Illa reclama a Aragonès que cessi qui ha retirat l’acusació pels fets del 30-G

El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “cessi” de les seves funcions al responsable dins del Govern de retirar l’acusació contra els detinguts durant les mobilitzacions del 30 de gener de 2018, el dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont. El socialista, però, ha vinculat aquesta retirada de l’acusació amb una renúncia “a la defensa jurídica dels agents dels Mossos d’Esquadra, als que deixa desemparats”. Illa ha reclamat aquest cessament per “haver provocat uns fets sense precedents”. “El Govern va retirar la defensa jurídica als agents, i ells s’han hagut de procurar pel seu compte l’assistència jurídica. M’avergonyeix”, ha dit el socialista.

Aragonès, per contra, ha recordat que no es tracta d’una defensa d’uns mossos sinó d’acusacions “febles, sense identificar contra qui van i sense lesions”. “Confon les coses”, li ha dit el president al cap de l’oposició. La discussió s’ha produït durant la sessió de control al Govern d’aquest dimecres al ple del Parlament.

El president, al seu torn de resposta, ha demanat a Illa que “no confongui” els conceptes, i li ha recordat que al judici no hi havia una defensa d’uns mossos sinó que la Generalitat estava presentada com a acusació per uns fets que relataven uns agents, però on “no hi havia identificat contra qui es feia les acusacions ni hi havia lesions de cap agent”. “Defensa dels servidors públics, sempre, però acusacions febles, sense saber contra qui i sense lesions, no”, ha sentenciat, defensant la retirada de la Generalitat com a acusació.

Els encausats per aquesta protesta estan acusats d’un delicte de desordres públics i lesions lleus, pels quals els demanen fins a tres anys de presó a cadascun. Ambdós coincidien durant una conversa amb El Món a assenyalar el Govern –que exerceix d’acusació particular– com a màxim responsable. Reclamaven també la seva retirada immediata de la causa. 

Comentaris

    Amb illa la democràcia perILLA Desembre 01, 2021 | 18:36
    Qui ets tu vILLAno per recomanar, tu que no tens cap credibilitat, tu que vas dimitir com a ministro de sanidad en plena pandèmia, tu que compraves mascaretes no homologades, tu que ets un incompliment i un irresponsable, tu que vas a manifestacions amb la ultradreta. Au corre illa, vés a cagar al teu país alternatiu

Nou comentari