Maria Eugènia Gay serà la nova delegada del govern espanyol a Catalunya

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab), Maria Eugènia Gay, substituirà a la fins ara delegada del govern a Catalunya Teresa Cunillera, que ha deixat el càrrec aquest divendres, han informat fonts de Moncloa. El govern espanyol nomenarà a Gay el proper dimarts en el Consell de Ministres, segons ha confirmat Europa Press. La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va arribar al càrrec el 2017 i al juny va ser reelegida per àmplia majoria.

Gay va sortir reelegida degana en les eleccions del passat mes de juny, sense participar en cap debat amb la candidatura alternativa encapçalada per Gonçal Oliveros que, tot i les dificultats, va obtenir 4.099 vots davant els 5.496 vots de la degana. Filla d’Eugeni Gay, exdegà del Col·legi i exvicepresident del Tribunal Constitucional durant la sentència de l’Estatut, la futura delegada no s’ha mostrat mai favorable al Procés, ni tampoc al fet que el català sigui un requisit obligatori per poder impartir justícia a Catalunya.

De fet, ha protagonitzat algun episodi manifestament contrari a l’opció sobiranista de Catalunya. El darrer exemple, que la seva Junta no ha mediat en el conflicte obert dins la institució després que la comissió Constitucional emetès un comunicat contra la Generalitat de Catalunya pel seu posicionament en contra del 25% de castellà a les aules catalanes. Gay tampoc va evitar que el fiscal Javier Zaragoza fes una màster class al Col·legi sobre la rellevància constitucional del ministeri fiscal. Un curs que va aixecar una veritable polseguera mediàtica.

Un dels episodis més sonats, va ser l’estirabot que li va dedicar a l’aleshores president del Parlament, Roger Torrent, en la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, davant de tota la magistratura catalana i del llavors ministre de Justícia Rafael Català. Tot quan Torrent, en el seu discurs va denunciar l’existència de presos polítics. Unes paraules que van indignar diversos representants de la judicatura que van abandonar la sala d’actes del Col·legi. Gay es va dirigir a Torrent amb un to esverat i amenaçant: “Si us plau, no era la idea, president, no era la idea, l’has feta bona”.

Pel que fa a la renuncia de Cunillera, aquest mateix divendres al matí, la ja exdelegada del Govern a Catalunya ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, transmetent la voluntat de deixar el càrrec, ja que “la situació a Catalunya ha millorat considerablement des que ella va agafar el càrrec el 2018”. A més, ella mateixa ha acceptat que és moment d’allunyar-se del càrrec després d’haver “intentat complir amb l’encàrrec rebut”.

“Ha estat un orgull que ningú em podrà treure haver compartit tants moments importants per al nostre projecte socialista i haver estat la seva delegada a Catalunya”, conclou la seva carta.  Pel que fa a la seva trajectòria professional, Cunillera va ser diputada al Congrés per la província de Lleida entre el 1982 i el 2016. Entre el 2008 i el 2011, durant la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero, va arribar a ser vicepresidenta primera del Congrés.

Comentaris

  LlunyDeCat Gener 14, 2022 | 18:58
  Caldria anomenar aquest càrrec a la Colònia Espanyola "Botifler en Cap". O potser Botilfera en Cap.
  Pere Grau Gener 14, 2022 | 18:59
  Aquesta senyora, am una educacio exquisita li ba dir al mal educat del Roger Torrent : en un acte al col·legi: “Si us plau, president. No era la idea. L’has feta bona, moltes gràcies”, li va dir. esclar que...hon no ni ha no en raija , am refereixo al Torrent.....
   GROC Gener 15, 2022 | 10:34
   Els franquistes surten com a bolets
   Ricard Gener 15, 2022 | 10:49
   Les paraules de la senyoreta van ser un sarcasme i en públic al President del Parlament. Estava molt més preocupada pels xenòfobs presents que per la sobirania dels catalans. Tota aquesta tropa de la xerrameca autodenominada "constitucionalista" dedicada, entre d'altres, a exterminar la llengua catalana, condemnar sense proves, intimar amb terroristes o emprar la policia militar per instigar a ciutadans denunciar a ciutadans honrats són els qui si "els raja" la bilis de l'odi a la constitució. La xenofòbia secular té conseqüències. Però no pateixi. Com veu el botifler criminal sempre té premi imperial pancastellanista.
   Jo Gener 15, 2022 | 14:46
   Poleix el teu catanyol que fas mal d ulls.
    JordiP Gener 15, 2022 | 20:12
    Però té tota la raó del món.
  fat boy Gener 14, 2022 | 19:12
  Ara s'enten la contemporitzacio amb la colla de fatxes del manifest. Era la prova per entrar a la pandilla.
  Claravalls Gener 14, 2022 | 19:14
  Fora españatas de Catalunya.No us necessitem rates franquistes.Togues feixistes i descerebrades marxeu cap el vostre estimat país...deixeu en pau als catalans/es. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  porca misèria Gener 14, 2022 | 19:27
  De Guatemala a Guatepeor. Ens estan trinxolant Catalunya, aquestes gents. I el Rufián i el Sánchezz, a cel.lebrar-ho.
  Comun's, franquistas. Gener 14, 2022 | 19:31
  El gobierno más "progresista" de la historia posa una franquista a presentar Catalunya. Quines penques.
  Comun's, franquistas. Gener 14, 2022 | 19:33
  El gobierno más "progresista" de la historia nomena una franquista de PP a presentar a Catalunya. Quins farsantes.
  LLARENA dPENA Gener 14, 2022 | 20:12
  Vinga fatxes ¡¡¡ Que no s'aturin ¡¡¡ Al servei d'Escanya, si senyor. Com ha de ser ¡¡¡. A aquesta dona no li ha faltat cap ecomanació important tot i que no les necesitava. El seu pare vetlla molt per la seva filla, cosa digna, clar. Quina classe de gent hi ha al Col.legi d'Advocats com per tenir tanta gent amb dubtosa categoria democràtica perquè resultin triades persones com aquesta o el seu pare, en els ámbits politics i judicials, que fins i tot, conviden personatges politics i judicials espanyols de dubtosa imparcialitat en els judicis contra el procés, a la seu col.legial, com han fet recentment
  Pere LLimonera i Citronell Gener 14, 2022 | 20:14
  Esperemos que la Señora Maria Eugènia Gay, la nueva Delegada del Gobierno de la Nación en Cataluña cumpla con su papel, al menos, tan bien como lo ha hecho la Señora Cunillera, a la que hay que agradecer su labor y su tacto, a pesar de la barbarie y maneras anitiDemocráticas de algunos que quieren pisotear a la mayoría del pueblo catalán y a la mayoría del resto de españoles también (señora que es un ejemplo de como estar en el mundo político con clase y buen hacer)... Buena suerte y buen trabajo...
   Titola Gener 15, 2022 | 13:28
   No sé de qué nación hablas. La Castellana? Porque la nación española solo puede existir si hacemos desaparecer las otras naciones, por ejemplo la vasca y la catalana. Afortunadamente ser o no nación no depende de ustedes los nacionalistas españoles. Cuando usted habla de la nación española ya está menospreciando la mía. Su comentario evidencia que a usted ya le va bien que Catalunya siga siendo española a toda costa, ya no en un referèndum sinó por cojones. No le da verguenza?
    T'ho explica l'il·lustrat català Antoni de Capmamy i Montpalau (Barcelona 1742), @Titolilla Gener 16, 2022 | 13:48
    Això sí, t'ho explica en castellà perquè opinava, amb raó, que en aquella època el català era una: "Lengua muerta, anticuada, plebeya y desconocida hasta por los propios catalanes". Sobre la nació: "Mi patria es Cataluña y mi nación es España". Segurament a un adoctrinat com tu li han explicat altres coses i no tens clar què és una nació moderna (Catalunya no ho es).
   JordiP Gener 15, 2022 | 20:15
   La barbarie, sí, sobre tot.
   JordiP Gener 15, 2022 | 20:18
   Y maneras antidemocràticas, sí, senyor. Per exemple, convocant votacions, que són el més antidemocràtiques que hi ha al món. Sí, antidemocràtiques.
  Independentista Gener 14, 2022 | 20:14
  Vaja, que hem canviat pets per merda.
  fotem el camp Gener 14, 2022 | 20:17
  Tenim nova virreina. Els castellans unionistes ja corren a preparar un vino de honor, vino español naturalmente. Espanya és un estat fallit.
  Males peces Gener 14, 2022 | 20:23
  Del foc a les brases. D'una feixista a una altra. D'una anti catalana a una altra. En fi taula de diàleg, va home va...
  Ramon Gener 14, 2022 | 21:06
  Com sempre, ficant el pitjor de cada casa.
  El cit campejador Gener 14, 2022 | 21:44
  Gracias, Maria Eugènia, confiamos en ti
  Lògic Gener 15, 2022 | 01:46
  És lògic que el estafo delegui un altra feixista a Catalunya.
  ton c. Gener 15, 2022 | 08:50
  com diuen en castellà, nada nuevo bajo el sol, seguim.
  Veritat sempre Gener 15, 2022 | 09:26
  Por los favores prestados. Com sempre la caspa ficant les seves peces allà on creu que hi poden fer quelcom que pugui degradar una mica més la nostra Catalunya
  Doctor Strangelove Gener 15, 2022 | 09:39
  Sembla que fa bona fila! Sort! Doc.
   Ricard Gener 15, 2022 | 10:50
   Estèticament no li nego. Per la resta no crec en els miracles.
  Ricard Gener 15, 2022 | 10:41
  Humiliar al President del Parlament sempre té premi.
  Sup Marcos Gener 15, 2022 | 14:43
  A mi la otra españolista, no me molestaba porque me recordaba al entrañable Martí Galindo.

Nou comentari