El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta participa en un acte de SCC i CS i el PP li retreuen que no vulgui governar amb ells
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, i el líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, han defensat que “és possible” una alternativa no independentista al Govern de Catalunya si s’arriba a governs transversals des objectius comuns. Ho han dit aquest dijous durant la seva participació a l’acte Sortir a guanyar: una nova mobilització constitucionalista per canviar Catalunya, organitzat per Societat Civil Catalana (SCC).

Iceta ha considerat que “és possible” una alternativa no independentista al Govern, tot i que ha fet una crida a no instal·lar en la política catalana el que ell ha anomenat com “frontisme” o “política de blocs”. “Hem de trencar això, no ens ha portat enlloc. Jo crec que per això nosaltres hem de dir que volem una Catalunya on càpiga tothom”, ha aclarit.

Per a ell, seria “lògic” que hi hagués una alternativa a l’independentisme a través d’objectius compartits que, segons ell, han de passar més per combatre els reptes que presenta la pandèmia que no per unions basades en el constitucionalisme.

Forces constitucionalistes

Per la seva banda, Carrizosa ha assegurat que l’actual situació política catalana els dona la “oportunitat a les forces constitucionalistes” per posar-se d’acord en governs transversals. “Sempre s’ha vist que l’independentisme s’ha unit per governar, ensenyem que som capaços d’apreciar la importància de la situació i buscar fórmules per governar conjuntament“, ha dit. A més, ha apostat per avançar cap a “governs que gestionin, i no que s’ocupin només del Procés”, sinó que prioritzin la gestió de la reconstrucció de Catalunya, així com recompondre els vincles entre la societat catalana, ha tancat.

Finalment, Alejandro Fernández ha sostingut que un Govern alternatiu a l’independentisme és possible però que “a curt termini és difícil” i retreu al PSC que no és la seva opció prioritària avançar cap a un govern constitucionalista. I ha afegit que veu el PSC intentant “buscar fórmules amb l’altre bàndol a veure si canvia. És una fórmula equivocada perquè responde al patró de l’error que tots els nostres partits han comès: supeditar seva política a la política de Madrid”.

Fernández ha defensat que actualment “hi ha una oportunitat i un camí” i ha cridat els seus homòlegs a “construir projectes més sòlids, respectes i potents des de Catalunya , així com profundament constitucionalistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa