La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha reconegut que la Generalitat està oberta a col·laborar amb països com França o Suïssa i amb ciutats com Sarajevo per complementar la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. En una entrevista a SER Catalunya, Vilagrà ha explicat que el Govern té diverses opcions sobre la taula per poder celebrar a l’estranger diverses proves que Catalunya no pot acollir per falta d’infraestructures. La consellera ha reiterat que també estan disposats a parlar amb l’Aragó perquè també complementi la candidatura catalana.

“La candidatura neix a Catalunya i hi ha molta feina feta”, ha insistit Vilagrà. “No tenim problema a complementar-ho amb l’Aragó, però no estem disposats a repartir les coses en un despatx per raons polítiques”. La consellera de Presidència ha recordat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha canviat les normes i ja no és obligatori que totes les proves se celebrin en un mateix estat. En aquest sentit, Vilagrà ha assegurat que “trencar fronteres és una bona oportunitat” i ha mencionat Suïssa, França o Sarajevo, a més de l’Aragó, com a possibles seus secundàries.

En canvi, ha descartat totalment explorar una candidatura amb Andorra, ja que considera que el país veí té una oferta molt similar a la catalana i, per tant, “hi hauria molta competència per acollir les mateixes proves”. Vilagrà ha repetit que la idea de la Generalitat és configurar una candidatura el “màxim de competitiva possible” i que està disposada a parlar amb tothom si es fa un “debat tècnic i no polític” del projecte, que encara genera molts dubtes entre partits i entitats de tot el país.

La consulta es manté

La consellera de Presidència ha dit una vegada més que la consulta vinculant per decidir el futur de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 només es farà a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran. Vilagrà ha recordat que tant Barcelona com altres comarques afectades –com el Ripollès, el Berguedà o el Solsonès– estan presents a la comissió territorial que debat sobre els detalls del projecte. “Sense l’Alt Pirineu i l’Aran no hi ha Jocs Olímpics d’Hivern”, ha dit.

Vilagrà ha reconegut que fer una consulta popular és un “risc” que el Govern està disposat a assumir i ha assegurat que el Govern té previst activar diversos plans i inversions al Pirineu independentment de si hi ha Jocs Olímpics o no, però no ha donat més detalls sobre quins projectes estan sobre la taula.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 10, 2022 | 11:35
  Gonzalo febrer 10, 2022 | 11:35
  Y no sería más fácil hacer las ceremonias de inauguración y clausura en Barcelona y todas las pruebas deportivas en Suiza?
  • Icona del comentari de: Ha, ha, ha a febrer 10, 2022 | 16:32
   Ha, ha, ha febrer 10, 2022 | 16:32
   Per a un espanyol espanyol, allò més fàcil és fer es cerimònies a Madrid i les proves nivals als Emirats Àrabs, així l'emerito en podria gaudir sense eixir de sa casa.
 2. Icona del comentari de: Kiko a febrer 10, 2022 | 14:30
  Kiko febrer 10, 2022 | 14:30
  La consulta es fa perquè va ser una condició de les CUP, no pas perquè el govern "és un “risc” que el Govern està disposat a assumir", mentidera, també menteix en que sigi bo per al territori uns jocs d´hivern al 2030 quan tots els experts diuen que no hi haurà neu, hauràn d´utilitzar canons artificials i un munt d´aigua.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 10, 2022 | 20:11
   Gonzalo febrer 10, 2022 | 20:11
   Te has enterado que los jjoo que se están celebrando ahora son los primeros que utilizan nieve artificial?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa