El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV creu necessari reflexionar sobre com pressionar Zapatero
  • CA

ICV ha fet una crida a PSC, ERC i CiU, i a la societat catalana en general, a obrir “una reflexió conjunta” sobre quins “instruments” disposa Catalunya i sobre com es pot “pressionar” al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero perquè compleixi l’Estatut ara que s’ha esvaït la possibilitat de rebutjar els Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés dels Diputats.

El secretari general del partit, Joan Herrera no ha volgut revelar quines opcions considera ICV com a fórmules de pressió al Govern, però en ser preguntat per la possibilitat de mobilitzacions, ha dit que d’entrada aquesta formació no descarta “cap escenari”.

A més, els ecosocialistes també han retret als seus socis de govern el fet que haguessin “alimentat” la idea “inviable” que podien votar contra els pressupostos. Herrera, ha dit que el previsible vot a favor del PSC als pressupostos per a 2009 revela que aquest partit “no va dir la veritat” en les últimes eleccions generals en parlar sobre el seu “marge de maniobra” respecte al PSOE.

“No val refugiar-se en el compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut -la que preveu inversions a Catalunya proporcionals a la seva aportació al PIB estatal- o en la por al PP (per justificar el suport als comptes), perquè al final no podrem fer cap tipus de pressió”, ha advertit Herrera al PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa