 | 18:15
    Ho han de fer malgrat la deriva pancastellanista dels tribunals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa