La Junta de Seguretat serà el cinc de novembre a Barcelona

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el ministre espanyol del ram, Fernando Grande Marlaska, presidiran la primera Junta de Seguretat de Catalunya de la legislatura el proper divendres cinc de novembre. Així ho han informat fonts de la conselleria a El Món, després de les reunions i els contactes mantinguts entre els dos màxims responsables polítics de la seguretat pública i els seus equips. La Junta de Seguretat, l’instrument de coordinació entre les dues administracions amb competències policials, no es reuneix des del setembre del 2018. Una trobada en la qual ja va participar-hi Marlaska per la part espanyola. Per la part catalana, el conseller era Miquel Buch. La Junta l’ha de presidir el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Les dues parts ja tenen enllestit un treballat l’ordre del dia i els continguts. En concret, la comissió de cooperació policial que fa la feina del dia a dia “entre juntes” s’ha esmerçat per “centrar la pilota”. Sobretot, per garantir que els pactes acordats s’apliquin en els terminis i condicions previstos. Com exemple, des d’Interior recorden que la darrera Junta de Seguretat es va acordar la incorporació dels Mossos d’Esquadra al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i l’acord per a les dues promocions de policia catalana dels cursos 2019-2020 i 2020-2021 que es porten a terme. De fet, fa tres setmanes van començar el servei en període de pràctiques els 693 nous efectius.

No serà la primera vegada que Elena i Marlaska enraonaran. El passat 16 de setembre es van trobar a Madrid com a “primera presa de contacte”. Una reunió que va servir per esbossar les qüestions que resten en cartera i que des de la conselleria consideren urgents i prioritàries. En aquesta llista s’hi compta l’ampliació del sostre de la plantilla del Mossos. De fet, en l’anterior Junta de Seguretat es va acordar un pla per mantenir la plantilla del cos en 18.000 agents, ràtio que per població li tocaria a Catalunya. No obstant, el Ministeri de l’Interior havia de traslladar la proposta al Ministeri d’Hisenda, qui, en definitiva té l’última paraula per autoritzar la despesa. A la vista de l’aprovació de les darreres promocions, l’equip d’Elena veu amb optimisme el futur de l’ampliació del cos. I considera absolutament prioritari el nou dimensionament de la plantilla dels Mossos.

Nou comentari