La fiscalia considera que els ‘9 de Lledoners’ van atemptar “contra la pau pública”

Els demana penes d'entre 3 i 7 anys de presó

La fiscalia considera que els ‘9 de Lledoners’, encausats arran dels actes de protesta que va haver-hi l’1 de febrer del 2019 amb motiu del trasllat dels presos independentistes de Lledoners a Madrid, volien atemptar “contra la pau pública”. Els acusa tots nou d’un delicte de desordres públics i tres d’ells, a més, estan investigats per delictes de lesions i d’atemptat contra els agents. Demana penes que oscil·len entre els tres i els set anys de presó. El cas arribarà als jutjats el proper 18 de febrer, quan els acusats estan citats per una vista de conformitat. Aquella mateixa jornada hi ha prevista una concentració de suport als acusats, a les portes dels jutjats de Manresa.

Els fets van tenir lloc la matinada de l’1 de febrer de 2019, jornada en la qual els líders independentistes havien de ser traslladats a Madrid pel judici de l’1-O, en els accessos a la presó de Lledoners. Segons el ministeri fiscal, els acusats, conjuntament “amb terceres persones no identificades”, es van posar d’acord per “atemptar contra la pau pública”. Ho van fer, afegeix, col·locant cotxes i fent barricades amb cadenes, palets, bidons, objectes punxants i líquid inflamable amb l’objectiu “d’impedir la circulació dels vehicles”.

En paral·lel la fiscalia també acusa tres dels encausats de desobediència i lesions. Segons manifesta, es van llençar damunt de tres agents dels Mossos i els hi van donar puntades de peu, cops de puny i de genoll. Com a conseqüència, un va patir esquinços en dos dits de la mà i a les cervicals; un altre un esquinç en un dit i a les cervicals; i el tercer una contusió als testicles i una erosió en un braç.

Penes de tres a set anys de presó

Arran dels fets la fiscalia demana pels tres acusats que haurien agredit als agents de la policia catalana set anys de presó. Tres d’ells corresponen al delicte de desordres públics, dos pel d’atemptat als agents i dos pel de lesions. També una multa de 900 euros per un delicte de lesions lleus i una indemnització de 455 euros per dos dels agents i 245 pel tercer. Pels altres sis acusats exigeix tres anys de presó pel delicte de desordres públics.

Els encausats rebutgen arribar a un acord

El proper 18 de febrer se celebrarà una vista de conformitat al jutjat penal 1 de Manresa. Els acusats, però, ja han avançat que no tenen intenció d’arribar a cap acord. “No acceptarem les rebaixes de presó a canvi de declarar-nos culpables, la dissidència política no és cap delicte“, asseguren, tot recalcant que l’única sentència que acaten “és l’absolució”. Amb motiu de la vista s’ha convocat una concentració de suport als acusats als jutjats de Manresa.

Comentaris

  Tano 10/02/2021 6:05 pm
  Quin fàstic de justícia
  Carlos LP 10/02/2021 1:02 pm
  Només cal veure les cares d'aquests 5 que apareixen a la foto, uns perroflautas que no han menjat calent en la seva vida. A la trena!!!
  32
  49
  Respon
   Sobre gustos, colores 10/02/2021 2:06 pm
   Pero ellos, a diferencia de ti, saben quien es su padre.
  X2 10/02/2021 12:42 pm
  Cal tancar les fiscalies, son coves de franquistes
  Jose antonio cuadras 10/02/2021 12:12 pm
  Mentre tinguem tots aquers feixistes togats, no hi tenim res a fer. Endavant catalans, pit i collons !!!!!
   Eulàlia Ciutadella 10/02/2021 12:22 pm
   La primera vegada que ERC és va amollar als atropellaments de les togues, la repressió va emprendre la "via àmplia" contra la gent perquè era clar que no hi havia unitat per plantar cara.
  Ricard 10/02/2021 12:12 pm
  Jo tinc clar qui atempta contra la pau pública. I no parla català.
  Eloi Ferrer 10/02/2021 10:38 am
  S'està deixant la prerrogativa de govern als tribunals de les clavegueres. La seva inventiva repressiva no té límits. I, mentre, juguem a les eleccions pandemiques com si tot fos molt normal. Els del 155 han atacat ferotgement els independents. Erc també actua contra els independentistes per tenir el seu líder ploramiques convertít es pres polític! No s'entén que algú pugui votar això!
  gavanenc 10/02/2021 9:24 am
  En les manifestacions dels taxistes, no es va atemptar contra la pau publica? Els armilles grogues a França que va pasar, es donaven abraçades amb els gendarmes potser.? Quant els ultres a Valencia o altres llocs, tiren cadires de les terraces dels bars a les manifestacions que no els agrada, no atempten contra la pau publica.? Aneu a cagar a la via...Fiscalia

Nou comentari