La Caixa de Solidaritat paga un milió pels interessos que reclama el Tribunal de Comptes

L'entitat agraeix la solidaritat dels milers de ciutadans i crida a seguir omplint la Caixa

La Caixa de Solidaritat va dipositar ahir 1.055.000 euros per fer front al pagament d’interessos que el Tribunal de Comptes espanyol reclama sobre les multes de la causa del 9-N. La Caixa ja havia consignat aquestes fiances, però ara el Tribunal n’exigeix, a més, el pagament d’interessos “contravenint la llei”. L’entitat considera que l’objectiu és “provocar el màxim dany possible” a les persones imputades.

La Caixa de Solidaritat ha dipositat aquest import per aixecar l’embargament de propietats que havien aportat alguns dels afectats en la causa del 9-N. Així, aquestes propietats, que estan taxades amb un import superior, podrien servir de garantia per cobrir les noves fiances exigides pel Tribunal de Comptes per l’acció exterior de la Generalitat si aquest rebutgés l’aval de l’ICF.

Per la seva part, els advocats dels afectats formularan recursos i al·legacions per rebaixar aquesta quantitat d’interessos i costes, que encara està pendents de liquidació definitiva. Així mateix, quan hi hagi sentència definitiva del Tribunal Suprem confirmant la condemna pel 9-N, aquesta serà recorreguda per violació de drets fonamentals.

Quantitats duplicades al Jutjat 13

La Caixa de Solidaritat continua reclamant que el Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona retorni els prop de quatre milions que es van haver de dipositar en relació amb les despeses del referèndum de l’1-O, i que ja es van consignar pels mateixos fets al Tribunal de Comptes. L’entitat considera que és totalment desproporcionat en una mesura cautelar fer consignar quantitats duplicades per uns mateixos conceptes.

Quan el Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona retorni aquest import, es destinarà a fer front als actuals “embats de la repressió” del mateix Tribunal de Comptes, si és necessari, i en altres causes dels centenars de represaliats que atén la Caixa.

En aquest sentit, la Caixa manté sempre un romanent per poder anar fent front a les peticions d’ajut que contínuament arriben “per la repressió espanyola”, que dona lloc a processaments i judicis de manera constant. La Caixa de Solidaritat assegura estar al servei de totes les persones represaliades i agraeix la solidaritat dels milers de ciutadans que han fet i segueixen fent un esforç per “pal·liar el efectes de la repressió”. També es compromet a “fer tot el possible per recuperar els diners destinats a pagar fiances injustes” i aconseguir que l’Estat espanyol acabi sent condemnat per aquesta “extorsió econòmica“.

Finalment, fa una crida a la ciutadania catalana perquè segueixi col·laborant amb la Caixa de Solidaritat per poder atendre les necessitats de les persones investigades pel Tribunal de Comptes, en previsió de nous embargaments, i les de centenars de persones encausades en diversos jutjats a Catalunya.

L’aval de l’ICF

Aquest dijous l’Institut Català de Finances (ICF) ha formalitzat els avals als 29 ex alts càrrecs del govern de la Generalitat que s’han acollit al Fons complementari de riscos, en el procediment obert pel Tribunal de Comptes espanyol. La Caixa de Solidaritat considera que aquest instrument és “clau” per poder defensar les competències de la Generalitat. “El Tribunal de Comptes no té dret a exercir un control polític sobre l’activitat del Govern català”, assegura l’entitat. Per això espera que l’aval de l’ICF sigui acceptat, atesa la seva empara legal.

Comentaris

    Doctor Strangelove 22/07/2021 5:06 pm
    Aquests iaios que no han fet res de bo a la vida i ara volen arreglar-nos-la a nosaltres! S,ha de ser molt poca cosa. Doc
      Lionel Mandrake 22/07/2021 5:36 pm
      Molta mofa i collonades però d'arguments per a defensar que el nostre país romangui dins d'Espanya i els seus encanteris, cap, zero. Ets un poca-solta i bufat filo-espanyol, practiques la supremacia, arrogància i altivesa pròpia de l'ocupant espanyol. Quan l'estat espanyol hagi de retornat els diners robats per tribunal (de ajuste) de cuentas espanyol, fareu veure que en sabeu res i restareu callats com unes gallines. A més de repugnant mentider ets dels ridículs que fas mofa de persones per motiu de l'edat, és clar els que no penseu arribar a aquesta edat és lògic que se us foti aquest període vital. I a sobre se sent al·ludit, a tu ningú t'arreglarà res, babau.
        Doctor Strangelove 22/07/2021 6:42 pm
        Vosaltres, per sort, no arreglareu res. Els vells no veieu que hem de ser els joves els que ens ocupem del nostre futur, vosaltres ja ho teniu tot fet, ara a esperar el traspàs i deixar viure, coi! Tant costa d'acceptar la realitat! Doc.
          A la merda el tribunal il·legal 22/07/2021 7:04 pm
          I a la merda els putos fatxes ñols, i a la merda el puto PSOE . No hi ha ningú amb dos dits de front i un bon parell en aquet puto país dels collons??!!!
          Marc1996 22/07/2021 8:02 pm
          No enganyis els lectors, tu ets més vell que l'anar a peu, solament cal llegir els tus dos comentaris que has vomitat aquí. Et creus superior i ets un merda que transmets, potser sense ni adonar-te, una mentalitat real del segle XIX. Desperta't, tros de quòniam.
    miquel puigpelat 22/07/2021 5:06 pm
    Lo del "tribunal de cuentas" és vergonyós. Ni és un tribunal ni persegueix corruptes. Senzillament es dedica a perseguir independentistes fins a enfonsar-los. I la Generalitat no troba avals bancaris perquè els bancs estan amenaçats. Després direm que hi ha bancs catalans.
    Pedro 22/07/2021 5:25 pm
    El ventilador de estiércol catalán.
      UE 22/07/2021 5:37 pm
      D'Espanya ni bon vent, ni bona gent.
      22 de juliol del 1921 22/07/2021 5:46 pm
      Pedrito, no jodas, que hoy hasse 100 anos de vuestro desastre espanol de Annual.
    Lionel Mandrake to Dr Strange.doc 22/07/2021 6:09 pm
    Molta mofa i collonades però d'arguments per a defensar que el nostre país romangui dins d'Espanya i dels seus fal·laços encanteris, cap, zero. Ets un poca-solta i bufat filo-espanyol, practiques la supremacia, arrogància i altivesa pròpia de l'ocupant espanyol. Quan l'estat espanyol hagi de retornat els diners robats pel tribunal (de ajuste) de cuentas espanyol, que no ha de retre comptes a ningú, fareu veure que en sabeu res i restareu callats com unes gallines. A més de repugnant mentider ets dels ridículs que fas mofa de persones per motiu de l'edat, és clar els que no penseu arribar a aquesta edat és lògic que se us en foti aquest període vital. I a sobre se sent al·ludit, a tu ningú t'arreglarà res, babau.
    Ferran 22/07/2021 6:29 pm
    Por un lado está la Grandísima actriz Pluta novia de Pluto, con quién tuvieron muchos descendientes. Los hijos de la Grandísima PLUTA. Por otro el TIRIBUNAL de ajuste de cuentas. De los primeros hay muchos en el segundo.
    Pep 22/07/2021 8:20 pm
    Strangelove Sr. Doctor i una puta merda.
      Oxímoron 22/07/2021 9:21 pm
      Ha, ha, ha, ha un paio, de mal nom Doctor Strangelove, que és un fanàtic de Vox i de Trump, intentant donar al altres lliçons de futur i d'arreglar coses. Però li poses Sr ?
    Al Doctor Strangelove 22/07/2021 8:48 pm
    Ha, ha, al primari Dr Strangelove li arreglaran la seva merdosa Espanya, i la vida que ell arrossega, els joves membres del Tribunal Constitucional, del Lawfare, de "l'Audiencia Nacional i per damunt de tot les joves promeses del "Tribunal de Ajuste de Cuentas,". El torrat que signa Doctor Strangelove té l'edat mental de tota d'aquesta gent que formen els tribunals espanyols i que son, i se n'ocupen, el futur "d'Espanya". Quina sort, Espanya ho té tot per fer i el jovent, els quals son molta cosa, dels tribunals espanyols ho resoldrà com els espanyols ho saben resoldre sempre tot: Nyap.
    Kimet 22/07/2021 9:06 pm
    Aquets castellans s els inventen totes per robar a mans plenes
    Gecko 22/07/2021 9:37 pm
    Els membres del 'Tribunal (de ajuste) de Cuentas' espanyol, actuen incomplint les normes pròpies de l'organisme. Anar contra els drets humans és un delicte molt greu. No n'eixiran pas indemnes, però el sistema espanyol de repressió contra els que no se senten espanyols és llençar-los el lawfare i amagar la mà, per mal a persones i famílies a curt termini, i quan arribin les resolucions internacional, a llarg termini, fer veure que no va passar res. L'esperança és que la bola de les trampes, la prevaricació i els atacs als drets humans de l'estat espanyol es faci tan gran que l'opinió pública i les institucions internacionals no puguin seguir guaitant cap un altre costat.
    Doctor Strangelove 23/07/2021 8:27 am
    Algun dia us diré qui soc, i llavors tots a demanar que us expliqui tot el que sé! En fi, sou així de volubles! Doc.
      Lisa 23/07/2021 8:43 am
      La veritat, és que no crec que ens interessi gaire qui ets..jo ja fa temps que m'he format la meva opinió, per el que escrius..i creu-me que si te la dic, no t'agradarà..
      mosca 23/07/2021 9:32 am
      En boca cerrada no entran moscas.... y la has tenido mucho tiempo abierta.
      Gavanenc 23/07/2021 10:39 am
      Prou que ho sabem qui ets tu, un supportter del PP, de VoX i del "jove" Trump... tots ells plens "d'idees" "noves", son "joves" que s'ocupen del "nostre" futur i "representen" una "ideologia" "moderna" i que ho tenen tot per "(des)fer.".. Quina barra que tens "Doctor Strangelove" ! Bon vent.
    remigio III 23/07/2021 11:39 am
    Sembla que la Sra de Gante està cobrint amb l'extorsió a la República Catalana els diner que va estalviar a la botella. Es la justícia de l'ocupant sota l'amenaça de piolins.

Nou comentari