El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC acusa Aragonès d’oblidar-se de “més de la meitat” del país per la reunió amb les entitats
  • CA

El PSC ha tornat a acusar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de fer de president “d’una part” de Catalunya. Ho ha dit la portaveu del PSC-Units en el Parlament, Alícia Romero, com a valoració de la reunió d’Aragonès amb les entitats independentistes ANC, Òmnium Cultural i la Associació de Municipis per la Independència (AMI) després de l’èxit de la manifestació de la Diada. Per a Romero Aragonès s’ha oblidat de “més de la meitat de Catalunya” amb aquesta reunió. “Aragonès fa de president d’una part, no de tots, que és el que li correspondria”, ha etzibat en una roda de premsa per valorar l’actualitat política al Parlament

Romero l’ha acusat d’estar més preocupat per la situació del seu Govern que per resoldre els problemes dels catalans i ha lamentat que el president s’hagi reunit amb l’ANC, Òmnium i l’AMI i no amb els sindicats i patronals. També ha retret que no s’hagi convocat els representants dels grups parlamentaris per abordar les qüestions relacionades amb la crisi econòmica i altres problemes dels catalans.

La sortida de Junts del Govern

A banda, la portaveu socialista al Parlament ha dit que seria “una mala notícia” que Junts per Catalunya sortís del Govern en aquests moments perquè portaria “més inestabilitat” quan justament en aquest moment “es necessiten governs forts”. “No estaríem d’acord amb alegrar-nos que hi hagués més inestabilitat a Catalunya. Fer hipòtesi sobre si Junts sortirà o no del Govern és arriscat, però ens agradaria que governin”, ha assenyalat en una resposta que ha sorprès els presents a la sala. Minuts abans el conseller d’Economia, Jaume Giró, també ha assenyalat que li agradaria que Junts continués al Govern.

El cas Borràs

Els socialistes han exigit de nou als dos socis de Govern que busquin “una solució estable” a la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, pel presumpte fraccionament de contractes del qual l’acusa la fiscalia. “El Parlament no mereix una presidenta suspesa i sí amb plenes funcions i competències”, ha insistit Romero, que ha volgut deixar clar que la solució a la situació de Borràs l’han de prendre ERC i Junts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a setembre 13, 2022 | 22:14
    Mala peça setembre 13, 2022 | 22:14
    Amb les entidades unionistas, españolistas, franquistas, de la ultradreta, amb les que volen carregar-se la llengua catalana, ja si reuneix la delegación del psoe a Catalunya, per via miguel yzeta, illa, o tu mateixa alicia romero
    • Icona del comentari de: Resposta a setembre 14, 2022 | 11:17
      Resposta setembre 14, 2022 | 11:17
      El PSC és espanyolista, però no és franquista ni està en contra del català. Si aneu dient bajanades perjudiqueu la imatge dels independentistes. No he votat, ni votaré mai el PSC.
  2. Icona del comentari de: Miren a setembre 14, 2022 | 08:35
    Miren setembre 14, 2022 | 08:35
    Però PSC-PSOE s'oblida de l'altra meitat o sigui estem en un empat. I que vol dir amb això Sra. Romero, que una meitat és més que l'altre? Ja n'hi ha prou d'aquesta tabarra-lletania que repeteixen com a lloros fins que ho assimilem com els polítics. Donar lliçonetes de com abordem la crisi econòmica quan sap molt bé que estem lligats i ofegats econòmicament pel govern que presideixen vostès. I referent al famós i manipulat fraccionament de factures/contractes, informis millor a alguns ajuntaments que en saben més que vostè i tenen raò.
  3. Icona del comentari de: Anònim a setembre 14, 2022 | 09:29
    Anònim setembre 14, 2022 | 09:29
    Es que la reunió anaba d'entitats INDEPENDENTISTES....que punyetes pinteu vosaltres...NYORDOS
  4. Icona del comentari de: Anònim a setembre 14, 2022 | 09:56
    Anònim setembre 14, 2022 | 09:56
    Em fa gràcia que tinguin els números tan clars, sense haver fet un referèndum. A algú de vosaltres us han preguntat?
  5. Icona del comentari de: Ricard a setembre 14, 2022 | 10:08
    Ricard setembre 14, 2022 | 10:08
    Sembla que el PSOE es vanta de ser qui ha d'organitzar l'agenda del president de la Generalitat regional del Principat sud-est. El PSOE vol decidir amb qui parla el President. Deu ser que com que no poden espiar-lo amb Pegasus ara necessiten intorduir "xivatos" a totes les seves reunions. Suposo que el PSOE acceptarà, simètricament, que ERC decideixi l'agenda d'en Santxes. Un pensava que la fatxenderia racista de Ciudad-anus era ara la de Vox. Doncs no, és la del PSOE. El PSOE pot estar orgullós d'esdevenir un partit totalitari. Cal felicitar-lo.
  6. Icona del comentari de: Gecko a setembre 14, 2022 | 10:46
    Gecko setembre 14, 2022 | 10:46
    El xovinisme ultra espanyol també amara el PSC, aquesta política també diu i dirà el mateix quan un President de Govern es reuneixi amb representants dels empresaris, o Ibex-35, determinats sindicats, entitats de jubilats, estudiants o l'associació o entitat que sigui ? O solament diu questes bajanades quan es tracta d'intentar fotre l'independentisme ? Els Presidents de govern solament poden "reunir-se amb entitats que representin "tot un país" o un país sencer ? Romero ens podria il·lustrar del país on el seu President de govern faci sempre això...? Si no és que el President del Govern és reuneix amb si mateix o amb el seu propi Govern, els quals si que representen tot un país. El PSC, amb Illa al capdavant consideren els catalans com a ximples, un altre exemple de fa uns dies, quan el President Pere Aragonès va parlar de la necessitat de fer un altre referèndum d'autodeterminació, i doncs, tornar a votar... l'inefable Illa li va respondre que els catalans ja voten quan hi ha eleccions (!?) Cap intent espanyolista d'aixecada de camisa sense resposta.
  7. Icona del comentari de: fat boy a setembre 14, 2022 | 11:50
    fat boy setembre 14, 2022 | 11:50
    La senyora Romero esta del costat del 47% dels traidors i colons estrangers. I fa be, te molt mes en comu amb els votants del PP, Vox i la Falange que no amb nosaltres. Per alguna cosa son uns socialfeixistes.
  8. Icona del comentari de: jm a setembre 14, 2022 | 12:19
    jm setembre 14, 2022 | 12:19
    Els socialistes del PSOE catala, primer ens foten fora el nostre President amb el 155 de Don Cicuta Iceta i depres de la garrotada a la justicia d'aixo de les espanyes per part de la justicia europea. Com sempre els socialistes unionistes-monàrquics i de pensament republicá, dits ara socialistes de Tabarnia han d´anar a cercar ajut a la resta de gent que viu a Catalunya siguin de dretes o ultradreta o botiflers catalans, quan tots sabem que'l problema del PSOE el tenen a dintre i es diuen Susanas, Icetes, Bonos, Felipes, Illes, Guerres, i un etc...molt llarg, o sia, tot el centrefranquisme de portes giratories, segur que el Sr. Illa dirigirà Red Elèctrica i Don Cicuta (Iceta) quan plegui de ministre de no seque, amb els estudis que té (CAP) dirigirà un banc. Tot gràcies a la "nova política" del PSOE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa