L’Audiència obliga al jutjat 13 a investigar més

El calaix de sastre judicial contra el Procés del Jutjat 13 continua. Si bé, la magistrada titular ja havia negat a la fiscalia continuar amb el sumari obert el passat mes de setembre, ara l’Audiència de Barcelona obliga a continuar la investigació. En una interlocutòria, la seccio 21 del tribunal ha estimat la petició de les acusacions públiquess i considera que els 20 processats han de tenir oportunitat de declarar sobre fets incorporats en prosperar els recursos d’apel·lació després del seu processament. En concret, sobre la incorporació de fets -de desobediència- de tres resolucions del Tribunal Constitucional que no estaven incloses quan se’ls van comunicar els delictes pels quals se’ls processava.

Ara bé, el tribunal manté íntegre la conclusió del sumari que processa els 29 acusats de malversació, desobediència, falsetat documental i prevaricació. Així mateix, acorda el sobreseïment de 19 investigats que no van ser processats per la instrucció. La Sala desestima la petició de la fiscalia de transcriure les gravacions telefòniques que inclou el sumari. De fet, recomana que siguin proposades per vista pública i un cop s’admetin com a prova es referenciïn. Tantmateix, el tribunal també reclama que s’incorpori una documentació dels Mossos d’Esquadra que ha estat prova tant al judici del Procés al Tribunal Suprem i a la cúpula d’Interior de les que s’han perdut els originals.

No tant condescendent es motra el tribunal amb les defenses. La petició generalitzada de “sobreseïment” és rebutjada. Els magistrats entenen que encara no és el moment processal oportú per revisar les resolucions acordades en fase d’instrucció”. En tot cas, l amajoria dels 29 processats ho estan per malversació i desobediència, alguns s’afegeix el delicte de falsetat documental i prevaricació i quatre dels processats ho estan pels quatre delictes.

Comentaris

  ASSUMPCIÓ CANTALOZELLA MAS Abril 19, 2021 | 15:10
  Jo diria que la meva ment està saturada. Ve un moment que ja no entenc qui està investigat, qui denunciat, qui ha d' esperar a casa la trucada fatídica. Ho havíem viscut a finals del franquisme, bé els 5 anys abans...o més. I...els nostres polítics no fan GOVERN.... Si us plau!!!!!!! I, m' aplico la prudència per a no dir tot el que penso.
   uno que vive en Tabarnia Abril 19, 2021 | 15:47
   prudencia? aixi ens va als catalans, presumin de prudencia, es quedara sola Sra
   202
   125
   Respon
  paaa ... Abril 19, 2021 | 15:12
  y los gili... de ERC apoyando al gobierno mas progresista de la historia .....paaa cagarse
  Ciutadà Abril 19, 2021 | 16:24
  No entenc que encara fem servilisme del PSOE i alguns fins i tot especulen en fer-hi govern... oi Tardà, oi Rufian.
   Vendetta Abril 19, 2021 | 20:20
   Akets 2 botiflers com els ninos del pont es lo unic ke entendran
  Luisnomeacuerdo Abril 20, 2021 | 12:33
  Quico dile a los borreguetes grocñordos que por lo pronto hay 29 fascistas independentistas golpistas más que se van a sentar en el banquillo y como buenos lazinazis ya tienen el ojete cerrado. NI olvido ni perdón para los golpistas fascistas independentistas.

Nou comentari