El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La crisi d’ERC amb l’ANC s’aguditza i divideix més el Govern
  • CA

Nou xoc frontal en l’independentisme. L’Assemblea Nacional Catalana ha topat amb delegació del Govern de la Generalitat, representat pel president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en la reunió en què l’ANC ha exposat la seva proposta d’executar la independència el segon semestre del 2023, coincidint amb la presidència espanyola del Consell d’Europeu Mentre Òmnium i l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) s’ho miraven de reüll, l’ANC i ERC han protagonitzat, un cop més, un intercanvi de retrets.

La manifestació de la Diada ja va provocar tensions entre els republicans i l’entitat independentista. Tot i els dubtes sobre si es mantenia la seva capacitat de mobilització, diumenge va fer una demostració de força reunint centenars de milers de catalans clamant a favor de la independència. Tot i l’èxit de diumenge, no sembla que hagin de canviar les coses pel que fa a la posició de la presidència del Govern.

I s’ha de dir específicament la presidència i no el Govern en el seu conjunt, perquè aquesta crisi està augmentant la divisió, com indica el fet que el vicepresident, Jordi Puigneró, de Junts, s’hagi reunit amb l’ANC després de la trobada que hi han mantingut Aragonès i Vilagrà i ha fet saber que la resposta de negativa rotunda donada a l’Assemblea no és la posició del Govern en la seva totalitat. De fet, Vilagrà no ha pogut evitar que se la veiés molesta per la reunió de Puigneró quan els periodistes li han preguntat què n’opinava, i ha acabat restant relleu institucional a la trobada i qualificant-la de “privada”.

En el discurs de la Diada 2022, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha exigit al Govern que
En el discurs de la Diada 2022, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha exigit al Govern que “faci la independència o convoqui eleccions” | ACN

L’ANC demana eleccions

Tot i que Junts i Esquerra Republicana s’han obert a la proposta d’Òmnium de crear una taula que substitueixi el que havia sigut l’estat major del procés –que és el que estableix l’acord d’investidura entre els dos partits–, Vilagrà ha dit que abans cal teixir confiances per tornar a crear l’espai de coordinació. Des d’ERC asseguren que caldria un canvi d’actitud de l’ANC per seure en aquest nou òrgan: els republicans se senten hostigats per l’Assemblea i afirmen que no hi ha cap dubte dins del partit que han de mantenir la seva posició.

La trobada d’Aragonès i Viladrà amb les entitats, per tant, no ha anat bé. Mentre que aquesta part del Govern acusava l’ANC de fer una proposta “poc realista“, l’Assemblea deia que l’executiu català s’havia quedat immòbil sense canviar “ni una coma” el seu discurs d’abans de la Diada. Per això, en la línia de la manifestació de la Diada, la presidenta de l’Assemblea ha exigit a Aragonès que convoqui eleccions, en entendre que no estan fent la independència. “O independència, o eleccions”, assegurava Feliu diumenge. Doncs bé, ni una cosa ni l’altra, de moment. La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ja havia volgut deixar clar aquest dimarts al migdia que ni es convocaran eleccions, ni “tenim a tocar la independència”.

ERC es manté ferma en la seva aposta per la taula de diàleg

Davant d’aquest escenari, Esquerra es manté la seva aposta per la taula de diàleg i en la idea crear una proposta transversal per fer créixer l’independentisme. Els republicans consideren que cal ampliar el 52% de suport a l’independentisme que es va aconseguir el 14F, per guanyar legitimitat i complicitats internacionals. Consideren que la taula de diàleg està en l’etapa de desjudicialització, una fase que Aragonès espera que es culmini abans del 31 de desembre. Tanmateix, la secretaria general del partit, Marta Rovira, ja va deixar clar que l’any 2023 serà un any sense avenços en la taula, ja que “és any d’eleccions”. Els republicans consideren que només hi ha la seva proposta sobre la taula i ha instat Junts i l’ANC que expliquin “com faran la independència”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès

Òmnium aposta pel jovent

Davant d’aquestes tres peces sobre el tauler, Òmnium intenta dur a terme un discurs propi, distanciat del de l’ANC. ”Hem de crear un nou marc estratègic per a l’independentisme amb noves complicitats”, deia el seu president, Xavier Antich. És a dir, l’entitat vol iniciar una nova etapa per ampliar el suport a la independència. Per això, es vol focalitzar en el jovent i els sindicats.

En aquest context, Junts es desmarca de les conclusions d’Aragonès i Vilagrà i afirma que s’ha d’escoltar la proposta de l’Assemblea i valorar-la. El partit de Puigdemont està pressionant ERC perquè compleixin tres acords que consideren que els republicans no estan complint: en primer lloc, no hi ha un espai de coordinació independentista; el segon punt, és que no hi ha una coordinació entre els dos partits a Madrid; i el tercer és que no hi ha representants del seu partit a la taula de diàleg. Aquests “incompliments” poden provocar el trencament del Govern. Junts ha de ratificar amb les seves bases l’acord d’investidura. Si ERC no mou fitxa, l’opció del trencament podria augmentar el suport dins de Junts. “Així no anem bé”, deia Turull, mentre que Giró s’ha mostrat públicament a favor de seguir a l’executiu. No hi haurà eleccions, de moment.

Oriol Junqueras torna a escena a Madrid

Tots aquests moviments, encara enmig de la tensió al voltant de la Diada, coincideixen amb la tornada a l’escena pública de Madrid d’Oriol Junqueras. El president d’ERC farà conferència aquest dimecres al matí al Foro Nueva Economía, davant de representants dels sectors més influents de la capital espanyola, amb la intenció d’enviar un missatge de pressió al govern espanyol per desencallar la taula de diàleg i obtenir algun resultat que els republicans esperen que els permeti afluixar una mica la pressió que senten. Des que va sortir de la presó amb l’indult, Junqueras només havia fet una aparició pública al febrer, arran de les reunions que hi va mantenir amb els grups d’ERC al Congrés i al Senat. Aquest dimecres aposta per molta més projecció als mitjans espanyols, una manera de fer arribar missatges a Pedro Sánchez.

Més notícies
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat aquesta tarda al Palau de la Generalitat a Òmnium Cultural, l'ANC i l'AMI per compartir la visió sobre el moment actual del país i del procés d’independència i escoltar les propostes de les entitats. A la trobada hi participen els presidents de les tres entitats, Xavier Antich, Dolors Feliu i Jordi Gaseni, respectivament.
Fotografies: Jordi Bedmar
El Govern descarta la proposta de l’ANC per “poc realista”
Notícia: El Govern descarta la proposta de l’ANC per “poc realista”
Comparteix
L'Assemblea exigeix a Aragonès que convoqui eleccions davant del seu "immobilisme"
En el discurs de la Diada 2022, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha exigit al Govern que 'faci la independència o convoqui eleccions' | Jordi Play
L’ANC demanarà a Aragonès fer efectiva la independència
Notícia: L’ANC demanarà a Aragonès fer efectiva la independència
Comparteix
Feliu vol que el Govern executi la DUI el segon semestre de 2023, aprofitant que Sánchez presidirà el Consell de la UE
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró / ACN
Giró vol que Junts continuï al Govern perquè “és el millor per al país”
Notícia: Giró vol que Junts continuï al Govern perquè “és el millor per al país”
Comparteix
El conseller d'Economia confia en un acord entre Junts i ERC
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès
El Govern descarta eleccions i avisa que la independència no és “a tocar”
Notícia: El Govern descarta eleccions i avisa que la independència no és “a tocar”
Comparteix
Plaja assegura que la trobada amb les entitats independentistes són per escoltar propostes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Calen canvis a setembre 13, 2022 | 23:21
    Calen canvis setembre 13, 2022 | 23:21
    El paper llastimós de la presidenta de l'ANC, que li ha fet fer el sector de fanàtics de Junts, la deixa en una situació molt delicada, a punt de la dimissió. Catalunya no es pot permetre un nivell tant baix i patètic. Deixem pas a gent més preparada: l'ANC s'ha convertit en una eina obsoleta per al país, al servei d'interessos partidistes.
    19
    Icona de dislike al comentari de: Calen canvis a setembre 13, 2022 | 23:21 27
    Respon
    • Icona del comentari de: Agonitzeu dos anys, bocamolls a setembre 14, 2022 | 08:25
      Agonitzeu dos anys, bocamolls setembre 14, 2022 | 08:25
      Com acudit no està mal. Ara, si vols parlar de dimissions espera a les properes autonòmiques. Ni els més fanàtics seguidors del messies de pandereta us podreu estar d'exigir canvis al partit de dalt a baix.
      22
      Icona de dislike al comentari de: Agonitzeu dos anys, bocamolls a setembre 14, 2022 | 08:25 14
      Respon
    • Icona del comentari de: ELECCIONS JA a setembre 14, 2022 | 08:43
      ELECCIONS JA setembre 14, 2022 | 08:43
      Es ERC que ens ha enganyat, no varem votar rendicio ni submissió, gràcies ANC, sou els únics que us manteniu ferms,
      16
      Icona de dislike al comentari de: ELECCIONS JA a setembre 14, 2022 | 08:43 14
      Respon
    • Icona del comentari de: 'un nivell tant baix i patètic' a setembre 14, 2022 | 09:05
      "un nivell tant baix i patètic" setembre 14, 2022 | 09:05
      És el que portan demostrant fa més de 10 anys els corruptes prUcessistes cap enlloc: Miss Catalunya ens donar després de 4 anys una costellada de 3 respostes sense cap transcendència, el batxiller foll (mai votat) després de 4 anys suspèn la DUI en segons i fuig deixant-ho tot enmerdat, el pallasso Torra (tampoc votat) en 3 anys ens va fer riure molt jugant amb pancartetes i fent el ridícul obeint als jutges. Ara en1 any i amb la oposició dins del govern ja dius que és patètic? Com a vident ens podries haver avisat amb els corruptgents i no hauriem perdut el temps i diners...
      17
      Icona de dislike al comentari de: 'un nivell tant baix i patètic' a setembre 14, 2022 | 09:05 18
      Respon
      • Icona del comentari de: Riu fins que s'et glaci el somriure, venut a setembre 14, 2022 | 09:59
        Riu fins que s'et glaci el somriure, venut setembre 14, 2022 | 09:59
        El president Torra, al qual merdosos com tu anomeneu pallasso, va voler mantenir unes pancartes que denunciaven els presos polítics com Junqueras i en demanaven l'alliberament. Ningú el va fe costat. Si tanta gràcia us fa desafiar l'estat espanyol és perquè us heu posicionat clarament al costat dels interessos del 155 sense cap mena de vergonya ni ambigüitat.
        17
        Icona de dislike al comentari de: Riu fins que s'et glaci el somriure, venut a setembre 14, 2022 | 09:59 15
        Respon
        • Icona del comentari de: Un pallasso és el que fa pallassades a setembre 14, 2022 | 10:23
          Un pallasso és el que fa pallassades setembre 14, 2022 | 10:23
          Com trencar amb la corona al migdia i seure cufoi al costat del Preparao VI a la inauguració dels Jocs del Mediterrani va fer el pallasso Torra.
          13
          Icona de dislike al comentari de: Un pallasso és el que fa pallassades a setembre 14, 2022 | 10:23 12
          Respon
        • Icona del comentari de: Grans patriotes que menystenen la llengua a setembre 14, 2022 | 10:26
          Grans patriotes que menystenen la llengua setembre 14, 2022 | 10:26
          Una cosa es la FE i una de molt diferent es FER, analfabet!
          • Icona del comentari de: La fe és pels paràsits d'ERC que mai podran fer res a setembre 14, 2022 | 10:51
            La fe és pels paràsits d'ERC que mai podran fer res setembre 14, 2022 | 10:51
            I una altra els correctors automàtics, però si això t'ha de fer sentir superior cap problema, ja ho entenc. No tens res més a què agafar-te per fer el fatxenda.
            5
            Icona de dislike al comentari de: La fe és pels paràsits d'ERC que mai podran fer res a setembre 14, 2022 | 10:51 6
        • Icona del comentari de: Klein Gordon a setembre 14, 2022 | 11:52
          Klein Gordon setembre 14, 2022 | 11:52
          El pallasso Torra va fer l'escenificació de la pancarta quan ja tenia la paga vitalicia asegurada. Un autèntic desastre de persona que no va fer res últil pel país, només fer-nos passar vergonya aliena, com fas tu amb el teu patètic comentari.
          • Icona del comentari de: Per pallasso en Junqueras i el circ erqui a setembre 14, 2022 | 17:12
            Per pallasso en Junqueras i el circ erqui setembre 14, 2022 | 17:12
            Però què dius desgràcia humana? Per poder passar vergonya primer cal tenir-ne i els merdes d'ERC heu nascut sense.
            2
            Icona de dislike al comentari de: Per pallasso en Junqueras i el circ erqui a setembre 14, 2022 | 17:12 2
  2. Icona del comentari de: ERC a setembre 14, 2022 | 00:35
    ERC setembre 14, 2022 | 00:35
    jo tampoc us votare. em sembla que es l'unica manera de que sortiu del poder i de que canvieu d'opinio, BOTIFLERS.
    20
    Icona de dislike al comentari de: ERC a setembre 14, 2022 | 00:35 17
    Respon
    • Icona del comentari de: Al ximplet 'abstencionista' a setembre 14, 2022 | 11:13
      Al ximplet "abstencionista" setembre 14, 2022 | 11:13
      Capsot, abstenir-se és donar el vot a l'annexionisme espanyol. Com podeu ésser tant poca-soltes. O senzillament sous uns provocadors de falsa bandera espanyolista ? ja n'hi ha prou de fer el mec.
      • Icona del comentari de: Fina a setembre 14, 2022 | 22:11
        Fina setembre 14, 2022 | 22:11
        Canviar una Catalunya colonia nyorda per una Catalunya independent encara molt pitjor, per molt independentista que siguis, més mal als nostres fills no volem. Primer netegem els detritus, posem una mica d'ordre, posem intel·ligència i ideals no pas negociets partidistes i aleshores, endavant!
  3. Icona del comentari de: fideli a setembre 14, 2022 | 00:36
    fideli setembre 14, 2022 | 00:36
    Govern, Dimissió
    17
    Icona de dislike al comentari de: fideli a setembre 14, 2022 | 00:36 15
    Respon
  4. Icona del comentari de: Baldiret a setembre 14, 2022 | 04:42
    Baldiret setembre 14, 2022 | 04:42
    Les sectes mai acaben bé. ERC començant pel cap fab gala d'un furor que els te ben encegats.
    19
    Icona de dislike al comentari de: Baldiret a setembre 14, 2022 | 04:42 16
    Respon
    • Icona del comentari de: Així és a setembre 14, 2022 | 09:09
      Així és setembre 14, 2022 | 09:09
      Ho hem comprobat amb la secta corruptgent, un partit on el lema és "diners, més diners i prUcessar cap enlloc fent el ridícul "
      12
      Icona de dislike al comentari de: Així és a setembre 14, 2022 | 09:09 12
      Respon
  5. Icona del comentari de: Reunió molt fora de lloc a setembre 14, 2022 | 07:37
    Reunió molt fora de lloc setembre 14, 2022 | 07:37
    Per què es reuneix el Govern amb aquests pringats? No té cap sentit, però per perdre el temps serveix.
    10
    Icona de dislike al comentari de: Reunió molt fora de lloc a setembre 14, 2022 | 07:37 17
    Respon
  6. Icona del comentari de: Sergi Sol a setembre 14, 2022 | 08:24
    Sergi Sol setembre 14, 2022 | 08:24
    Ja ens hem fet la foto-performance amb l'ANC i ara toca fer-nos la foto-performance amb en Pedro Sánchez amb el tema dels pressupostos i la taula de rendició. Gràcies als nostres votants de Ñerk per fer-ho possible!
    16
    Icona de dislike al comentari de: Sergi Sol a setembre 14, 2022 | 08:24 16
    Respon
  7. Icona del comentari de: A cada paraula s'escanyen més a setembre 14, 2022 | 08:33
    A cada paraula s'escanyen més setembre 14, 2022 | 08:33
    La crisi d'ERC s'aguditza. Punt. L'ANC només ha fet palès el que centenars de milers d'independentistes ja veníem dient. Només és el missatger. ERC ara es troba com en aquelles trampes que quan més estires per sortir-ne més t'escanyes, i els molt cretins no paren d'estirar més i més... i més.
  8. Icona del comentari de: rd a setembre 14, 2022 | 08:39
    rd setembre 14, 2022 | 08:39
    erñ botiflers
    11
    Icona de dislike al comentari de: rd a setembre 14, 2022 | 08:39 10
    Respon
  9. Icona del comentari de: L'ANC ha estat prostituïda a setembre 14, 2022 | 09:14
    L'ANC ha estat prostituïda setembre 14, 2022 | 09:14
    La carmeta la va portar a la glòria. Després van haver-hi eleccions i va guanyar Liz Castro, però no era titella dels corruptgents i van posar a dit (costum corruptgent per triar hereu) al peix bullit Jordi Sànchez, el seguir Paluzie amb cap èxit, i ara la Toua Feliu que des del primer dia a mostrat l'adn corruptgent cridant molt, crispant i confrontant l'independentisme. Els corruptgents, cosa que tocan cosa que trencan.
    15
    Icona de dislike al comentari de: L'ANC ha estat prostituïda a setembre 14, 2022 | 09:14 17
    Respon
    • Icona del comentari de: Glòria espanyola a setembre 14, 2022 | 10:04
      Glòria espanyola setembre 14, 2022 | 10:04
      La Carme és aquella erqui que va fer una megaenquesta promovent que el castellà havia de ser cooficial? Sí, la glòria espanyola al servei d'ERC és el que ens va donar la promoguda partidista. Una altra cosa era la Muriel, que aquesta sí que va marcar una diferència, però malauradament un oportú "accident" se la va endur. Vosaltres no en deveu saber res, oi?
    • Icona del comentari de: Grans patriotes que menystenen la llengua a setembre 14, 2022 | 10:07
      Grans patriotes que menystenen la llengua setembre 14, 2022 | 10:07
      Tu sí que prostitueixes la gramàtica. Passa't algun dia per l'escola. A primària, clar.
      • Icona del comentari de: Tu ets corruptgent, oi? a setembre 14, 2022 | 10:20
        Tu ets corruptgent, oi? setembre 14, 2022 | 10:20
        Es nota per com reacciones quan t'ensenyan la lluna amb el dit, et fixes en el dit... Pots rebatre res del que's diu? Il·luminans...
        • Icona del comentari de: Arrosegat junqueril a setembre 14, 2022 | 10:54
          Arrosegat junqueril setembre 14, 2022 | 10:54
          Ho he fet en el comentari anterior, p. traïdor venut a Espanya.
  10. Icona del comentari de: Bso a setembre 14, 2022 | 10:21
    Bso setembre 14, 2022 | 10:21
    Sou uns venuts. Fa més de dos anys que vau prometre resultats en la puta taula de diàleg, i què hem obtingut? Més repressió. Covards, llepaculs, traïdors. De fet ja m’esperava que no faríeu res per la independència. Sempre heu fet servir la paraula llibertat per guanyar vots, però després, a suplicar les molles a putaspanya.
  11. Icona del comentari de: Groc a setembre 14, 2022 | 11:19
    Groc setembre 14, 2022 | 11:19
    Amb feu molta pena els incondicionals de ANC i JxC Com mes engany , mes partidiates La tardo que bé , estereu a la lluna com ara. No ja pitxó sec del qui no i vol veura
  12. Icona del comentari de: Cal dir-ho a setembre 14, 2022 | 11:28
    Cal dir-ho setembre 14, 2022 | 11:28
    Quin nivell de comentaris... El pitjor és que els escriuen quatre gats provocadors de falsa bandera. Per això a la manif de diumenge a Barcelona no vaig coincidir amb cap d'aquests provocadors. És clar, com a annexionistes que son, no assisteixen a les manifestacions per la independència. Mireu estic fart dels que comencen els seus comentaris amb bajanades com "corrupgents" o "mossens" o "sectes" o "junqueril" o "nyerc o "miss" graciosets que ens informen que "s'abstindran", és a dir estic fart i tip d'aquest comentaristes que en realitat son provocadors xovinistes ultra espanyols. Son els mateixos i utilitzen el mateix llenguatge groller, insultant i fatigant, que quan ens parlaven de "Soufflé", "mesías", "pensaiento.único", "adoctrinamiento", "division entre catalanes por navidad"."Espana indivisible"... No, no ens fotreu. Sí a la independència.
  13. Icona del comentari de: Així, no a setembre 14, 2022 | 11:34
    Així, no setembre 14, 2022 | 11:34
    Si us plau uns i altres i els de més enllà, atureu-vos d'escriure tantes bajanades.
  14. Icona del comentari de: ERC ja ni tan sols disimula a setembre 14, 2022 | 11:54
    ERC ja ni tan sols disimula setembre 14, 2022 | 11:54
    Amb tot, ara el que més em preocupa es la deriva de ERC fa cap a treure la identitat dels catalans. Fins que no vaig veure el video, enregistrat a Martorell, on Pere Aragonès deia als musulmans que no s'han d'integrar i que son catalans des del primer moment. Després en la entrega de la creu de Sant Jordi a Mataró va dir que Catalunya ha de ser mestissa. També demanen, alts càrrecs i altres d'ERC, la regularització immediata d'immigrants. Tot fa pensar que ERC es refia del vot immigrant majoritari entre musulmans.
  15. Icona del comentari de: El Pais a setembre 14, 2022 | 12:06
    El Pais setembre 14, 2022 | 12:06
    Un 90% de ‘síes’ con 2,2 millones de votos y una participación del 42%, según el Govern
  16. Icona del comentari de: Ho sento molt a setembre 14, 2022 | 12:52
    Ho sento molt setembre 14, 2022 | 12:52
    Els comentaris, en general, es perden en les picabaralles. Malgrat tot la independència es manté a l'ànim de tots. El greu problema real és el moment actual de Catalunya sotmesa als interessos de partits que han legislat contra natura a favor dels lladres, que prediquen la no integració de migrants i presenten el mestissatge com objectiu, que abonen els actes anàrquics, que atrauen les màfies i altres delinqüències del món, que donen carta de rigorositat a les fricades feministes extremes, que... etc. etc. Tot plegat amb el segell d'una irracionalitat estúpida o consentida que du a la deformació i degradació de valors que la majoria no podem admetre. Però aquesta majoria enutjada no es visualitza en representació política. Els seus elegits han sortit de mare i han fet seguidisme d'aquest esguerrisme depredador que va disfressat de progre. Fer independent aquesta Catalunya actual no ho volem ni té cap sentit.
    • Icona del comentari de: Bon vent a setembre 14, 2022 | 16:00
      Bon vent setembre 14, 2022 | 16:00
      Ets un quintacolumnista que canta com una cloïssa. Fas pena.
      • Icona del comentari de: Ups! a setembre 14, 2022 | 17:06
        Ups! setembre 14, 2022 | 17:06
        Quasi hi ha tants insults com paraules. No he pogut votar en negatiu. De de debò que el Món manipula les votacions.
      • Icona del comentari de: Ep! a setembre 14, 2022 | 17:11
        Ep! setembre 14, 2022 | 17:11
        Sembla que no ho has estès. Qui canta com una cloïssa podrida són els partits de l'actual govern català. Aquesta és l'enorme pena que angoixa un nombre molt considerable d'independentistes.
  17. Icona del comentari de: · a setembre 14, 2022 | 12:54
    · setembre 14, 2022 | 12:54
    Ehem ! Us n'adoneu que quan hi ha tants de comentaris poca-soltes de falsa bandera, els lamentables comentaris d'en Gonza, el desmemoriat, en Llimonera, M(arc)HP, el doctoret... no hi son ? És clar no els hi calen, els comentaris "d'emprenyats" o que s'ho fan superen amb escreix el nivell dels xovinistes espanyols. Ja n'hi ha prou !
    • Icona del comentari de: Menys bonisme i més reflexió! a setembre 14, 2022 | 14:38
      Menys bonisme i més reflexió! setembre 14, 2022 | 14:38
      Has analitzar els comentaris? Veuràs que és una copia de la situació política a Catalunya. El primer comentari que obre el fil és una provocació d'un troll que es fa passar per fanàtic corruptgent, lògicament l'altre partit s'ha de defensar de les mentides. El mateix passa amb els polítics, els que crispan i buscan la confrontació son Feliu i Borràs principalment. Dona què pensar, uns ho volen destrossar-ho tot i els altres buscan solucionar la merda que van deixant.
      • Icona del comentari de: Això més reflexió i en acabat més fer a setembre 14, 2022 | 17:45
        Això més reflexió i en acabat més fer setembre 14, 2022 | 17:45
        Situació política ? Hi governa un Govern de coalició de consellers o ministres proposats per ERC i Junts per Catalunya. En tot cas la situació social malmesa per la repressió espanyola, la pandèmia i les crisis sectorials que ha provocat, i encara la guerra que hi ha a Europa i les crisis que empitjora i / o hi afegeix, tot plegat es reflecteix en la situació política, com s'esdevé em els països democràtics. I sí, cal fer propostes i estar amatents i preparats per a tornar a empènyer des de la societat quan hi hagi un moment propici per a fer efectiva la independència. Mentrestant hi ha molta feina a fer i cadascú des de la seva situació personal pot contribuir a accelerar la independència. És en els moments difícils quan cal fer més esforços per anar endavant, no per a entorpir i agreujar la situació.
      • Icona del comentari de: Parraco junqueras.es a setembre 15, 2022 | 17:14
        Parraco junqueras.es setembre 15, 2022 | 17:14
        Junqueretes, bisbe d'españa.una.erc.
  18. Icona del comentari de: Torneu els diners als socis a setembre 14, 2022 | 17:14
    Torneu els diners als socis setembre 14, 2022 | 17:14
    Al·lucino que Ómnium, que en teoria existeix per la promoció de la cultura i la llengua catalana, ara patrocini grups radicals que deformen el llenguatge. S'han tornat bojos
  19. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a setembre 14, 2022 | 18:02
    I n d e p e n d è n c i a setembre 14, 2022 | 18:02
    N'hi ha que odieu els polítics i els hi teniu molt de rancor. Com en tots els sectors hi ha de tot. Allò que no té cap sentit és el què escriviu alguns, fer-vos "l'emprenyat" i dir que us abstindreu, que si naps i cols i insults... Els polítics no aterren de cap planeta imaginari surten de la nostra societat i en son un reflex, no pas a l'inrevés, i com a tot arreu hi ha de tot, els nostres no son ni pitjors ni més bons que els dels països del nostre entorn, amb tot no estic dient que siguin "exemplars". Al meu parer dins del Govern hi ha consellers a proposta d'ERC i de Junts que son molt vàlids i alguns no son "polítics" en el sentit que en el nostre cas per a ésser Consellers o Ministres de Govern català no cal ésser diputat. Per una altra banda als que demaneu una llista "cívica" o com li vulgueu dir heu de tenir en compte que un cop escollits els candidats, si tenen prou vots, esdevenen "polítics". malgrat tot i la meva ideologia continuaré donant suport als "polítics", o a la majoria de "polítics", d'ERC, de Junts per Catalunya i de les CUP. Entre tots, si molts de catalans ho volem, aconseguirem la independència, sí, malgrat el malestar generalitzat, els entrebancs espanyols, els entrebancs no esperats i el desencís d'alguns connacionals nostres. Sí a la independència.
  20. Icona del comentari de: Secta erc.Dei a setembre 15, 2022 | 17:16
    Secta erc.Dei setembre 15, 2022 | 17:16
    Calderilla junqueras, catolicisme per españa una i catolica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa