El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró escolta la proposta de l’ANC però admet que no és l’única vàlida
  • CA

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha defensat que “escoltar” la proposta de l’ANC no vol dir que sigui “l’única vàlida” per encarar la situació del ‘procés’. Preguntat per la seva decisió de desmarcar-se del rebuig de la Presidència a la proposta de l’ANC de declarar la independència durant el segon semestre del 2023, Puigneró ha reivindicat aquest dimecres que el Govern té el deure “escoltar totes les propostes”. Tanmateix, no ha concretat si dona suport a la plantejada per l’ANC. En aquest sentit, Puigneró veu “més necessari que mai” una direcció estratègica de l’independentisme, precisament, per valorar aquest tipus de propostes i per “definir el full de ruta” comú. “Tots hem de posar de part nostra per estudiar diferents propostes entre tots”, ha afirmat Puigneró des de Prullans, a la Cerdanya.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista amb l'ACN al Palau de la Generalitat, el 19 d’agost del 2022 / ACN / Jordi Borràs
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista amb l’ACN al Palau de la Generalitat, el 19 d’agost del 2022 / ACN/ Jordi Borràs

Aragonès assegura que cap membre del Govern dona suport a la proposta de l’ANC

D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que “cap” membre del Govern li ha transmès que “estigui en disposició de donar suport” a la proposta de l’ANC de declarar la independència el segon semestre de 2023. Una proposta, ha afegit, que “no és viable” i que comporta el perill de traslladar la sensació “d’improvisació” a la ciutadania en el camí cap a la independència. “Hem de traslladar que els projectes tenen viabilitat, que són segurs i que no sembli, amb tot el respecte, que s’hagin generat en 48 hores”, ha afegit. Aragonès ha insistit que actualment no es donen les condicions per aconseguir la independència i que cal seguir treballar en la línia actual.

Des de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), on ha visitat l’empresa Ondunova, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apuntat que la independència s’ha de guanyar “treballant-hi molt” per aconseguir suports internacionals i grans majories, i que la proposta de l’ANC no va en aquesta línia perquè transmet sensació “d’improvisació”.

La independència no es farà a curt termini

Deixant clar que totes les propostes “poden estar sobre la taula”, Aragonès ha assenyalat que la possibilitat d’assolir la independència en el curt termini no està en el pla de Govern perquè “no és viable”. “No es donen les condicions perquè això sigui possible i hem de treballar per generar condicions positives i tenir clar el camí, que passa per un referèndum reconegut per la comunitat internacional, aprofundir en un procés de negociació i generar consensos molt més grans a Catalunya”, ha afegit.

Sobre el fet que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s’hagi desmarcat del rebuig del Govern a la proposta de l’ANC, Aragonès ha destacat que “cap” membre de l’executiu li ha dit que hi doni suport i ha atribuït les seves declaracions a la necessitat de “mantenir determinats equilibris” més que no pas al fet que la vegi viable o facible.

Més notícies
Jordi Gaseni, president de l'AMI, ha clamat que “No cal buscar culpables. Cal treballar per la llibertat” en el seu discurs de la Diada 2022 | Jordi Play
L’AMI analitzarà la proposta de l’ANC de declarar la independència el 2023
Notícia: L’AMI analitzarà la proposta de l’ANC de declarar la independència el 2023
Comparteix
Assegura que es van assabentar del plantejament de l'Assemblea al mateix moment de la reunió
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, es reuneixen amb la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, el president d'Òmnium, Xavier Antich, i el president de l'AMI, Jordi Gaseni
Data de publicació: dimarts 13 de setembre del 2022, 17:07
Localització: Barcelona
Autor: Natàlia Segura
La crisi d’ERC amb l’ANC s’aguditza i divideix més el Govern
Notícia: La crisi d’ERC amb l’ANC s’aguditza i divideix més el Govern
Comparteix
Aragonès i Vilagrà es reuneixen amb les entitats per fer saber a Dolors Feliu que no es mouran ni un mil·límetre i Puigneró escolta l'Assemblea
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat aquesta tarda al Palau de la Generalitat a Òmnium Cultural, l'ANC i l'AMI per compartir la visió sobre el moment actual del país i del procés d’independència i escoltar les propostes de les entitats. A la trobada hi participen els presidents de les tres entitats, Xavier Antich, Dolors Feliu i Jordi Gaseni, respectivament.
Fotografies: Jordi Bedmar
El Govern descarta la proposta de l’ANC per “poc realista”
Notícia: El Govern descarta la proposta de l’ANC per “poc realista”
Comparteix
L'Assemblea exigeix a Aragonès que convoqui eleccions davant del seu "immobilisme"
Esther Niubó i Alícia Romero / ACN
El PSC acusa Aragonès d’oblidar-se de “més de la meitat” del país per la reunió amb les entitats
Notícia: El PSC acusa Aragonès d’oblidar-se de “més de la meitat” del país per la reunió amb les entitats
Comparteix
"Aragonès fa de president d'una part, no de tots, que és el que li correspondria", lamenta Romero

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Murciano a setembre 14, 2022 | 16:22
    Murciano setembre 14, 2022 | 16:22
    .... y menos el Sr. Puignerò (por Dios que es eso de "ó") con lo que se está divirtiendo con los cohetes catalanes y la "blockchain".
  2. Icona del comentari de: Fent equilibris a setembre 14, 2022 | 16:48
    Fent equilibris setembre 14, 2022 | 16:48
    En Puigneró segur que no es creu la proposta de l'ANC, ja que aquest senyor no és burro. El problema és si en la formació que milites, i que et donen les ordres, els dirigents sí que ho són.
  3. Icona del comentari de: Cge a setembre 14, 2022 | 17:35
    Cge setembre 14, 2022 | 17:35
    Jo li pregunto a Aragonès que com és que ara no es pot fer la independència, i quan ell va fer el seu discurs d'investidura si?. Hem pot contestar, O era una altre de les mentides a que ens té acostumats ER?.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 15, 2022 | 09:54
      Gonzalo setembre 15, 2022 | 09:54
      Porque os lo creéis todo, banda de borreguitos. Jajaja!
  4. Icona del comentari de: CAT a setembre 14, 2022 | 18:29
    CAT setembre 14, 2022 | 18:29
    Això es com quan treus un 5 i et diuen que no estàs aprobat. Però tenim més que un 5 Sr. Puigneró, per tant a possar-se les piles i a aixecar la DUI els propers mesos.
    • Icona del comentari de: No es pot aixecar el que mai no va existir a setembre 15, 2022 | 06:54
      No es pot aixecar el que mai no va existir setembre 15, 2022 | 06:54
      La DUI mai no ha existit. És una de les tesis sostinguda per les defenses dels convictes indepes al judici del Gran Marchena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa