“Toc d’atenció” dels sindicats de policia al Govern en defensa de la “seguretat pública”

Una marxa de policies d’unes mil cinquentes persones ha recorregut aquesta tarda el centre de Barcelona convocada per les grans organitzacions sindicals dels Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya. Una manifestació que defensa la “seguretat pública” i que ha començat aquesta tarda a quarts de set davant del Parlament de Catalunya i ha acabat a la plaça Sant Jaume amb la lectura d’un manifest que han definit com a “toc s’atenció”i una exigència de “respecte i dignitat”. La protesta, anunciada el passat 5 d’octubre, ha fet pal·lès el malestar dels diversos efectius policials arran del que es considera una “pèrdua de respecte institucional” pels darrers esdeveniments -com agressions a agents en botellades- i per la comissió d’estudi d’ordre públic sobre el model policial que s’ha de posar en marxa els propers dies a la cambra catalana.

La capçalera de la manifestació de sindicats policials al seu pas per l’estació de França/Jordi Borràs

A la manifestació també hi assisteixen representants polítics del PP —la diputada Lorena Roldán—, Cs —Carlos Carrizosa i Anna Grau—, el PSC —David Pérez— i Vox, així com la més nombrosa de les associacions de taxistes, Élite Taxi. Unes assistències que han incomodat als líders sindicals que precisament, clamen per la “despolitització del cos”. De fet, ha estat força vistosa que l’única bandera de la manifestació era una bandera espanyola, un fet que ha generat certa mirada de recel per part dels convocants.

Una bandera espanyola a la protesta dels sindicats policials/Jordi Borràs

La protesta, molt sorollosa arran del costum d’aquestes manifestacions de tirar petards, serveix de plataforma a la gran majoria dels sindicats policials a Catalunya per reivindicar la seva feina davant la “greu crisi” que, segons ells, pateix la seguretat pública. La marxa ha començat rere una gran pancarta anònima, sense cap logo, només amb el lema “Per la seguretat pública!”.  Tot just dies abans que es constitueixi –després d’un casual retard– lacomissió parlamentària que ha d’estudiar el model d’ordre públic però que els grups ja preveuen com un sistema per revisar el model policial. A més, el fet que la comissió la presideixi la CUP ha despertat els recels dels sindicats. Tot en una setmana en què el Parlament ha debatut diverses resolucions sobre seguretat pública i que el cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha fet una defensa corporativa de la policia.

Una imatge de la manifestació enfilant per Via Laietana, amb portaveus sindicals dels Mossos/Jordi Borràs

Els sindicats SAP-FEPOL, USPAC-USCOP, SPC, SME, CAT-ME, SEIME-FEPOL, SICME, AFITCME i SEI, conjuntament amb les organitzacions sindicals de les Guàrdies Urbanes i Policies Locals SICPOL, SFP-FEPOL, SAP- PL i SAPOL, així com també l’Associació Professional de Mossos d’Esquadra (APME), no amagaven la seva satisfacció per l’éxit de resposta de la convocatòria.Tots volen ressaltar que “ja fa massa temps” que els cossos policials a Catalunya han “arribat al límit i per tant, és necessari revertir una situació del tot insostenible”. Un protesta per copsar per una banda el malestar dels policies davant l’anomenada “crisi de seguretat pública” i, per altra banda, “el suport dels dirigents polítics”. Una percepció que els policies han vist augmentada arran de les imatges generades per grups de gent que participava en botellades que acabaven com el rosari de l’aurora, amb agents fugint dels concentrats. O el nivell de percepció d’inseguretat provocat per la manca de respecte institucional cap a la policia.

Un dels participants a la manifestació de sindicats policials d’aquest dissabte/Jordi Borràs

Comentaris

  Jordi Octubre 23, 2021 | 19:46
  Policies, = escoria humana, mercenaris amb un coeficient intel·lectual molt baix.
   Josep Octubre 23, 2021 | 21:39
   Aquests d,avui son la escòria de la escòria, cap pietat. Foc i pedres.
  Vendetta Octubre 23, 2021 | 20:54
  Cipayos ejpanyols no cal dir res mes
  Anònim Octubre 23, 2021 | 21:13
  Que tractin a la ciutadania amb respecte i aleshores en parlem.
  Curiós Octubre 23, 2021 | 23:01
  Seguretat pública és que la paraula d'un poli prevalgui sobre la d'un ciutadà? Que la policia obeeixi lleis i ordres injustes?
  Jathodire Octubre 24, 2021 | 09:48
  La xusma infiltrada es manifesta, cap novetat.
  Anna G. Octubre 24, 2021 | 13:15
  La policia catalana té diferents àmbits d'actuació, i per això forma grups especialitzats: La científica, la que és a les oficines atenent al ciutadà, la que patrulla pels carrers, la que s'ocupa de menors, transit, presons... No, el model policial no està en qüestió ho està els que tenen per feina vetllar per l'ordre public: Brimo i Arro que han demostrat una politització fora de mida, pulseres amb l'estanquera al canell o a la culata, amagar el TIP, denúncies falses, actuacions del tot deesproporcionades, agressions fisiques irreversibles, comprensió amb manifestacions de l'extrema dreta... El llistat és immens

Nou comentari