El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC manifesta “suport absolut” a Aragonès i al Govern per la marxa de Junts
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha expressat el “suport absolut” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al seu executiu després que la militància de Junts per Catalunya hagi decidit sortir del Govern. ERC ha manifestat el compromís amb un equip de govern “cohesionat i centrat al 100% en millorar la vida” de la ciutadania, així com a fer front a “reptes d’alta complexitat de l’actual situació postpandèmica, de crisi energètica i d’inflació disparada”. Alhora, els republicans han refermat la voluntat d’assumir “totes les responsabilitats per garantir la governabilitat del país”, i han subratllat que treballaran per un govern “per a tothom i compromès en avançar en la resolució del conflicte polític, l’emancipació nacional i la construcció de la República Catalana“.

Des d’Esquerra ha indicat que “respecta” la decisió de les bases de Junts per Catalunya i ha refermat el compromís amb les institucions catalanes i en prioritzar “sempre” el “benestar col·lectiu” de la ciutadania.

El partit ha anunciat que aquest dissabte es reuneix l’Executiva Nacional de la formació de manera extraordinària.

La resposta d’Aragonès a Junts

Després que la militància hagi votat a favor d’abandonar l’executiu català i de la compareixença de Jordi Turull i Laura Borràs, Aragonès ha respost a Junts dient que “no es tracta de mirar qui perd, sinó que guanyi Catalunya”. Ho ha dit en resposta a Borràs, que durant la seva intervenció aquest divendres ha afirmat que qui guanyava era Junts i qui perdia, Aragonès.

El president de la Generalitat ha subratllat que no comparteix la decisió del que fins ara era el seu soci de Govern. Així i tot, ha volgut agrair la tasca dels consellers i conselleres que deixen l’executiu català. Aragonès ha afirmat que s’obre una nova etapa en el Govern i que en els pròxims dies anunciarà la remodelació de l’executiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aixequeu la DUI o plegueu a octubre 08, 2022 | 00:14
    Aixequeu la DUI o plegueu octubre 08, 2022 | 00:14
    I com es millora la vida dels esclaus, miserables d'ERC? Eternitzeu la colonització per interès de partit, colla de porcs. Aixequeu la DUI o plegueu.
  2. Icona del comentari de: Bon vent a octubre 08, 2022 | 02:47
    Bon vent octubre 08, 2022 | 02:47
    Osti tu quina gran parella, La Bleda i el de la familia Addams.
  3. Icona del comentari de: ERC, España, Rey, Constitución a octubre 08, 2022 | 08:39
    ERC, España, Rey, Constitución octubre 08, 2022 | 08:39
    Junqueras de l'odi social, a qui insultaras ara, español.155. Junqueras una vergonya humana
  4. Icona del comentari de: Misèria a octubre 08, 2022 | 09:07
    Misèria octubre 08, 2022 | 09:07
    Els dostraïdors a l'ombra es donen suporti i condicional a ells mateixos. Que patètics.
  5. Icona del comentari de: REY JUNQUERAS DE ESPAÑA.UNA.ERC a octubre 08, 2022 | 09:40
    REY JUNQUERAS DE ESPAÑA.UNA.ERC octubre 08, 2022 | 09:40
    EL GOVERN DEL 25% es senzillament LA GRAN LLUFA DEL JUNQUERAS DE ESPAÑA.UNA. Aragones rateta bonica, en Junqueras et tracta com el seu gos o gosseta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa