Més de tres hores a la presó per començar a dissenyar un Govern

Ambdues formacions, ERC i JxCat, valoren "positivament" la trobada

El Govern del 52% s’ha començat a dissenyar a Lledoners aquesta tarda i vespre. Oficialment, les més de tres hores llargues de reunió al centre penitenciari on estan internats els presos polítics, han servit per iniciar la carpeta més complexa, com repartir les conselleries. Una reunió amb tot el protocol d’una cimera clau, tot i que les parts s’afanyaven a treure-li ferro. Però el fet que el presidenciable d’ERC Pere Aragonès es trobés juntament amb Oriol Junqueras cara a cara amb el secretari general de Junts, que porta les regnes de la negociació, Jordi Sànchez, ja atorgava a la trobada el caire d’extraordinària. Tot i la durada i la parquedat gratuïta dels líders que s’han reunit i que han pogut sortir de la presó, els equips d’ERC i Junts han emès un comunicat conjunt. Un senyal que pot orientar la voluntat d’entesa d’ambdues formacions en admetre que “valoren positivament la trobada”.

El primer en arribar a Lledoners ha estat Aragonès, just deu minuts abans de les cinc de la tarda. Pocs moments després ha arribat el president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jovè, i finalment, els diputats i negociadors de JxCAT, Elsa Artadi i Josep Rius. Tots han estat rebuts pel director de presons, Amand Calderó. Tots s’han pogut reunir en una sala sense vidre, les reservades pels vis a vis familiars i amb les mesures pròpies anti Covid.

Segons fonts de la negociació, ERC ha presentat en societat el diagrama amb l’estructura de la seva proposta de Govern paritari i de 13 departaments, després de crear-ne, fusionar i dividir-ne continguts. Tant ERC com Junts han assegurat que “han abordat per primera vegada l’estructura de Govern”. L’èmfasi en la primera vegada respon a la necessitat d’uns i altres d’explicar que abans de posar-se a debatre de conselleries calia tenir present què fer amb el Govern, la seva estratègia i el seu contingut. La trobada ha servit per esbossar l’executiu i tota l’estructura de continguts i càrrecs així com el seu disseny.

La reunió ha arribat després de dies de negociacions i dels primers acords, malgrat que tímids, però acords. De fet, ahir al Parlament es va acabar d’enllestir el document de polítiques socials i es va encarar el consens de l’apartat econòmic del programa. Només queda entrar al tercer grup, la política institucional. Les trobades han ajudat a avançar i pràcticament tancar els equips de coordinació i control del futur executiu. De moment, però es manté embussat el paper del Consell per la República i acabar de definir el paper estratègic del pla de Govern. És a dir, què fer si falla la taula de negociació.

Comentaris

  rd 28/04/2021 1:36 pm
  erñ botiflers
  Pajaritu 28/04/2021 10:08 am
  Justicia poética. El nuevo Govern empieza donde acabó el anterior. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Juli Vert 28/04/2021 8:23 am
  Ja tocava ???? Quin caxontdeu, indepes us prenen el pel.
  En la Cárcel 28/04/2021 6:59 am
  Preparan el gobierno desde la Cárcel. Yo creo que si se analiza la frase y se piensa un poco ya el hecho que se esté preparando un gobierno desde la cárcel dará pie a que se seguirá con la misma línea, delinquiendo. Una pregunta... a los gritos de “ es indignante que en época de pandemia, que es clave poder gobernar y gestionar, los jueces no nos dejen tener gobierno y tengamos que ir a elecciones”, por que no se dice ni una palabra después de meses sin gobierno por PUIGDEMONT? Por que nadie le ha comentado nada en esa dirección ?
  Doctor Strangelove 28/04/2021 6:55 am
  Hotel Lledoners, digui? Ho sentim però la sala VIP de conferències avui és plena! Doc.
   Faltes tu! Mediocre! 28/04/2021 8:44 am
   CagunDèú!
  Micoloti 27/04/2021 11:40 pm
  Con que el foco esta en Madrid y a nadie le interesa ya la pelea ERC/Junts pues a montar un show en Lledoners para dar de comer a TV3... Ya no bastaba tirarse platos a la cara desde las ruedas de prensa de unos y otros... ESperaran el último oara ponerse de acuerdo y luego sonréir todos... en 2 años nuevas eleccciones.... Mientras tanto no hay presupuesto, reformas ni nada de nada... LO de siempre, si fueramos independientes:"blablablablabakla....
  Pep 27/04/2021 10:08 pm
  Lo siento, pero yo sigo pensando que este Aragonés es un petrimetre que no está a la altura de las circunstancia y la acabará liando. No obstante... A quien carajo le importa lo que yo piense?
   josoca 27/04/2021 10:58 pm
   Bien dicho, ¿a quien le importa?

Nou comentari