El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Juvillà diu que la CUP ha acceptat “totes” les propostes sobre el seu escó
  • CA

L’exdiputat de la CUP Pau Juvillà ha assegurat aquest dimarts que el seu partit ha donat suport a “totes” les propostes que s’han fet per intentar defensar el seu escó davant les “ingerències” de la Junta Electoral Central (JEC). En una entrevista a Catalunya Ràdio, Juvillà ha evitat criticar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha culpat ERC i la CUP de rebutjar una proposta “ambiciosa” –de la qual no ha donat detalls– que els va fer per plantar cara a la JEC on ella assumia “les màximes conseqüències”.

“Tothom ha fet propostes i la CUP sempre ha estat a favor de totes les que permetien avançar en la defensa de l’escó”, ha etzibat Juvillà, que, tot i això, ha reconegut que la CUP no va ser present a la reunió entre Laura Borràs i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va tenir lloc a Manresa fa dos caps de setmana. L’exdiputat de la CUP creu no és moment “d’engegar el ventilador” o de fer retrets, sinó que l’independentisme ha d’utilitzar el seu cas “per no repetir errors” quan li arribi el torn a Eulàlia Reguant, Josep Maria Jové o Lluís Salvadó.

Una tasca col·lectiva

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, es va pronunciar en uns termes similars aquest dilluns. Vilagrà ha reconegut que Borràs i Aragonès es van reunir a Manresa, però ha negat que la presidenta del Parlament li traslladés una “proposta concreta”. Juvillà ha afegit que no sap a quina proposta es referia Borràs i ha reclamat als tres partits independentistes que apartin les seves diferències perquè la “defensa antirepressiva és una tasca col·lectiva”.

“La desobediència ha de tenir un sentit i ha de ser un mitjà per arribar allà on volem anar”, ha insistit Juvillà. En el seu cas concret, l’exdiputat creu que desobeir la JEC “ajudava a visibilitzar la injustícia” que es viu al Parlament des de fa anys, on la Junta Electoral Central es considera facultada per retirar actes abans d’haver-hi sentències fermes o el Tribunal Constitucional resol sobre què es pot debatre a la cambra. “La JEC ha fet coses inaudites”, ha dit Juvilla, que lamenta el “procés d’innovació constant” per part de l’Estat per “atacar l’independentisme i arribar judicialment allà on no pot arribar políticament”.

Sense comunicació oficial

L’exdiputat de la CUP ha assegurat que encara no té “cap comunicació oficial” del Parlament de Catalunya sobre la pèrdua del seu escó i ha explicat que l’única confirmació que ha rebut ha estat un missatge de text de la Seguretat Social avisant que deixarà de cobrar el seu sou de diputat. “Ha estat una setmana difícil per tothom”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 'L'exdiputat evita criticar Borràs, però recorda que 'tothom' ha fet aportacions per defensar el seu escó' a febrer 08, 2022 | 10:22
    "L'exdiputat evita criticar Borràs, però recorda que "tothom" ha fet aportacions per defensar el seu escó" febrer 08, 2022 | 10:22
    Doncs amb el Fuigpelmón (dir una cosa i fer el contrari) que ha fet Laura Hagrid Borràs sembla que la Poc honorable presidenta del Parlament no ha fet la feina i ha mentit
  2. Icona del comentari de: ja n'hi ha prou a febrer 08, 2022 | 11:54
    ja n'hi ha prou febrer 08, 2022 | 11:54
    Partits independentistes, NO. Partits gorrons, paràsits i xucladors de l'ànima de tots els catalans que volem marxar d'aquest estat fracasat on ens tenen fermats, barrats i maltractats. Vergonya Parlament català. I de la grossa.
    • Icona del comentari de: No posis tothom al mateix sac! a febrer 08, 2022 | 13:18
      No posis tothom al mateix sac! febrer 08, 2022 | 13:18
      Una cosa son els corruptes que van pujar al carro indepe quan va sortir a la llum la corrupció endèmica de La Famiglia durant 30 anys de governs corruptgents de Pujol, més 10 anys més de governs corruptgents prUcessistes cap enlloc, i un altre és el govern que prta menys d'un any i no pot avançar perquè els corruptes socis corruptgents fan més d'oposició que de "socis".
    • Icona del comentari de: Has estat en coma els últims 10 anys? a febrer 08, 2022 | 13:24
      Has estat en coma els últims 10 anys? febrer 08, 2022 | 13:24
      Tenim un Govern nou, d'ERC. Dóna'ls més temps, tenen la oposició a casa, els que han prUcessat cap enlloc durant 10 anys també estàn al Govern, i fan més d'oposició que de Govern...
  3. Icona del comentari de: josep a febrer 08, 2022 | 13:27
    josep febrer 08, 2022 | 13:27
    els problema de tot es ERC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa