Ingressen a presó els dos primers condemnats per l’assalt a Blanquerna

Dos dels condemnats per l’assalt a Blanquerna ja han ingressat a presó. Ho han fet després de l’ordre de l’Audiència de Madrid quan ja han exhaurit tots els recursos legals possibles per evitar l’ingrés. Es tracta de José Pedro Cruz, que està en un centre penitenciari almenys des del passat dilluns, i d’Íñigo Pérez de Herrasti, a presó des d’aquest dimarts, segons han confirmat fonts penitenciàries a l’Agència Catalana de Notícies. Dels altres dotze condemnats, un encara està en recerca i captura, un va fugir però ja compleix pena en un centre obert des del maig, dos estan pendents de l’indult i els altres deu estan pendents d’ingressar a presó els propers dies.

Els ultradretans van ser condemnats per assaltar la seu de la Generalitat a Madrid durant la Diada de l’11 de setembre del 2013. El recurs al Tribunal Constitucional contra la condemna de quasi tres anys de presó havia suspès l’execució de la pena l’abril passat. El Tribunal Suprem va emetre el juliol de 2020 una nova sentència, després que el Tribunal Constitucional anul·lés la primera, i va condemnar els ultradretans a penes d’entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó, pel que al final han hagut d’ingressar a la presó immediatament.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va lamentar en conéixer que haurien d’ingressar a presó la quantitat d’anys que els assaltants del centre Blanquerna de Madrid han estat en llibertat sense entrar-hi tot i tenir una ordre ferma. “Costa de creure que parlem de fets que van passar al 2013. Han calgut 8 anys, que es diu aviat, fins que la justícia ha dit que ingressin a presó“, va manifestar en una roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. Plaja també va assenyalar que els neonazis que van entrar a la delegació del Govern a la capital catalana van ser condemnats “per uns fets molt greus que tots van poder veure“.

Comentaris

  En fi Desembre 15, 2021 | 18:12
  Segur que passaran el Nadal a casa
  Doctor Strangelove Desembre 15, 2021 | 18:13
  Aquests sí que són presos polítics de veritat! Per una bretolada els foten a la presó, però en quin coi de país estem! Colla de comunistes! Doc.
  Gonzalo Desembre 16, 2021 | 01:42
  Estos son los verdaderos presos políticos. Encarcelados por su ideología.
  Català Desembre 16, 2021 | 07:52
  Què ens hi juguem a que es mengen els torrons a casa?. Indultats, és clar.
  Català Desembre 16, 2021 | 07:52
  Què ens hi juguem a que es mengen els torrons a casa?. Indultats, és clar.

Nou comentari