El govern espanyol prohibeix la publicitat de llaminadures dirigida als nens

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha anunciat aquest dijous que la publicitat d’aliments i begudes no saludables dirigida a menors de setze anys quedarà prohibida. L’objectiu d’aquesta mesura és combatre l’obesitat i el sobrepès infantils. La nova regulació que imposarà el govern afectarà la televisió, la ràdio, els mitjans impresos, el cinema, les webbs, les aplicacions mòbils i les xarxes socials. Els productes que no podran dirigir les seves campanyes publicitàries a menors de setze anys són els següents: confiteria de xocolata i sucre, barretes energètiques, pastissos, galetes dolces, postres, cobertures dolces, sucs, begudes energètiques, gelats i altres productes de pastisseria.

Alberto Garzón ha explicat en roda de premsa que segons l’estudi ALADINO sobre l’obesitat infantil, el 40% dels nens tenen excés de pes. Un 23,3% dels infants estan en situació de sobrepès i un 17,3% pateix obesitat. El ministre assegura que el govern té el deure de fer un pas més enllà per revertir aquesta situació. Segons l’Agència Catalana de Notícies, Garzón ha reconegut que la gran quantitat de nens amb excés de pes és un problema greu de salut públic, ja que els nivells són “extraodinàriament alts”.

El ministre ha exposat que la televisió comptarà amb un horari de protecció reforçada on no es podrà emetre cap tipus de publicitat d’aliments i begudes no saludables. A més, tampoc estaran permesos els anuncis d’aquests productes abans, durant o després de programes infantils, en canals dirigits als nens i en aplicacions mòbils dissenyades per a menors de 16 anys.

La roda de premsa on el ministre ha anunciat aquesta nova mesura s’ha celebrat a Barcelona. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha acompanyat Alberto Garzón i ha anunciat que regularà la presència de publicitat d’aliments i begudes no saludables a l’espai públic. A més, Colau assegura que reforçarà la presència de productes saludables en els serveis d’alimentació presents en equipaments públics.

Nou comentari