Josep Piqué recorda que l’actual UE va néixer per superar els nacionalismes

Intervé a les jornades de Societat Civil Catalana

 

L’exministre d’Afers exteriors espanyol, Josep Piqué, ha recordat que l’actual projecte de la UE “neix sobre la base de la superació dels nacionalismes”, referint-se al procés independentista català. En la seva intervenció d’aquest diumenge en les jornades de Societat Civil Catalana, sobre el procés independentista, ha destacat que durant anys Europa va viure un “escenari històric de guerra”, però que la UE es basa en les conviccions de la democràcia representativa.

 

En aquest sentit, ha afegit que tornar a aquestes dinàmiques de confrontació li sembla “absurd” i que seria una reculada històrica, i ha assegurat que, al seu judici, el procés independentista va just contra direcció al progrés. Piqué ha estat el penúltim convidat a les jornades de Societat Civil Catalana en la qual també ha intervingut el president de l’entitat, José Rosiñol, que ha destacat que aquestes jornades han servit per promoure projectes i “establir sinergies i contactes”.

 

Així mateix, ha afirmat que està convençut que el procés independentista és un fracàs i que els líders independentistes “no són valents i no s’atreveixen a dir públicament la veritat”.

Nou comentari