El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exdirector de Método 3, fundador d’una agència d’intel·ligència

El seu nom va omplir portades. De fet, va ser un nom associat a una de les grans crisis polítiques i socials que ha viscut Catalunya els darrers anys. És Francisco Marco, l’exdirector de Método 3, l’arxifamosa agència de detectius privats que va saltar a la fama arran de l’escàndol de la gravació de la Camarga. Una part clau de l’anomenada Operació Catalunya, en què l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola confessava a l’aleshores presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, les estranyes maniobres financeres del júnior del president Pujol.

Han passat els anys, però Francisco Marco no ha perdut pistonada i continua treballant al voltant del negoci de la seguretat i de la intel·ligència obtinguda a través de la informació. De fet, és el fundador de The Marco Company, un “grup empresarial de consultoria de riscos i intel·ligència corporativa, que lidera el mercat espanyol”. L’agència de detectius treballa en quatre punts: intel·ligència, investigació, protecció de marca i seguretat. I a la vista del llistat dels seus clients, treballa per a prestigiosos bufets d’advocats de tot l’estat i per empreses de primer nivell.

Un dels darrers casos que ha ajudat a resoldre el del famós foro cotilleando, desactivat el mes de març passat. Una iniciativa prou costosa que va requerir la intervenció d’IDN.TT, una empresa pluridisciplinària que uneix tècnics en escolta digital, bufets penalistes d’alt prestigi i especialitzats en propietat intel·lectual, empreses de comunicació i l’agència de detectius de Marco. De fet, aquesta agència forma part d’una mena de xarxa global d’intel·ligència que ha actuat en més d’una quarantena d’estats.

A més d’aquesta empresa, Marco també és ara el representant espanyol de la World Association of Detectives i de la Council of International Investigations. Totes dues entitats engloben diverses companyies d’arreu del món. Marco mantenia durant molt temps les seves oficines al carrer Ganduxer. De fet, va ser un espectador més en l’escorcoll que es va dur a terme al despatx de Jordi Pujol júnior l’octubre del 2015. La reinvenció de Marco, de moment, ha reeixit a través d’una nova empresa que assessora holdings d’emprenedors i despatxos d’advocats en els nous requeriments de ciberseguretat i ciberintel·ligència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juliol 15, 2021 | 20:56
    Ricard juliol 15, 2021 | 20:56
    Ara a tot en diuen "Intel·ligència".
  2. Icona del comentari de: MHP a juliol 16, 2021 | 07:26
    MHP juliol 16, 2021 | 07:26
    Amb el Fernández al costat no te que ser gaire inteligent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa