El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència es treu de sobre decidir si Junts i PDeCAT són hereus de CDC
  • CA

Ningú vol ser hereu de CDC i els jutjats es treuen les puces de sobre aquesta decisió. Com a mostra, la decisió de la secció desena de l’Audiència de Barcelona que es declara no competent per esbrinar qui són els successors de CDC als efectes de la sentència ferma del Cas Palau. El tribunal, que segueix l’execució  de la sentència pel cas Palau de la Música, ha acordat, sense prejutjar, no continuar amb l’execució contra el Partit Demòcrata Europeu Català ni contra Junts per Catalunya.

L’argument dels magistrats és que encara hi ha un procediment concursal obert contra CDC al jutjat mercantil 9 de Barcelona, que precisament divendres passat va avalar la petició de la direcció del partit i va considerar la suspensió de “fortuïta”.  De fet, la Sala Especial de Conflictes de Competència del Tribunal Suprem va resoldre que calia embargar els béns per part de l’Audiència de Barcelona, per tal de donar compliment a la sentència penal del cas Palau. De fet, els béns de CDC van passar a formar part de la massa de creditors amb preferència pels creditors del concurs.

Així, la peça separada que havia obert la mateixa Audiència sobre possible sucessió implicava s’ha tancat traslladant l’expedient cap al jutjat mercantil que porta el concurs de creditors. D’aquesta manera, el deute per responsabilitat civil reclamat a CDC de 6.676.105’58 euros pel perjudici a les entitats culturals afectades pel cas. En definitiva, l’Audiència s’estalvia amb aquesta decisió, en 12 pàgines, de decidir si hi ha en execució de sentència els possibles hereus de la formació fundada pel president Jordi Pujol.

La solució dels creditors del cas Palau passa ara per obrir una nova via a la cua de la massa de creditors que, amb els béns embargats, podran cobrar per estricte ordre de preferència de cobrament segons la legislació mercantil vigent. La successió de CDC s’haurà d’esperar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Normal a febrer 15, 2022 | 16:14
    Normal febrer 15, 2022 | 16:14
    Per què creieu que l'audiència ha fet aquest favor a Corruptgència? Unes pistes, el batxiller foll va trigar 8 segons a suspendre la DUI, Miss Catalunya va fer una costellada de 3 respostes, el pallasso Torra sempre obeïa als jutges, i Laura Hagrid Borràs ha donat de baixa Juvillà tot i negar-ho...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa