L’assalt sobiranista al Col·legi d’Advocats de Barcelona, a punt

La candidatura alternativa a Gay nascuda a través d’un grup de Whatsapp es presentarà aquesta setmana

La revolta al Col·legi d’Advocats de Barcelona comença a prendre forma. La candidatura renovadora, de ruptura, sobiranista i progressista que ha de disputar el deganat de la institució es presentarà de llarg aquesta setmana. Així ho han explicat a El Món, fonts dels impulsors de la llista que s’enfrontarà a l’actual degana Maria Eugènia Gay el proper mes de juny. Una operació que fa poc mès d’un any es va començar a articular i que, malgrat la pandèmia, s’ha pogut constituir. Una llista que va començar amb un grup de Whatsapp batejat “No era la idea”, la frase amb que l’actual degana va renyar el president del Parlament, Roger Torrent, quan va retreure l’existència de presos polítics en la Festa de Sant Raimon de Penyafort del febrer de 2018, davant la cúpula judicial i fiscal de Catalunya. Una actuació que va aixecar molta polseguera.

“La idea va partir del posicionament del Col·legi en qüestions que afecten els drets fonamentals i la seva defensa”, detallen fonts dels impulsors de la candidatura que reserven el nom del candidat. “El Col·legi no s’ha posicionat respecte situacions de drets individuals o col·lectius, ja siguin des de les causes arran del Procés o, per exemple, les situacions viscudes amb casos com els de Pablo Hasèl”, lamenten. “Si el Col·legi s’ha manifestat en algun d’aquests casos, precisament, ha estat en defensa de la banda repressora”, subratllen. “No és la funció del Col·legi d’Advocats que ha de defensar a capa i espasa els drets fonamentals”, assenyalen. En aquest sentit, es queixen que s’ha donat molt protagonisme a la Comissió d’Advocats Constitucionalistes, manifestament contraris al Procés, o bé retreuen invitacions com a l’exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra o el fiscal de sala del Tribunal Suprem i cervell de l’estratègia contra els líders sobiranista, Javier Zaragoza, per tal que pronunciín conferències o xerrades. 

La llista de la candidatura alternativa, però, no es pot qualificar “d’independentista”. “Som una llista d’advocats que creiem en la necessitat que el Col·legi defensi els drets fonamentals, i molts són independentistes, però molts altres no, però sí que tenim un concepte progressista del dret i de les garanties que han de tenir els ciutadans davant els instruments de repressió de l’Estat”, afegeixen les mateixes fonts. De fet, són lletrats que “s’han incomodat” amb la “deriva ideològica del Col·legi” dels darrers temps i que “s’ha alienat amb els poders i no a favor de la defensa dels drets polítics i civils dels ciutadans”.

Així entre els impulsors s’hi troben Isabel Galobardes, Jordi Domingo -que ja va ser candidat a Degà-, l’exdegà Jaume Alonso Cuevillas, Toni Fitó i Robert Sabata i ha rebut complicitats de molts col·legiats tot i que no figuren en la candidatura i suports d’advocats “mediàtics”. “El Col·legi necessita un deganat fort i que defensi els interessos i els drets dels ciutadans”, insisteixen. El candidat a degà ho anunciarà oficialment aquesta setmana, tot i que és un nom conegut en l’ofici no és un advocat habitual als mitjans. Aquesta setmana, doncs, comença una nova campanya electoral. 

Comentaris

  Ricard 23/03/2021 11:52 am
  Parlar d'"assalt"a un òrgan per part de ciutadans honrats, quan l'esmentat òrgan s'elegeix democràticament, em sembla molt inapropiat, especialment quan els que opten a guanyar són persones honrades que volen alliberar el nostre país de castellanistes. Sembla que els que creiem que els catalans som prou capaços de decidir que volem fer amb el nostre país, sense tuteles d'uns estrangers avesats a trepitjar-nos, som uns transgressors. I aquí els únics agressors són els castellanistes, Gay inclosa, que es permeten humiliar el nostre Parlament. Per tant deixem clar que els únics assaltants són els que agredeixen als ciutadans que volen votar, i els que ho aplaudeixen, com a col-laboradors necessaris.
  RAMON A 23/03/2021 11:21 am
  El preu de la llibertat es una continua vigilancia.A veure si en treiem de sobre a la botiflera
  Arxi 23/03/2021 9:09 am
  A veure si treuen aquesta fatxa del col·legi d'advocats i la posen de cambrera a servir cafès, però això sí amb la boca tancada!
  Observador 23/03/2021 8:56 am
  I el TC ja ho té tot a punt per inhabilitar-los a tots.
  Observador 23/03/2021 8:56 am
  I el TC ja ho té tot a punt per inhabilitar-los a tots.
  Luisnomeacuerdo 22/03/2021 9:28 pm
  Hay quico quico, te das cuenta que pierdes más pelo cada vez que haces referencia a cualquier asunto donde aparecen los fascistas independentistas y payasadas como soberanistas, esos éramos los que nos tomamos dos copas de soberano antes de ir a los toros y a reírnos de los lazinazis.
  11
  348
  Respon
   Jo 23/03/2021 9:04 am
   Lo del Soberano i els toros no m'estranya gens, és molt propi de lerdos casposos, però vigila que tot aquest grup va desapareixent, es van morint de vells...per sort cada vegada sou menys!
   El teu comentari reflexa perfectament al “españolito medio”! 23/03/2021 8:54 am
   Bebiendo la “coñá” yendo a los toros y insultando, odiando y faltando al respeto a todos los que no son de su cuerda. Dais asco!
    Jo 23/03/2021 9:06 am
    Españolito medio? Jo més aviat diria cavernícola en vies d'extinció...
   Ramon 23/03/2021 7:16 am
   Goita quina escòria no censuren! Aquest digital comença a recordar-ne un altre que hi va haver molts anys enrere, que es deia e-noticies.
  Maria 22/03/2021 7:58 pm
  Llegeixes el titular i ja sé sap qui l'ha escrit. Penós!!!
  58
  46
  Respon
   Penós es tenir al costat una persona com tu! 23/03/2021 8:50 am
   I això sense veure’t!
   Ramon 22/03/2021 11:27 pm
   Deu ser per no perdre la feina a TVTripartit.
   19
   26
   Respon
  Pitxolí 22/03/2021 7:49 pm
  Bona notícia
  Anònim 22/03/2021 7:49 pm
  Bona notícia
  134
  4
  Respon
  Ramon 22/03/2021 7:45 pm
  "Assalt" és l'expressió que hom s'esperaria a Libertad Digital, Trece TV o El Triangle.
  34
  47
  Respon

Nou comentari