Trapero: “Què té de transformador i revolucionari llançar pedres a la policia?”

El cap dels Mossos d’Esquadra, el major Josep Lluís Trapero, ha encapçalat l’acte de les Esquadres celebrat aquest divendres i ha lamentat que últimament observen “comportaments grupals violents”. A Trapero li preocupa la “intolerància” contra el cos policial i ha demanat “respecte” per als Mossos. De fet, el major ha preguntat retòricament “què té de transformador i revolucionari” el fet de llançar pedres a la policia i cremar contenidors. “Com pot canviar el món?”, ha insistit. En aquest sentit, Trapero entén que l’exercici del dret de manifestació ha de “molestar”, però ha remarcat que no es poden “menystenir” les institucions. En un missatge en vídeo, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern i les institucions catalanes estan “al costat” dels Mossos.

La qüestió de la policia s’ha situat al centre del debat, de nou, recentment. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar fa pocs dies haver constatat que hi ha “una certa crisi d’autoritat” per part d’alguns grups de la societat. Elena va subratllar durant una entrevista que els Mossos han hagut d’afrontar un període molt difícil per la pandèmia, gestionant confinaments i tocs de queda. “Hi ha un cansament fruit de tot això i molts anys de poca inversió”, va indicar el conseller, que prèviament s’havia reunit amb tots els sindicats policials, que reclamen una reunió amb Pere Aragonès per abordar la “crisi de seguretat” que asseguren que pateix Catalunya.

De fet, una cinquantena de representants del sindicat CSIF i els partits PP i Vox es van trobar dijous passat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar la “pèrdua d’autoritat” de la policia que atribueixen a la gestió de l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. En un acte per “donar suport” a tots els cossos policials, el portaveu sindical de la Guàrdia Urbana pel CSIF, Eugenio Zambrano, ha assenyalat que existeix “impunitat” davant les agressions a policies. Com a exemple, ha citat l’atac grupal que van patir dos agents dels Mossos d’Esquadra recentment al barri Gòtic, el passat 9 d’octubre. Davant d’això, Zambrano ha demanat suport polític i ha recuperat la petició d’incorporar pistoles taser o esprai pebre a la policia.

Comentaris

  Sou forces d'ocupació Octubre 22, 2021 | 14:31
  Què te de policia obeir lleis injustes de la Fiscafina, apallissar gent innocent, redactar informes i acusacións falses contra ciutadans, defenssar feixistes dins el cos? Mentre aneu així, només se vos pot considerar igual que a la PN i la GC: forces d'ocupació.
   Joanjosep Octubre 22, 2021 | 15:27
   Tens tota la raó, jo també volia fer aquest comentari, la majoria dels mossos són policies espanyols i Guàrdia Civil disfressats de mossos. Anticatalans.
   Iago blanc Octubre 23, 2021 | 22:03
   Que te fe transformador fer complir manaments judicials represors, o no respectar el dret a la expresio o ...
  Gonzalo Octubre 22, 2021 | 14:32
  Que gran policía y mejor persona, el señor Trapero.
   Joanjosep Octubre 22, 2021 | 15:31
   És clar mr. GONÇAl, és un policia Borbon i al fons jo crec que també una mica anticatalà.
   fat boy Octubre 22, 2021 | 16:23
   Si. Com el Meliton Manzanas, al Cel sigui.
    Gonzalo Octubre 23, 2021 | 11:59
    Tu mismo lo has dicho, ser mononeuronal.
   Josep Octubre 22, 2021 | 16:56
   Policia i gran persona en la mateixa frase????
  Traïdors Octubre 22, 2021 | 14:38
  Els Mossos estan al costat de l'administració catalana, mentres aquesta es comporti com una gestora de la colònia. Si es decideix democràticament deixar de ser-ho, llavors els Mossos son sicaris al servei del estado podrit i aixafen i detenen a qui sigui. Us mana la Fiscafina. Intolerable.
  Jo Octubre 22, 2021 | 14:40
  Es autodefensa bonic, quant un gos et vol mosegar li has de clavar una puntada de peus als morros.
  jorge Octubre 22, 2021 | 14:42
  José luis, eres un grande . Aguanta pk la CUP te quiere ver lejos.
  uno que vive en Tabarnia Octubre 22, 2021 | 15:10
  ha pensat que potser recullen el que ells mateixos han sembrat? Odi, violencia extrema, abussos policials, xuleria, tot menys servei a la gent
  ALG Octubre 22, 2021 | 15:26
  Té de transformador el mateix que patejar als manifestants sense raó o rebentar els ulls amb les pilotes de goma o donar cops de porrar per aobre de la cintura etcc. Sese comentaris.
  Català d'Europa Octubre 22, 2021 | 15:45
  Perdre el respecte a qualsevol policia que defensa la monarquia i els jutges corruptes per davant del poble és el normal i coherent d'una ciutadania pegada, humiliada, robada, etc.
  Sara Octubre 22, 2021 | 16:08
  De mirar-me'ls amb bons ulls a veure'ls com una policia aliena i enemiga, com l'altra. I en quatre dies. Pregunteu-vos què heu fet malament perquè hagueu perdut el prestigi i el poble no us vulgui.
  fat boy Octubre 22, 2021 | 16:22
  Sembla el Curro Medallas. Per dins i, ara, per fora.
  Doctor Strangelove Octubre 22, 2021 | 17:11
  Quin populisme més barat el dels pobres dèbils mentals de comentaristes que hi ha en aquest fangar! A veure si ho enteneu, la policia són els bons, i vosaltres vells que us ho mireu des d'un sofà, només sou una colla de fracassats vitals. Us pot l'odi, que coi us ha fet en Drapaire? Encara no recordeu que quan pensàveu que era indepre dèieu que era el millor del món, però quan us vau assabentar que era una persona digna, aleshores només feu que insultar-lo. Això demostra el curts de gambals i sectaritzats que esteu. Ras i curt, com diu el sonat d'en Narcís, no teniu criteri, melons! Doc.
   uno que vive en Tabarnia Octubre 23, 2021 | 09:55
   aqui l,unic fracasat ets tu, molts de titulitis per escriure aquesta merde de arguments, aviam si algun dia i fen honor als teus supossats tituls, t,expremeixes aixo que tens dintre la teva pilota (segur que les serredures les tens humides i et fan mal de cap) i escrius alguna cosa coherent enlloc de insultar els que verdaderament pensen
    Doctor Strangelove Octubre 23, 2021 | 15:56
    A veure tros de soca. Tu que no saps ni escriure en català, com coi t'atreveixes a questionar-me, tros de quòniam! Doc.
     Manel Octubre 23, 2021 | 23:28
     Potser no sap escriure perquè no va poder estudiar en la llengua del seu pais per culpa del dictador amb el que et masturbes.
  Heu de ser la policia de Catalunya, ens costeu molts diners Octubre 22, 2021 | 18:01
  Trapero, el vostre espanyolisme anticatalà I violent us ha allunyat del poble català I de seu jovent (el poble espanyol que viu a Catalunya us deu aplaudir). El respecte que se us va tenir el 17 d'agost I l'1d'Oel vau perdre a partir de l'endemà, pagant a la gent que protestava d'unes accions que us acostaven a la policia violenta anticatalana, quantes denúncies inventades contra el jovent. Jo ja no us reconec com a policia catalana. I tu, Trapero, dient que hauries empresonat el president de Catalunya!el poble que et va acollir I que t'ha donat una vida digna... heu de recuperar una visió catalana de la vida. Que en sou de VALENTS perseguint els desnonaments dels pobres. Feu fàstic.
  LLARENA dPENA Octubre 22, 2021 | 18:15
  Potser no tindrà res de revolucioonari, sí. Però sí que el fet és de dignitat i de posar-li cullons a les barbaritats i violència que aquesta gent dels Barbars Represors, ens castiga en cada intervenció. El Mossos d'Esquadra ha de ser una policía de servei a la ciutadania i no de repressió exclusiva pel divertiment de molts dels Barbars Represors que en formen part. Amb la vergonya afegida que les actuacions dels Barbars Represors van començar a ser tant evidents amb el periode d'en Buch que el d'ara, l'Elena no té més remei que intentar disimular.la, cosa que no aconseguirà si no fá fora del departament a TOTS els Barbars que s'empassen els protocols per on vulguin, i quan volen.
  El mon Octubre 22, 2021 | 18:23
  Y va el mon otra vez inculcando el odio. Y como caen los tontos.
  Tano Octubre 22, 2021 | 18:40
  Que té de transformador tenir membres del cos (Arro - Brimo) que fan salutacions a Nazis en ple carrer, em comptes de picar amb les porres com si ho fan envers els independentistes? Amiguismes? Col·legues? Companys? Vinga va, menys discurs, i més investigar la xusma del cos policial actual
  Vendetta Octubre 22, 2021 | 18:51
  Es diu autodefensa mamarratxo,de res
  Vila Octubre 22, 2021 | 18:56
  No demani respecte sr. Trapero, guany-se'l. En general les persones respectem per diferenciació al Mossos no respectem ni admetem la forma i el modus operandi de la BRIMO, en general aquests son pit bulls, i amb molta seguretat amb escassa, escassíssima estabilitat emocional. Son ells els fan cops de peu, pega'n indiscriminadament a qualsevol persona, els seus informes son quasi sempre de part, a aquests no se'ls respecta però si es respecta i molt a la resta del Cos, perquè son professionals, et fan sentir, segur, respectat, i no van atony-nan ningú, hauria de respondre només a una sola pregunta Sr. Trapero, si a vostè li estan pegant sense cap mena de motiu, què fa...?? si li treuen un ull per només estar a la mani, que farà sr. Trapero?? posarà l'altre ull, l'altre galta?? dins la BRIMO hi ha tot un farciment d'incompetents, mediocres i filo feixistes que els haurien directament de fer al carrer, el respecte com la llibertat no és demana, es guanya am fets si vostè la demana pel seus BRIMO, primer faci el pas.
  lluna plena Octubre 22, 2021 | 20:20
  Probablement no tingui res de transformador ni revolucionari, llençar pedres als mossos, però t'has de quedar molt a gust.
  Josep Octubre 22, 2021 | 20:42
  Quanta kinkalla, deuen ser regalades pel borbó a canvi de posar-se de genolls. Sembla un excombatent soviètic però en garrulo.
  Francesc Octubre 22, 2021 | 21:23
  Cap del mossos anticatalà total, com la meitat dels membres del cos, anticatalans furibunds amb ganes de repartir estopa i buidar ulls. Cap respecte per una policía que no es diferencía en res de la GC o de la PN. A la España petita i colonialista ja l'interessa enmedallar, apujar el sou i promoure al màxim als seus més fidels colaboradors
  Anònim Octubre 22, 2021 | 21:26
  “què té de transformador i revolucionari” el fet de llançar pedres a la policia i cremar contenidors. “Com pot canviar el món?” ....Home, senyor Trapero, tot depèn de què i a qui defensi la policia, vostè que és de Santako ho hauria de saber ...
  Anna C. G. Octubre 22, 2021 | 21:57
  I què té de gratificant anar contra la gent en comptes de protegir-la? Si volen ser respectats s'han de guanyar el respecte amb les seves actuacions.
  Lleida Octubre 23, 2021 | 07:57
  Sr Trapero aquests són els catalans O els que conqueridors. Se'ls hi ha vist el llautó. Per mi ja els podeu eliminar .pq ens peguin ja tenim els grisos, no cal pagar dues vegades
  Des de Cadaqués Octubre 23, 2021 | 09:59
  Trobo que la Pilar l’hi ha de fer un vídeo, o només parla d’ell quan toca la guitarra a Cadaqués? Ai Pilarín, ets tant espanyola com ell…
  Cadaqués Octubre 23, 2021 | 10:45
  Ara la Pilar Rahola fara un video mb ell tocant la guitarra. Quina parella d’independentistes…
  2021 Octubre 23, 2021 | 10:58
  I que té de qualitat democràtica preparar la detenció d'un govern elegit pel poble? No li cau la cara de vergonya, ara que veu que la judicatura espanyola no obeeix les lleis de la UE, que són jeràrquicament superiors i que van ser acceptades per l'estat espanyol en signar el tractat de Maastricht? Vostè està al servei d'un poder judicial corrupte. No ens vingui amb lliçons de democràcia.
  Se sent espanyol Octubre 23, 2021 | 17:55
  Pertany a una família procedent de Valladolid, i tot i haver arribat a Major dels mossos, la seva ànima, com la de la majoria de la immigració franquista pertany a Espanya. No saben estimar, honorar i defensar Catalunya. Ho sento, però crec que el problema rau aquí. No ha mamat ser català
  Girona Octubre 23, 2021 | 22:07
  Doncs miri, sr. Trapero, depèn de com sigui aquesta policia.
  Fart Octubre 23, 2021 | 22:10
  "No es poden menystenir les institucions", diu ell. Hauria d'haver afegit: "tret que sigui el govern de Catalunya, al qual detindrem si aixeca gaire una cella"
  Manel Octubre 23, 2021 | 23:24
  La policia és l'única sortida laboral per a analfabets i delincuents.Aquests, per carències intelectuals, son obviament de polítiques ultranacionalistes españoles. També n'hi ha d'altres tipus de policies.
  Vendetta Octubre 23, 2021 | 23:59
  Si es de familia de valladolid, esta tot dit no a mamat catalunya
  jg Octubre 24, 2021 | 11:02
  ay trapero trapero....quien te ha visto y quien te ve

Nou comentari