Guerra a l’Audiència Nacional per la mascareta d’Aznar

Principi d’immediació. Aquest és el fonament principal de l’acusació popular de l’Observatori dels Drets Humans (DESC) en el judici del cas Bárcenas –el de les obres en negre a la seu del PP– per reclamar que els testimonis declarin sense mascareta. L’advocat Gonzalo Boye ha registrat un escrit amb què demana que qui testifiqui per videoconferència i es trobi sol es tregui la mascareta per respondre les preguntes. Una exigència arran de l’onírica declaració de l’expresident del govern espanyol, José María Aznar.

De fet, quan va testificar Aznar, Boye va començar el seu interrogatori preguntant-li si estava sol a l’habitació des d’on feia la declaració. Aznar li va respondre que sí. Aleshores, el lletrat va replicar preguntant-li quin motiu hi havia per portar posada la mascareta. La resposta de l’expresident del PP va ser que “complia amb les ordres de les autoritats sanitàries”.

Sense una explicació raonable sobre aquest fet, Boye ha demanat a través d’un escrit a la secció segona de la sala penal de l’Audiència Nacional, , al qual ha tingut accés El Món, que “s’ordeni als testimonis que declaren per videoconferència –si estan sols– que ho facin sense morrió”. “La manca d’immediatesa física es pot suplir amb les noves tecnologies, però hi ha una sèrie de percepcions que acaben perdent-se i, sens dubte, molt més quan un grup concret i determinat de testimonis, per raons peregrines, han decidit amagar el seu rostre al tribunal i a les parts, de manera que difícilment es poden percebre, fins i tot, els més bàsics gestos que puguin arribar a realitzar durant les seves respectives declaracions“, al·lega Boye.

Així, alerta que, “si en un plenari tots som capaços de percebre quan un testimoni està nerviós o fa gestos –amb braços, mans, cames o cara– que poden reflectir una incomoditat amb determinades preguntes, en una videoconferència només comptem amb els gestos i expressions de la cara el que coberta amb mascareta, es fa autènticament impossible“. L’advocat Gonzalo Boye presenta un escrit per reclamar que es treguin les mascaretes els testimonis que declaren per videoconferència

Comentaris

  Gonzalo Març 31, 2021 | 20:27
  Si eso es una guerra....
   odisea Abril 01, 2021 | 11:30
   Si la de Irak todavia no encontro las armas de destruccion masiva,donde murieron millones de personas inocentes.
  Gavanenc Març 31, 2021 | 20:35
  Aquesta mateix impresentable i cínic personatge digué fa uns anys. "A mí no me gusta que me digan las copas de vino que yo tengo o no tengo que beber" o "a mí no me gusta que me digan no puede ir usted a más de tanta velocidad, no puede usted comer hamburguesas de tanto, debe usted evitar esto"" Bo, tot d'una s'ha tornat escrupolòs... D'on no n'hi ha no en raja.
  Maria Març 31, 2021 | 23:49
  Guerra? Quico, desvaries!
  Justicia 155, franquisme Omella.155 Abril 01, 2021 | 06:44
  La seva orella dreta, tapa pel pelo del marrano, te un auricular, a on un jutge li dicta el que ha de dir. El asno Asnar de todos los santos es el Jefe de los Jueces de España.155
  Lisa Abril 01, 2021 | 08:20
  La part positiva, es que ens estalviem de veure-li la cara a aquest porc de dues cames...
  L'OBSERVADOR ASTORAT Abril 01, 2021 | 08:44
  L'Audiència Nacional (AN) va ser una "Mutació Ful Constitucional de 1977", del Franquista "Tribunal de Orden Público (TOP) ". No va ser més doncs, que una "Operació de Maquillatge i Canvi de Nom", per seguir perseguint, ara des d'una perspectiva "Suposadament Democràtica", tot allò fos susceptible de poder fer trontollar el "Deep State Ñ (Borbónic-Franquista 2.0)" i també per suposat, "La Unidad Indisoluble de Ñ". Quin valor té doncs, ni una sola línia de totes les seves Sentències i/o Resolucions!
  Layetana Abril 01, 2021 | 13:33
  Verdaderamente fue de traca la concesión que hizo el juez. Posiblemente a un ciudadano de a pié, le hubiera mandado y con brío que se quitará la mascarilla. Esto es España ?
  El trist de una persona poc clara, es que fos president de espanya Abril 02, 2021 | 09:43
  Aquest tipus que al declarar no es vol treure la mascareta, demostra que és tèrbol i poc clar. Sinó, no hi ha motiu perquè no volguis que et veguin la cara.

Nou comentari