La ministra d’Exteriors diu que l’informe del Consell d’Europa avala l’Estat i Junts dubta de la seva “comprensió lectora”

L'informe demana l'alliberament dels presos i la retirada de les eurooedres

El govern espanyol nega que l’informe de la comissió de Drets Humans del Consell d’Europa posi en dubte l’Estat de dret a Espanya. La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya –a preguntes de portaveu de Junts al Senat Josep Lluís Cleries- ha assegurat de manera taxativa que l’informe “reconeix que l’Estat de dret al nostre país funciona correctament” i “expressa sense marge de dubte la seva confiança en l’ordre constitucional espanyol”. Cleries li ha recordat que el document demana l’alliberament dels presos i la retirada de les eurooedres, i la interpretació de la ministra o bé denota manca de “comprensió lectora” o bé “afany de manipulació”. “La fabricació de fake news per part d’un govern és intolerable”, ha advertit Cleries. Redactat per un ponent que ha fet una investigació sobre el terreny, l’informe del Consell d’Europa també reclama la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició per evitar “penes desproporcionades per transgressions no violentes” o per criminalitzar “l’organització d’un referèndum il·legal”. El Consell d’Europa demana a més a l’Estat que retiri l’acusació contra la resta de càrrecs de baix rang en la causa de l’1-O i que no sancioni per accions simbòliques que només expressen la solidaritat amb els detinguts.

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha advertit la ministra del “ridícul” que fa amb la seva interpretació esbiaixada de l’informe, que –ha recordat- “demana a l’Estat espanyol que indulti o alliberi els presos i retiri les peticions d’extradició contra els exiliats”, a més d’una reforma dels delictes de rebel·lió i sedició “per evitar penes desproporcionades per transgressions no violentes” com un referèndum. “El que fa el Consell d’Europa és una desaprovació amb tota regla de les polítiques practicades per l’Estat contra el moviment democràtic independentista”, ha dit, i si hi sumem la decisió del Tribunal General de la UE de restablir els drets de Puigdemont, Comín i Ponsatí, es demostra que “l’Estat espanyol ha quedat de nou en evidència”. “Europa els exigeix mesures valentes, i la solució és fàcil: amnistia i autodeterminació“, ha conclòs Cleries.

En canvi, segons Laya, l’informe “reconeix l’ordre constitucional espanyol, el bon funcionament de l’Estat de dret, la independència dels tribunals per resoldre els recursos”. A més, segons la ministra, la seva aposta per la negociació política se circumscriu “dins de l’ordre constitucional espanyol”. Amb tot, finalment la ministra ha admès que l’informe “suggereix” que es “considerin els indults i es revisin els tipus penals de revisió i sedició”. “N’hi ha prou amb llegir-lo”, ha conclòs.

Comentaris

  44 09/06/2021 2:51 am
  Una feixista i imbècil SUCIAlera de merda ....
  Pol 08/06/2021 7:39 pm
  Recordeu el film Patton on apareix el general observant la zona després d'una batalla amb els Alemanys on s'adona que els Alemanys ja no tenen vehicles motoritzats per endur-se els ferits i ho fan amb carretes i a mà? Després d'això va llençar l'ofensiva que el va dur fins a Txèquia on el van nomenar Ciutadà d'Honor. Doncs els Espanyols són a la mateixa situació. I els líders Catalans tenen una gran miopia de no adonar-se i aprofitar-ho massivament. Quan hom menteix públicament sense cap vergonya és que el mentider ja ha ultrapassat el socle i se sap desesperat i perdut. Fem com en Patton amb els Alemanys: enfonsem-los fins a llur destrucció. Són el Mal Encarnat a Europa actualment.
  Resumint 08/06/2021 7:35 pm
  si donen els indults serà per la pressió mediàtica de fora de la sacrosanta, que és com una llosa que veuen que els hi caurà al damunt i els esmicolarà junt amb la seva democràcia més perfecta del mon mundial. Fa dies que els castellans se'n volen sortir com a guanyadors i fan i diuen coses surrealistes com la ministra Laya
  L'OBSERVADOR ASTORAT 08/06/2021 6:59 pm
  González-Laya enfront de la "comprensió lectora", un autèntic Oxímoron. Marca Ñ !!!
  Laya es d'erc 08/06/2021 6:39 pm
  Laya un junqueras de Godo.155
  53
  127
  Respon
   Laia 08/06/2021 6:55 pm
   És una política espanyola i em sembla que és del PSOE.
    Junqueras y sanchez, parella celestial.155 08/06/2021 7:01 pm
    Psoe i erc son el mateix, sanchez.155
    55
    47
    Respon
  Jeroni Munyós 08/06/2021 6:19 pm
  De mica en mica se'ls hi omple la pica dels despropòsits i de la ignomínia espanyoles. La qüestió, és fins quan podran resistir els estats democràtics, als quals no els hi cal afegir a la democràcia "justificatius" com "consolidada", "orgànica", "homologada", "madura" o "plena" ( de forats ), que ara guaiten cap una altre costat ? De moment ja comencen a comparar les "tècniques" i "maneres" de fer de l'estat espanyol amb algunes de la Rússia de Putin i la Turquia d'Erdogan... Temps. Quan reaccionin, sens dubte, els catalans aleshores haurem d'aprofitar el moment. N'estem preparats ?
  Lionel Mandrake 08/06/2021 6:09 pm
  Simply pretends the report says the opposite. Not just cheap spanish propaganda but active misinformation, Putin-style by Spanish Minister Gonzalez Laya.
  GAVANENC 08/06/2021 6:04 pm
  Au vagi al col.legi a apendre a llegir......jajajajajajajaaaaaa
  Ricard 08/06/2021 6:00 pm
  Trump pot fitxar Gonzàlez com a artista de les fake news, i nacionalista.
  Pepe 08/06/2021 5:59 pm
  Aquest del 155 tenen un IQ que ja no es pot ni mesurar.
  Català 08/06/2021 5:34 pm
  Made in Spain total.
   Pol 08/06/2021 6:20 pm
   La qüestió és, què hi fem encara sota sobirania espanyola ?

Nou comentari