El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alcalde de Tarragona sotmetrà al ple municipal si posa un llaç groc a la façana
  • CA

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà (ERC), ha explicat aquest diumenge que sotmetrà a decisió del ple municipal si posa a la façana del consistori un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l’alcalde d’ERC que va desbancar Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, també ha dit que el primer objectiu del seu govern serà “refer una ciutat que ha quedat molt abandonada”.

Amb l’estructura del plenari municipal actual, la decisió sobre el llaç acabarà recaient sobre el grup dels comuns, ja que ni el bloc independentista –ERC, JxCat i la CUP- ni el bloc no independentista -PSC, Cs i PP- té majoria per imposar la seva posició.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que començarà el mandat amb una auditoria del deute de l’Ajuntament, per analitzar quin es pot renegociar i si una part és “indigna”.

Pueyo ha assenyalat que vol analitzar el grau d’endeutament de la ciutat, “que supera la mitjana de Catalunya”, i ha lamentat que aquest deute fa extremadament limitada la capacitat d’inversió del consistori lleidatà.

L’alcalde d’ERC ha arribat al càrrec gràcies a un acord de la seva formació amb JxCat i el Comú de Lleida, i la seva investidura ha posat fi a gairebé 40 anys de governs socialistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa