JxCAT vol “un acord prioritari únic amb ERC i la CUP” per formar Govern

Jordi Sánchez diu que els compromisos electorals fets en campanya es mantenen

El secretari general de JxCAT, Jordi Sánchez, ha dit aquest dilluns que el partit vol “un acord prioritari únic amb ERC i la CUP ” per formar Govern. Ara bé, Sánchez ha manifestat que esperen que Pere Aragonès, el candidat de la formació independentista que ha guanyat amb més vots, ERC, presenti una proposta per veure com s’ha d’articular aquesta majoria independentista, tant al Govern com al Parlament de Catalunya. Des de JxCAT creuen que els partits independentistes han de resoldre l’empat que l’electorat no ha desfet.

Sánchez ha remarcat que l’aposta de JxCAT és “clara i inequívoca” perquè el mandat del 14-F “es materialitzi amb una majoria que sostingui un Govern independentista a la Generalitat”. El dirigent de JxCAT ha dit que “només quan va unit” l’independentisme obté victòries. Sánchez ha remarcat que s’ha assolit més del 50% dels vots, fita que s’havia fixat com a objectiu i que alguns adversaris a vegades els havien exigit. “Ara és responsabilitat nostra saber administrar aquesta confiança que l’electorat ens va fer”, ha remarcat.

I la DUI?

De moment, Sánchez no ha aclarit si JxCAT pensa reclamar que s’activi la DUI com va prometre en campanya. El junter ha dit que no vol “especular” amb el que altres formacions hauran de valorar sobre el seu programa i que el que importa ara és comprovar quina és la “voluntat” d’ERC. De fet, ha dit que ara cal obrir espais de negociació per abordar totes les qüestions pendents. Sánchez ha subratllat que si es posen d’acord “amb el què, el qui i els quants no seran motius de conflicte”.

Sánchez ha considerat oportú que es pugui arribar a un acord de legislatura amb ERC i la CUP per fer valdre la “majoria sòlida” que “per primera vegada” l’independentisme té a la seva disposició. JxCAT considera que els resultats del 14-F, amb una diferència de 35.000 vots respecte ERC, fan que es mantinguin sobre la taula tots els copromisos electorals expressats en campanya. Un advertiment sobre aspectes com la taula de diàleg amb el govern espanyol.

El secretari genral de JxCAT també s’ha referit a la desfeta del PDeCAT i ha dit que en el futur JxCAT hauria de ser una formació de referència per aquelles persones que van optar pel partit d’Artur Mas.

La notícia sobre el recurs de la Fiscalia al tercer grau dels presos polítics ha agafat Sánchez en roda de premsa. Sánchez ha aprofitat per dir que en aquest recurs “hi ha un interès polític” i “no sabem si és del fiscal general o del ministre de Justícia o del president del govern espanyol, però hi és”. Sánchez ha dit que aquest gest posa a prova els independentistes peer tenir clar “quina és l’actitud de voluntat de diàleg i negociació dels poders espanyols i del govern espanyol per resoldre el conflicte”.

Comentaris

  Ramon 15/02/2021 7:07 pm
  A sota hi ha un èinstein, sabatot, progre, multiculti, tarugu i/o pertorbat amb poquetes llums que pel que sembla li pica que se l'hi digui sempre pertorbat. Però ja he començant dient que, de llums, poquetes. Apagueu el llum, que crema pel dimoni.
  Esto es como "Martes y Trece" 15/02/2021 4:50 pm
  Chordi Chànches funcionaba con Chordi Cuichart en el duo cómico "Los Dos Jorgitos". En solitario hace agua, aguas menores y aguas mayores. Y ahí lo dejo.
   F.Castella 15/02/2021 5:23 pm
   Ka me diseeee kishiooo, tu si ka tudiaó pa kribí bieng korrestamente, eing? Se nota ke ére epanyió i mushio epanyió.
  Junquerisme Pel TRIPARTIT, si, si, si 15/02/2021 4:39 pm
  Amb colau res de res. Per fer de puta gratis del a GeneralisimaColau ja tenim al porciolitic Maragall deFranco i d'ERC
   Os presento al nostrat sonat, tot País té els seus frikis 15/02/2021 6:48 pm
   Es impossible que aquest comentari surti d'algu de JxC, diuen que els no indepes ja han marchat amb el PDcat, els que quedan deuen prioritzar la independència a l'eix dreta/esquerra, no? Es un pobre troll de'n Tàcito que només busca dividir als independentistes que hem guanyat amb vots i escons. Aviat tornareu a la caserna i a la caverna...
  @en Ramon 15/02/2021 3:41 pm
  L'única "realitat", amb el vostre permís, és que n'Iceta és menestro (catalan's cupo)... i n'Illa "diputado 'autonomico' " [sic]. I si deixem de fer el mec i treballem plegats per a seguir endavant amb la independència, la qual aconseguirem amb esforç entre tots ?
  Pajaritu 15/02/2021 2:55 pm
  Endavant amb la DUI.... Ay no, espera, que ja no som 2 millions, ahora som 1,3 millions. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Ramon 15/02/2021 2:16 pm
  Si pressioneu, si condicioneu, l'endemà mateix el Deep State sociata ja haurà mobilitzat quelcom judicial contra Laura Borràs o contra qui sigui. De debò. És molt millor que se la fumin. Que ERC torni amb les mans buides. Que hi tornarà... o, pitjor per ells encara, intentarà vendre'ns un fum que immediatament després el desmentirà el PSOE a Espanya. No havent quedat ERC en primer lloc, havent-los arrossegat a signar l'acord de no sumar amb els sociates, havent quedat en frec a frec en escons malgrat tanta guerra bruta i superant-los en vot d'acord amb llur pròpia xerrameca -allò de l'"espai convergent"-, i sobretot, coneixent com coneixem els espanyols, ara és el moment de no dir res, observar i esperar. Creieu-me: amb els resultats d'ahir, el PSOE no pot concedir-los absolutament res.
  14
  30
  Respon
  Gonzalo 15/02/2021 2:03 pm
  A ver, piltrafillas..... La UE ya ha dejado claro que no acepta ningún referendum fuera de la normativa INTERNA de cada país. Además, tenéis un 51 %, sobre un 55% del censo...... Y habeis perdido 700.000 votos separatistas.....
  Ramon 15/02/2021 2:02 pm
  Feu-me confiança. No digueu res. Ni reclameu res. Deixeu que facin. Els resultats d'ahir garanteixen que no puguin treure'n res de res.
  Ramon 15/02/2021 1:50 pm
  Jo ho deixaria tot en mans d'ERC. Que facin, que facin.

Nou comentari