El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els 465 mossos condecorats per Interior arran de la seva actuació en les protestes de la sentència del Procés
  • CA

Gairebé mig milers d’efectius dels Mossos tenen ja una medalla per la seva actuació durant les protestes per la sentència del Procés de l’octubre de 2019. En un informe parlamentari del departament d’Interior, signat el 7 de desembre, justifiquen el premi a aquest 465 efectius, tal i com van aprovar el passat mes d’Octubre, arran de les “situacions d’enorme complexitat i de gran risc per als agents”. Fins i tot, remarquen en el mateix document que “molts d’ells van resultar ferits a conseqüència d’actes dirigits directament a anul·lar la capacitat policial per restablir l’ordre públic”. En el llistat per categories, els condecorats són: dos intendents, 5 inspectors, 14 sotsinspectors, 49 sergents, 73 caporals i 322 mossos. Interior destaca que “l’atorgament de les condecoracions correspon al conseller d’Interior, a proposta del director general de la Policia”.

En la justificació del departament indica que “les funcions dels agents en els dispositius policials durant les protestes ciutadanes van ser en tots els casos la protecció de la seguretat ciutadana, el manteniment de l’ordre públic per preservar el dret de reunió i manifestació i garantir que les persones gaudissin lliurement i pacíficament dels seus drets“. Així mateix, l’informe subratlla que en el “transcurs d’algunes protestes es van produir situacions d’enorme complexitat i de gran risc per als agents”. Interior afegeix que es van registrar actes “dirigits directament a anul·lar la capacitat policial per restablir l’ordre públic”.

Han estat aquestes actuacions les que han estat mereixedores del reconeixement institucional”, insisteix l’informe reclamat pel grup parlamentari de la CUP. En aquest sentit, Interior argüeix que aquests premis o recompenses estan previstos a la Llei de Policia de la Generalitat i en el decret 184/ 1995 de 13 de juny, de regulació dels uniformes reglamentaris, els distintius o les distincions. El mateix informe recalca que aquestes distincions estan atorgades per les autoritats en matèria de seguretat pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa