Lluís Puig, sobre el rebuig de Bèlgica a l’extradició: “Sánchez ja té arguments per moure fitxa”

El candidat número 9 per Barcelona de JxCat el 14-F celebra poder fer campanya com un "ciutadà europeu lliure"

L’exconseller de Cultura Lluís Puig creu que el rebuig definitiu de Bèlgica a l’extradició per una qüestió de drets fonamentals deixa Espanya “descol·locada” i en risc d’apartar-se dels estàndards europeus. “El govern de Pedro Sánchez ja té arguments per moure fitxa i demostrar si realment vol canviar les coses”, ha assegurat Puig aquest divendres en declaracions a l’ACN. El candidat número 9 per Barcelona de JxCat el 14-F ha celebrat que la fi de l’euroordre li permeti fer campanya electoral els pròxims mesos com un “ciutadà europeu lliure”, si bé encara està pendent de l’aixecament de mesures cautelars imposades per la justícia belga. Així, confia poder exercir com a diputat si guanya l’escó al Parlament. Puig s’ha sorprès aquest divendres en veure que la fiscalia belga, actuant en nom de les autoritats espanyoles, han renunciat a esgotar l’última via de recurs davant del Tribunal de Cassació per intentar entregar-lo a l’Estat. “No ho esperàvem”, ha reconegut. La seva defensa fins i tot havia començat a preparar el litigi a Cassació.

L’exconseller de Cultura està convençut que la sentència ferma de Bèlgica en el seu cas ajudarà a “totes les persones exiliades” i també als presos independentistes en els seus recursos finals al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Comentaris

  Sólo hay que esperar cuarenta años 08/01/2021 7:09 pm
  La justicia belga es lenta y un poco lerda. Ejemplo: Bélgica entregó a España a la etarra 'Pepona' en 2020 cuando la Audiencia Nacional española la reclamaba desde 1981. El TEDH tuvo que leerles la cartilla a los ineptos jueces belgas condenando a la Justicia belga a pagar reparaciones a las víctimas de la terrorista y entonces tuvieron que avenirse a extraditarla. Sólo hay que ir al TEDH, esperar 40 años y el chulito de Puig estará en manos del TS español.
  Dr Sallop 08/01/2021 7:13 pm
  Per moure quina fitxa ? et penses que encara traguem la vostre mentida ?? ho heu fet tot il-legal !! ara pagueu les consecuencies !!! Apa Puig : a dormir que es tart !!!
  Gonzalo 08/01/2021 7:52 pm
  Estais en el lugar adecuado. En belgica. Nido de terroristas.
  21
  26
  Respon
  Octubrista 08/01/2021 8:16 pm
  En Xanxes no pinta res i l'estat profund està massa rovellat per canviar res sense que es trenqui tot. La consigna és: que els músics no parin de tocar i continuar alimentant el drac PPSOEVOC'S a base d'engarjolar "indepes" (i, mentre caiguin a final de més, qui dies passa, anys empeny)

Nou comentari