El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “Recorrerem la sentència a Europa”
  • CA

Poc més d’una hora després de conèixer la sentència del TSJC pel judici del 9-N, els tres condemnats han comparegut des de la seu del PDeCAT. Acompanyats per Carles Puigdemont, la cúpula del PDeCAT i els advocats, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau han anunciat que recorreran la sentència “fins a les últimes instàncies de la justícia europea, si cal”, en referència al Tribunal d’Estrasburg.

 

Mas ha advertit que “a l’Estat la llei no és igual per a tothom”. L’expresident de la Generalitat ha subratllat que els tres condemnats tornarien a fer “exactament” el que van fer: “No ens penedim de res, som demòcrates”. El també president del PDeCAT ha afegit que la sentència l’agafa amb “serenitat” però amb “plena disconformitat”, perquè “està agafada amb fòrceps”.

Per tot això, Mas ha demanat “fermesa i determinació”, i ha insistit que “avui estem una mica condemnats, però no agenollats, i estem del tot dempeus”. També ha destacat que de via pactada amb l’Estat “no n’hi ha cap”, i ha fet una nova crida a la mobilització social, en reiterar que “això no és cosa només dels polítics”.

Mas ha comparat l’actitud de l’Estat amb la realitat a Escòcia, on s’hi ha anunciat un segon referèndum vinculant per l’any que ve: “Democràcia de qualitat al Regne Unit i democràcia de fireta a l’estat espanyol”.

 

Finalment, i de manera molt breu, Mas ha reconegut que ara, i sota la legislació espanyola, no podrà ser candidat del PDeCAT a les següents eleccions al Parlament.

Al seu torn, Ortega ha portat la mateixa samarreta que lluïa el 3 d’octubre de 2016, de Dirty Lips, quan es va conèixer que serien jutjats. “Tenim una profunda tristesa pel que significa la sentència”, ha dit l’exconsellera, però ha deixat clar que, per damunt de tot, senten “orgull per haver fet possible l’essència de la política, que és escoltar la gent”.

 

D’altra banda, la diputada Rigau ha sentenciat que la decisió judicial és un “avís a tota la població”, paral·lela a la triple condemna.

 

La roda de premsa ha aixecat molta expectació, i la sala de premsa s’ha omplert del tot. Fins i tot hi ha hagut una quinzena de periodistes estrangers.

 

En una breu intervenció, Puigdemont ha assegurat que la sentència condemnatòria “estimularà tota la gent que pugui tenir dubtes sobre la nostra determinació a tirar endavant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa